Програмиране на Scratch - ниво II

Онлайн курс за деца

Онлайн курсът “Програмиране на Scratch” е разработен за деца, които искат да овладеят изкуството на разработката на игри. Надграждайки върху фундаментите на Scratch, този курс ще преведе децата към света на създаването на игри, докато затвърждава уменията им по програмиране.

Начало на курса

05 Август

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

90 лв.

Учебни занятия

Всеки Понеделник от 17:30 до 19:00ч.

Начало: 05 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Всеки Понеделник
от 17:30 до 19:00ч.

Начин на провеждане

Онлайн курс

Цена на курса

90 лв.

Уникално онлайн обучение в детската академия по програмиране на Advance Academy

Scratch е лесен за използване програмен език, като е базиран на блокчета код. Той позволява на децата да създават интерактивни анимации, игри и истории чрез своя интуитивен интерфейс с плъзгане и пускане на блокове код.

 • Креативност:

  Scratch насърчава децата да експериментират и да изразяват себе си, като създават герои, обстановка и истории.

 • Умения за решаване на проблеми:

  Предизвикателствата в програмирането изискват логическо мислене, което подобрява уменията за решаване на проблеми и критичното мислене.

 • Учене в сътрудничество:

  Децата могат да споделят проектите си и да получават обратна връзка от другите деца, като по този начин Scratch насърчава работата в екип и комуникацията.

 • Основи на програмирането:

  Scratch въвежда основни концепции в програмирането, които формират здрава основа за бъдещ интерес към програмирането.

По време на онлайн курса по програмиране на Scratch ще се постави фокус върху разработката на игри, като децата ще разработят 4 игри. Всяка игра ще запознае децата с различни елементи от програмирането като събития, условия, цикли, променливи, броячи и съобщения за събития.

Курсът е разработен за деца от 1 до 4 клас, които имат начални познания с платформата Scratch.

Курсът ще се провежда един път седмично по 2 учебни часа. Курсът има онлайн форма на обучение, като ще се провежда през онлайн платформата на Advance Academy.

Курсисти в курс Scratch

Ангажирайте свободното време на децата с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

Scratch icon

Програма

idea

Седмица 1

Създаване на игра Лабиринт

По време на урока ще създадем игра Лабиринт, в която ще приложим програмните си умения за работа с евенти, условни конструкции и цикли. Играчът ще управлява своя герой с помощта на клавиатурата като се стреми да не докосва стените на лабиринта и да избягва лошите мобове. Ще добавим начален екран с инструкции, таймер и съобщение за край на играта. За да усложним преминаването през лабиринта, ще добавим трудност, която играчът сам може да избира при старт.

music

Седмица 2

Създаване на игра със стрелба

Игрите със стрелба помагат да усъвършенстваме нашата точност. В този урок ще приложим различни програмни концепции за да създадем игра със стрелба. Ще добавим специален фон, свързан с темата на нашата игра. Ще добавим управление на спрайтовете с помощта на клавиатурата и опция за стрелба с бутона Space. Ще добавим спрайтове, които трябва да бъдат уцелени и това ще носи различен брой точки на играча.

controller

Седмица 3

Създаване на състезателна игра

Състезателните игри са любими на много от нас. По време на този урок ще нарисуваме собствен терен, през който играчите ще трябва да преминават с автомобили. Ще добавим събиране на предмети за точки, отнемане на точки, таймер с обратно броене. Играта ще може да се играе едновременно от двама играчи и техния резултат да се визуализира на екран. Ще добавим събитие за край на играта и показване на специален декор.

joystick

Седмица 4

Създаване на платформена игра

Ще създадем игра, в която главния герой трябва да минава различни нива, да прескача от една платформа на друга и да събира различни предмети. В играта ще добавим противници, които ще нападат нашия герой и ще отнемат от неговите животи и капани, които ще затрудняват преминаването му. Ще използвате променлива, в която ще съхраняваме животите на играча. Ще добавим съобщения при различни събития в играта.

Цена на курса

blue background

90 лв.

Цена на курса
90 лв.

Включи се сега

 

Мнения на деца