fly mobile logo

Програмиране на мобилни приложения с App Inventor за деца

Целогодишен курс за ученици от 3 до 6 клас

Computer Science 1-7 клас

 • Ще разберем как работят мобилните приложения на Андроид
 • Ще се запознаем с платформата за разработване на мобилни апликации – App Inventor
 • Ще тестваме приложения на мобилен телефон
 • Ще създадем нашето първо мобилно приложение

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

1 Октомври

26 седмици

150лв. / месец

Събота от 12:00ч. до 14:00ч.

Начало: 1 Октомври

Продължителност

26 седмици

Учебни занятия

Събота от 12:00ч. до 14:00 ч.

Цена на курса

150лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

App Inventor е платформа, с която могат да бъдат създадени мобилни приложения по лесен начин чрез подреждане и свързване на блокчета с различни функции, които описват логиката на програмирането.

 1. App Inventor е лесен за изучаване

  Създаването на игри с App Inventor е лесно, тъй като не се налага използването на сложен език за програмиране. Платформата е базирана на блокове код. По този начин децата могат да разработват андроид приложения по лесен и интересен начин.

 2. Програмирането с App Inventor е забавно

  В платформата App Inventor резултата от всеки етап може да бъде видян веднага щом блокчето с код е поставено на правилното място. Така децата проследяват всеки етап от създаването на тяхното първо мобилно приложение.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  Създаването на мобилни приложения с App Inventor развива креативното мислене на децата, тъй като създават приложение, което е изцяло по тяхно въображение. С платформата децата развиват и логическото си мислене в поставянето на блокчетата код на правилното място, така че да може тяхното приложение да работи правилно.

По време на курса по разработка на мобилни приложения с App Inventor, децата ще научат основните концепции при разработката на мобилни приложния използвайки платформата App Inventor. Чрез нея децата ще програмират и създадат своето първо мобилно приложение.

А може да научите повече за учебната програма.

Курсът по разработка на мобилни приложения с App Inventor е подходящ за деца от 3 до 7 клас, които проявяват интерес към дигитални технологии и имат базови познания по английски език.

Курсът ще се провежда всяка Събота по 2 учебни часа в продължение на 26 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Симеон Курсист

Награди

award stars

Учи, трупай точки и избери своя подарък от списъка на Advance Academy :)

Представяме ви колекцията от карти Advance Academy Meta World, единствена по рода си колекция, включваща някои от най-емблематичните и обичани супергерои на всички времена. Всяка карта е изработена с най-голямо внимание към детайла. Това, което прави тази колекция от карти уникална е, че можете да я съберете само в Advance Academy.

mobile headphones
big headphones
computer mouse with lights
speakers
fortnite stickers

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат следобед, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

robot

Програма

android-icon

Модул 1

Първи стъпки с App Inventor

В първи модул ще разгледаме как работят мобилните приложения за Android. Ще се запознаем и ще започнем да работим с платформата App Inventor. Ще разгледаме какви възможности ни дава тя и какви приложения може да правим с нея. Ще разгледаме основните функционалности на системата. Ще разработим нашите първи проекти.

a-fly

Модул 2

Създаване на приложения

Ще създадем потребителски екран (интерфейс) и ще добавяме съдържание. Ще използваме различни компоненти, ще променяме техния стил, големина и позиция. Ще добавим функционалности към тях. Ще разгледаме логиката на работа и как основните принципи на програмирането оживяват чрез нашите идеи.

phone

Модул 3

Създаване на игри

В този модул ще използваме натрупания опит до момента и ще създаваме игри, които да споделяме и играем с приятели. Ще добавим различни функционалности като точки, нива, трудност и други. Ще можем да играем своите игри под формата на приложения на мобилните устройства.

charge

Модул 4

Работа с база от данни

В този модул ще създадем много полезни приложения за събития и задачи. Ще създадем красив потребителски интерфейс, ще добавим снимки, бутони и няколко екрана. Ще научим за какво се използват базите от данни, какви са техните задължителни атрибути и стойности.

gear

Модул 5

Създаване на приложения за напреднали

Ще програмираме игри и приложения за напреднали. Ще използваме допълнителни изображения и мелодии. Ще съхраняваме стойности, въведени от потребител, и ще ги визуализиране в табличен вид с помощта на база от данни. Ще създадем потребителски контролен панел за достъп.

lab-icon

Code Challenge

Традиция в Advance Academy е да организира събитието Code Challenge след края на всеки детски курс. Поканени са всички ученици, техните роднини и приятели, за да видят крайния резултат от всичко научено през целогодишната IT академия. Всеки курсист ще работи върху индивидуална тема и ще изгради практически проект. За финал на всеки от участниците ще бъде връчен официално сертификат за успешно завършеното обучение.

colb-icon

Инженерни лаборатории

След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще управляват и програмират дронове, ще разглобяват и сглобяват хардуерни компоненти, ще рисуват различни фигури с помощта на 3d принтери и моливи, ще развиват своите креативност и логическо мислене чрез създаване на 3d модели.

Цена на курса

blue background
robot-left

17 лв./час

или

robot-right

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

150лв. - до 01 Октомври 2022

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Присъствена форма

168лв. / 4 занятия

Онлайн форма

144лв. / 4 занятия

Продължителност на курса: 24 седмици, 1 урок е с продължителност от 50 минути. Заплащане - на всеки 4 занятия по

168лв.

144лв.

Включи се сега

Моля, изберете начин на плащане: *

Мнения на деца