ПРОГРАМИРАНЕ НА МОБИЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ С APP INVENTOR ЗА ДЕЦА fly mobile logo

Целогодишен курс за ученици от 3 до 6 клас

level-three

Computer Science 3-6 клас

 • Ще разберем как работят мобилните приложения на Андроид
 • Ще се запознаем с платформата за разработване на мобилни апликации – App Inventor
 • Ще тестваме приложения на мобилен телефон
 • Ще създадем нашето първо мобилно приложение

Продължителност

6 месеца

Начало

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

1 Октомври

6 месеца

150лв. / месец

Събота от 15:30ч. до 17:30ч.

Начало: 1 Октомври

Продължителност

6 месеца

Учебни занятия

Събота от 15:30ч. до 17:30ч.

Цена на курса

150лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

App Inventor е платформа, с която могат да бъдат създадени мобилни приложения по лесен начин чрез подреждане и свързване на блокчета с различни функции, които описват логиката на програмирането.

 1. App Inventor е лесен за изучаване

  Създаването на игри с App Inventor е лесно, тъй като не се налага използването на сложен език за програмиране. Платформата е базирана на блокове код. По този начин децата могат да разработват андроид приложения по лесен и интересен начин.

 2. Програмирането с App Inventor е забавно

  В платформата App Inventor резултата от всеки етап може да бъде видян веднага щом блокчето с код е поставено на правилното място. Така децата проследяват всеки етап от създаването на тяхното първо мобилно приложение.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  Създаването на мобилни приложения с App Inventor развива креативното мислене на децата, тъй като създават приложение, което е изцяло по тяхно въображение. С платформата децата развиват и логическото си мислене в поставянето на блокчетата код на правилното място, така че да може тяхното приложение да работи правилно.

По време на курса по разработка на мобилни приложения с App Inventor, децата ще научат основните концепции при разработката на мобилни приложния използвайки платформата App Inventor. Чрез нея децата ще програмират и създадат своето първо мобилно приложение.

А може да научите повече за учебната програма.

Курсът по разработка на мобилни приложения с App Inventor е подходящ за деца от 3 до 7 клас, които проявяват интерес към дигитални технологии и имат базови познания по английски език.

Курсът ще се провежда всяка Събота по 2 учебни часа в продължение на 26 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Симеон Курсист

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат следобед, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

robot

Програма

android-icon

Модул 1

Въведение в разработването на мобилни приложения за Android

В този модул ще разгледаме как работят мобилните приложения за Android. Ще разгледаме как е изградено едно мобилно приложение и как работи. Ще се запознаем с отделните етапи при създаване на мобилно приложение - от къде трябва да започнем и какво ни е необходимо.

a-fly

Модул 2

Запознаване с програмата на MIT App Inventor

Ще се запознаем и ще започнем да работим с платформата на Масачузетския Технологичен Институт (MIT), с чиято помощ ще създаваме интерактивни приложения. Ще разгледаме какви възможности ни дава тя и какви приложения може да правим с нея. Ще създадем профил и ще разгледаме основните функционалности на системата. Ще разработим нашия първи проект.

phone

Модул 3

Дизайн на потребителския интерфейс

Първата стъпка при разработката на мобилно приложение е създаването на потребителски екран (интерфейс) и какво ще бъде неговото съдържание. Ще разгледаме кои са компонентите, които трябва да бъдат включени и какви са добрите практики при разработването на потребителския екран (интерфейс) при различните мобилни приложения. Ще се научим да добавяме различни компоненти, да променяме техния стил, големина и позиция.

charge

Модул 4

Добавяне на допълнителни функционалности

След като сме добавили различни компоненти е ред да добавим функционалности към тях. По време на този модул ще се научим на основите принципи на работа на всяка част от нашето мобилно приложение. Ще разгледаме логиката на работа и как основните принципи на програмирането оживяват чрез нашите идеи.

gear

Модул 5

Публикуване и тестване на първо приложение

В този модул ще изчистим всички бъгове от нашето приложение, ще се научим да тестваме като Senior програмисти, за да може всяка една функционалност да работи без проблеми. Ще минем през стъпките на публикуване на нашето приложение в Google Store.

music

Модул 6

Създаване на приложения Event App

В този модул ще създадем много полезни приложения за събития и задачи. Ще създадем красив потребителски интерфейс, ще добавим снимки, бутони и няколко екрана.

blue-colb

Модул 7

Създаване на приложение Game Аpp

В този модул ще създаваме игри, които да споделяме и играем с приятели. Ще добавим различни функционалности като точки, нива, трудност и други.

lab-icon

Инженерни лаборатории

След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще научат историята на мобилните телефони, ще се състезават с дронове, ще разберат за най-иновативните технологии - AR (разширена реалност) и AI (изкуствен интелект).

Цена на курса

robot-left

17 лв./час

или

robot-right

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

Цена ранно записване - до 01.09 - 690лв.

150лв. - до 01 Октомври 2022

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

17 лв./час

или

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

Цена ранно записване - до 01.09 - 690лв.

150лв. - до 01 Октомври 2022

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

Моля, изберете начин на плащане: *

Мнения на деца

Атанас Вълев Курсист
half-circle
Атанас Вълев

„Часовете по програмиране минаваха весело и забавно. Научихме се да създаваме много игри и да управляваме дронове.“ – Атанас Вълев, Курс по Програмиране на Scratch

Борис Велчев Курсист
half-circle
Борис Велчев

„Научих се да програмирам и да мисля като програмист. Нищо не ме затрудни по време на курса и се радвам, че бях записан.“ – Борис Велчев, Курс по програмиране на Scratch.

Янислав Колев Курсист
half-circle
Янислав Колев

„В курса много ми хареса да програмирам различни игри, да тествам блокчетата код в Scratch и да карам дрон. Ще посъветвам бъдещите курсисти да си пишат домашните, за да научат повече неща.“ – Янислав Колев.