fly mobile logo

Програмиране на мобилни приложения с App Inventor за деца

Целогодишен курс за ученици от 3 до 6 клас

Computer Science 1-7 клас

Целогодишният курс по програмиране на мобилни приложения с App Inventor е третото ниво от пътеката на развитие Computer Science, като в този курс децата ще разберат как работят мобилните приложения на Андроид и ще научат основните концепции при разработката на мобилни приложения. App Inventor е среда за програмиране, която използва визуален език за програмиране, базиран на блокчета код, за да направи процеса по създаване на приложения и игри достъпен за деца. По време на целогодишния курс децата ще се научат да програмират напълно функционални приложения и игри за смартфони и таблети.

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

30 Септември

26 седмици

150лв. / месец

Събота от 13:00ч. до 15:00ч.

Начало: 30 Септември

Продължителност

26 седмици

Учебни занятия

Събота от 13:00ч. до 15:00 ч.

Цена на курса

150лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

App Inventor е платформа, с която могат да бъдат създадени мобилни приложения по лесен начин чрез подреждане и свързване на блокчета с различни функции, които описват логиката на програмирането.

  1. App Inventor е лесен за изучаване

    Създаването на игри с App Inventor е лесно, тъй като не се налага използването на сложен език за програмиране. Платформата е базирана на блокове код. По този начин децата могат да разработват андроид приложения по лесен и интересен начин.

  2. Програмирането с App Inventor е забавно

    В платформата App Inventor резултата от всеки етап може да бъде видян веднага щом блокчето с код е поставено на правилното място. Така децата проследяват всеки етап от създаването на тяхното първо мобилно приложение.

  3. Развива креативност и логическо мислене

    Създаването на мобилни приложения с App Inventor развива креативното мислене на децата, тъй като създават приложение, което е изцяло по тяхно въображение. С платформата децата развиват и логическото си мислене в поставянето на блокчетата код на правилното място, така че да може тяхното приложение да работи правилно.

По време на курса по разработка на мобилни приложения с App Inventor, децата ще научат основните концепции при разработката на мобилни приложния използвайки платформата App Inventor. Чрез нея децата ще програмират и създадат своето първо мобилно приложение.

А може да научите повече за учебната програма.

Курсът по разработка на мобилни приложения с App Inventor е подходящ за деца от 3 до 6 клас, които проявяват интерес към дигитални технологии и имат базови познания по английски език.

Курсът ще се провежда всяка Събота по 2 учебни часа в продължение на 26 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Симеон Курсист

Награди

award stars

Учи, трупай точки и избери своя подарък от онлайн магазина на Advance Academy :)

Част от наградите, които може да получите

minecraft lego
big headphones
computer mouse with lights
arcade game
roblox clock
robot kit
enter button
helicopter

Представяме ви колекцията от карти Advance Academy Meta World, единствена по рода си колекция, включваща някои от най-емблематичните и обичани супергерои на всички времена. Всяка карта е изработена с най-голямо внимание към детайла. Това, което прави тази колекция от карти уникална е, че можете да я съберете само в Advance Academy.

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата, ще се провеждат края на всеки модул, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

robot

Програма

android-icon

Модул 1

Първи стъпки с App Inventor

В първи модул ще разгледаме как работят мобилните приложения за Android. Ще се запознаем и ще започнем да работим с платформата App Inventor. Ще разгледаме какви възможности ни дава тя и какви приложения може да правим с нея. Ще разгледаме основните функционалности на системата. Ще разработим нашите първи проекти.

a-fly

Модул 2

Създаване на приложения

Ще създадем потребителски екран (интерфейс) и ще добавяме съдържание. Ще използваме различни компоненти, ще променяме техния стил, големина и позиция. Ще добавим функционалности към тях. Ще разгледаме логиката на работа и как основните принципи на програмирането оживяват чрез нашите идеи.

phone

Модул 3

Създаване на игри

В този модул ще използваме натрупания опит до момента и ще създаваме игри, които да споделяме и играем с приятели. Ще добавим различни функционалности като точки, нива, трудност и други. Ще можем да играем своите игри под формата на приложения на мобилните устройства.

charge

Модул 4

Работа с база от данни

В този модул ще създадем много полезни приложения за събития и задачи. Ще създадем красив потребителски интерфейс, ще добавим снимки, бутони и няколко екрана. Ще научим за какво се използват базите от данни, какви са техните задължителни атрибути и стойности.

gear

Модул 5

Създаване на приложения за напреднали

Ще програмираме игри и приложения за напреднали. Ще използваме допълнителни изображения и мелодии. Ще съхраняваме стойности, въведени от потребител, и ще ги визуализиране в табличен вид с помощта на база от данни. Ще създадем потребителски контролен панел за достъп.

lab-icon

Code Challenge

Традиция в Advance Academy е да организира събитието Code Challenge след края на всеки детски курс. Поканени са всички ученици, техните роднини и приятели, за да видят крайния резултат от всичко научено през целогодишната IT академия. Всеки курсист ще работи върху индивидуална тема и ще изгради практически проект. За финал на всеки от участниците ще бъде връчен официално сертификат за успешно завършеното обучение.

colb-icon

Инженерни лаборатории

След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще управляват и програмират дронове, ще разглобяват и сглобяват хардуерни компоненти, ще рисуват различни фигури с помощта на 3d принтери и моливи, ще развиват своите креативност и логическо мислене чрез създаване на 3d модели.

Цена на курса

blue background
robot-left

150 лв./месец

или

robot-right

890 лв.

Продължителност на курса: 26 седмици

Цена: 890лв.

Цена на вноски:

150лв. - до 30 Септември 2023

150лв. - до 30 Октомври 2023

150лв. - до 30 Ноември 2023

150лв. - до 30 Декември 2023

150лв. - до 30 Януари 2024

150лв. - до 29 Февруари 2024

150лв. - до 30 Март 2024

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

150 лв./месец

или

890 лв.

Продължителност на курса: 26 седмици

Цена: 890лв.

Цена на вноски:

150лв. - до 30 Септември 2023

150лв. - до 30 Октомври 2023

150лв. - до 30 Ноември 2023

150лв. - до 30 Декември 2023

150лв. - до 30 Януари 2024

150лв. - до 29 Февруари 2024

150лв. - до 30 Март 2024

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

 

Мнения на деца