Roblox програмиране с Lua - ниво II

Онлайн курс за деца

Онлайн курсът по Roblox програмиране с Lua има за цел да надгради знанията и уменията на децата в работата с Roblox Studio, както и да ги запознае с програмния език Lua. Курсът е създаден за деца, които обичат игрите и искат да научат повече за разработването им. В рамките на 4 седмици всяко дете ще разработи и публикува своя собствена игра в Roblox.

Начало на курса

07 Август

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

90 лв.

Учебни занятия

Всяка Сряда от 17:30 до 19:00ч.

Начало: 07 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Всяка Сряда
от 17:30 до 19:00ч.

Начин на провеждане

Онлайн курс

Цена на курса

90 лв.

Уникално онлайн обучение в детската академия по програмиране на Advance Academy

Roblox Studio е платформа за разработване на игри, която позволява на децата да създават и споделят свои собствени игри. Тя предоставя широк набор от инструменти за изграждане на 3D среди, писане на сценарий за игри и проектиране на интерактивни елементи.

Lua е език за програмиране базиран на най-популярния програмен език - JavaScript. Lua е специално за разработване на игри и елементи в Roblox Studio. Той позволява на децата да пишат скриптове, които контролират поведението на играта, създават сложни взаимодействия и персонализират игровото изживяване.

  • Развиване на умения за решаване на проблеми:

    Писането на код, програмирането и отстраняването на грешки в скриптовете помага на децата да мислят критично и да решават проблеми ефективно.

  • Повишаване на креативността:

    Разработването на игри позволява на децата да разгърнат своята креативност и да реализират всяка идея.

  • Придобиване на практически опит:

    От писането на скриптове до самата разработка на игри, това осигурява на децата една стабилна основа за бъдеще в ИТ.

По време на онлайн курсът децата ще задълбочат своите знания и умения в Roblox Studio, като ще се запознаят и с програмния език Lua. Ще се научат да променят елементи на играта, да създават динамични скриптове и да изграждат цялостни игри. Курсът обхваща теми като създаване на терени, добавяне на класации и планиране на игри. В края на курса всяко дете ще създаде и публикува своя собствена игра в Roblox.

Онлайн курсът по Roblox програмиране с Lua е подходящ за деца от 3 до 7 клас, които имат опит в работата с Roblox Studio и искат да развият уменията си в разработката на игри и писането на програмен код. Курсът е идеален за деца, които обичат игрите и искат да научат повече за разработването им.

Курсисти в курс Minecraft

Ангажирайте свободното време на децата с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

roblox icon

Програма

idea

Седмица 1

Работа с платформата Roblox Studio и промяна на геймплея

В първи урок ще си припомним всички детайли, свързани с платформата Roblox Studio и нейния интерфейс. Ще разгледаме прозореца Explorer и всички елементи свързани с играта. Ще създадем терен с помощта на Terrain едитора, ще добавим части и готови модели, за да упражним базовите действия при създаване на игри. Ще разгледам как може да променим геймплея на нашата игра като променим скоростта на играча, гравитацията, височината на скачане. Важна част е и модификация на обектите като добавяне на изображение, текст и ефекти.

music

Седмица 2

Въведение в езика Lua и първи скрипт

Ще се запознаем с видовете скриптове и къде се използват. Ще добавим първия си скрипт и ще се научим да работим с print стейтмънта за да визуализираме текст при определено събитие в играта. Ще се запознаем с променливите, най-важната част в програмирането и как да ги създаваме. В този урок ще се научим как да направим една платформа да се скрива и да се показва след определено време. Също ще се научим да създаваме kill блокове с помощта на скрипт.

controller

Седмица 3

Добавяне на точки и лидерборд с класация на играчите

Важна част във всяка игра е събирането на точки и класацията на играчите. В този урок ще се запознаем с това как да създадем лидерборд, който да се показва на екрана и да визуализира точките на играчите. Ще се научим да използваме променлива за отброяване на точките, както и тяхното нулиране при старт на играта. Ще добавим таймер, който ще отброява секундите, в които играча е останал в играта и това колко точки ще му донесе.

joystick

Седмица 4

Създаване на цялостна игра

В последния урок ще приложим всичко научено. Ще разгледаме какви видове игри има в Roblox, какво е гейм сценарий как да планираме играта. Ще създадем терен за игра с препятствия. Ще добавим различни платформи и предмети, които играча ще събира. Ще създадем скриптове за събиране на точки при взимане на предмети. Ще програмираме препятствия, които причиняват щети или предизвикват загуба на точки. Ще добавим лидерборд, който показва текущите точки на играчите. На финала ще тестваме играта за бъгове, след което ще я публикуваме в Roblox за да може да я играем с приятели.

Цена на курса

blue background

90 лв.

Цена на курса
90 лв.

Включи се сега

 

Мнения на деца