Програмиране за напреднали на Python

Целогодишен курс за ученици от 4 до 7 клас

Computer Science 1-7 клас

  • Най-подходящият език за млади програмисти
  • Най-добър първи език за програмиране
  • Лесен за научаване и за работа

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

1 Октомври

26 седмици

150лв. / месец

Събота

Начало: 1 Октомври

Продължителност

26 седмици

Учебни занятия

Събота

Цена на курса

150лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

Python e компютърен език за програмиране, който често се използва за създаване на уебсайтове и разработване на софтуери. Python е език с общо предназначение, което означава, че може да се използва за създаване на множество различни неща.

В сравнение с други езици за програмиране, Python е лесен за научаване. Синтаксиса на езика е лесен спрямо други езици и е лесен за разбиране. Това е и причината Python да се смята за най-подходящия език за млади програмисти.

По време на курса по програмиране на Python, децата ще се запознаят отблизо с един от най-популярните езици за програмиране – с неговата история и предимства. Ще се научат да въвеждат стойности през компютъра. Ще разберат какво е променлива и какви видове променливи има в Python. А може да научите повече за учебната програма.

Целогодишният курс по програмиране на Python е подходящ за деца от 4 до 7 клас, които проявяват интерес към дигиталните технологии и искат да се запознаят с един от най-популярните програмни езици.

Курсът ще се провежда един път седмично по 2 учебни часа в Събота. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Успешни курсисти

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат следобед, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

robot

Програма

cert-icon

Модул 1

Въведение в програмирането

В първи модул ще научим какво е значението на думата програмиране и каква е неговата история. Ще разберем как “мисли” компютърът и кои са процесите, които извършва при изпълнение на дадена програма. Ще научим какво е програмен език и ще се запознаем с различните видове езици за програмиране. Ще разберем каква е ролята на програмиста и по какъв начин комуникира с компютъра. Ще покажем връзката между думите код, команди и компютърна програма. Ще се запознаем със синтаксиса на различните програмни езици и ще направим сравнение между тях (ще обърнем повече внимание на езика Python). Ще научим клавишните комбинации, които ще ни помагат за по-бързо изпълнение на работата.

text-icon

Модул 2

Първи стъпки в Python

Във втори модул ще започнем работа с програмния език Python - ще научим неговата история, предимства за работа и защо е най-подходящ за млади програмисти. Ще се запознаем със средата за разработка на програмни приложения. Ще разберем тайната на програмирането, ще създадем и изпълним първите си програми. Ще се научим по какъв начин да въвеждаме стойности към компютъра, който да ги обработва. Ще слагаме коментари в своя код и ще обясним тяхното предназначение.Ще научим какво е променлива и какви видове променливи има в програмния език. Ще използваме Python като калкулатор за пресмятания и извършване на аритметични операции. Ще разберем, че думата конкатенация не е толкова сложна, колкото изглежда. Ще се научим да добавяме допълнителни библиотеки в нашия проект, които ще ни помагат за по-лесна работа.

bulb-icon

Модул 3

Условни оператори и начини за сравнение

В трети модул ще научим какво е логическа проверка и как се сравняват два или повече елемента в програмния език Python. Ще научим какво е условие и кога то бива изпълнено. Ще разгледаме различни варианти за краен резултат от направена проверка. Ще разберем има ли разлика при сравнение на два елемента по тип и по стойност.

pages-icon

Модул 4

Употреба на цикли

В четвърти модул ще се запознаем с предимствата в употребата на цикли - многократното ще изпълняваме един и същ код преди да достигнем до някакво условие. Ще разгледаме видовете цикли, ще сравним техните предимства и недостатъци. Ще дадем действителни примери от ежедневието ни и ще упражним наученото чрез практически задачи.

tag-icon

Модул 5

Работа с масиви

В пети модул ще се научим да декларираме масив с данни, съдържащи различна информация. Ще разберем какви са индексите и стойностите, които приемат. Ще използваме дължината на масивите за различна проверка, ще добавяме нови стойности, ще променяме или изтриваме текущи. Ще сортираме елементите в масива и ще затвърдим наученото с допълнителни задачи и примери.

func-icon

Модул 6

Употреба на функции

В шести модул ще научим предназначението на функциите и колко много работа и код спестяват на програмистите. Ще разберем същността на аргументите и какво е тяхното предназначение. Ще използваме вградени функции и ще дефинираме собствени. Ще се научим как функцията връща резултат, който се използва за проверка в друг код след нейното извикване. Ще покажем употреба на функция в друга функция. Започване на упражнение с по-сложни задачи.

ideas

Модул 7

Изработване на проекти

В последния модул ще упражним всичко научено до момента. Ще разберем какво е алгоритъм на работа и ще използваме такъв, за да разделим голямата програма на по-малки части. Ще играем, програмирайки с команди на Python. Ще създадем собствени игри и приложения. Всеки ще разработи собствен финален проект.

Цена на курса

blue background
robot-left

17 лв./час

или

robot-right

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

150лв. - до 01 Октомври 2022

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

17 лв./час

или

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

150лв. - до 01 Октомври 2022

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

Моля, изберете начин на плащане: *

Мнения на деца