Програмиране с Minecraft за деца

Целогодишен курс за ученици от 3 до 7 клас

Computer Science 1-7 клас

Целогодишният курс по програмиране с Minecraft е четвъртото ниво от пътеката на развитие Computer Science. В курса децата ще се запознаят с една друга страна на играта, която е завладяла милиони деца по целия свят. Minecraft не е просто игра, а образователна платформа, която предоставя множество ползи за развитието на децата от критично мислене, креативност до алгоритмично мислене. В курса децата ще се запознаят с Minecraft Education, както и със средата за кодиране MakeCode. Ще научат базови концепции в програмирането: евенти, команди, функции, конструкции и как се използват в програмирането. Освен това ще разберат процеса по създаването на една игра и ще създадат своя собствена с вградените обекти на Minecraft Education.

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни групи

28 Септември

26 седмици

150лв. / месец

ВИЖ ПОВЕЧЕ Учебни групи: Виж повече

Начало: 28 Септември

Продължителност

26 седмици

Учебни групи

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Цена на курса

150лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

Minecraft е една от най-популярните видеоигри с над 200 милиона продадени копия на различните платформи. Играта е широко призната и за своята образователна стойност, като мотото на играта е „ако можеш да си го представиш, можеш и да го построиш“. Minecraft е видеоигра, която предоставя на играчите възможността да изследват, създават, строят и взаимодействат в триизмерен свят изграден от блокове.

Minecraft Education Edition е специална версия на Minecraft, която е модифицирана и адаптирана специално за образователни цели. Тива е платформа за обучение, която е базирана на различни игри, като насърчава творчеството, сътрудничеството и решаването на проблеми. Minecraft Education Edition е лесен и достъпен начин за децата да се запознаят с основите на програмирането, използвайки визуално блоково програмиране. Това са блокове с вече вграден и написан код, които могат да бъдат премествани и поставяни в скрипта на Minecraft, подобно на части от пъзел, като така изпълняват различни функции.

    Minecraft не е просто игра, а образователна платформа, която предоставя множество ползи за развитието на децата:
  • Minecraft стимулира развитието на творчеството и въображението – благодарение на своята отворена структура, Minecraft дава възможност на децата да изразят своята артистичност и да създават уникални виртуални светове.

  • Minecraft развива уменията за решаване на проблеми – играта мотивира децата да мислят „извън кутията“ и да откриват иновативни решения на предизвикателствата, които срещат в играта.

  • Minecraft създава здрава основа за фундаментите в програмирането – Minecraft Education помага на децата да усвоят ключови концепции и принципи в програмирането, които могат да бъдат използвани и в бъдеще.

По време на целогодишния курс по програмиране с Minecraft децата ще се запознаят с платформата Minecraft Education и нейния интерфейс, както и със средата за кодиране MakeCode и отделните блокчета код. Ще се запознаят с базовите концепции в програмирането и тяхното приложение. Освен това, ще запознаят с т.нар. агент в Minecraft и ще използват различни евенти, команди и функции, за да програмират агента и обектите в играта да изпълняват различни действия. Ще научат конструкцията if else и за какво се използва в програмирането. Ще научат какво е масив и как се използва за разработването на игри. Ще разберат какъв е процеса по създаването на игра – от идея до реализация. Ще създават игри с вградени обекти в Minecraft Education.

Курсът по програмиране с Minecraft е подходящ за деца от 3 до 7 клас, които проявяват интерес към дигитални технологии и имат базови познания по английски език.

Курсът ще се провежда всяка събота по 2 учебни часа в продължение на 26 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy, които са оборудвани с всичко необходимо.

folks

Награди

award stars

Учи, трупай точки и избери своя подарък от онлайн магазина на Advance Academy :)

Част от наградите, които може да получите

minecraft lego
big headphones
computer mouse with lights
arcade game
roblox clock
robot kit
enter button
helicopter

Представяме ви колекцията от карти Advance Academy Meta World, единствена по рода си колекция, включваща някои от най-емблематичните и обичани супергерои на всички времена. Всяка карта е изработена с най-голямо внимание към детайла. Това, което прави тази колекция от карти уникална е, че можете да я съберете само в Advance Academy.

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат след края на всеки модул от курса, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

minecraft-program

Програма

heart

Модул 1

Ще се запознаем с платформата Minecraft Education и нейния интерфейс. Ще се научим да използваме контролите, основните елементи и герои в играта. Ще започнем да работим със средата за кодиране MakeCode и отделните блокчета код. Ще се запознаем с базовите концепции в програмирането и тяхното приложение. По време на този модул ще използваме координати и базови програми за създаване на различни структури.

star

Модул 2

Ще започнем да създаваме по-сложни програми. Тук ще се запознаем с агента и неговото приложение в Minecraft Education. Ще се научим да използваме различни евенти и команди, с които да управляваме агента. Ще се запознаем с функциите в програмирането и как да ги използваме. Ще програмираме агента и обектите в играта да изпълняват различни действия. По време на този модул ще създаваме по-сложни програми за управление на агента и обектите в играта, както и за изграждане на комплексни структури.

elixir

Модул 3

Ще използваме логически конструкции за изпълнение на дадени условия. Ще се запознаем с конструкцията if else и нейното приложение в програмирането. Ще използваме математическа логика за изпълнение на действия в играта. Ще програмираме агента и обектите да извършват серия от действия при възникване на определени събития или при наличието на други обекти. По време на този модул ще създаваме програми, с които агента и играча да взема решение и да изпълнява сложни действия.

sword

Модул 4

Ще се запознаем с масивите в програмирането и как се използват за разработването на игри. Ще разгледаме какъв е процеса при създаването на игра от идеята до нейната реализация. Ще създадем кратки игри с математически операции, условни конструкции и цикли. Ще създадем игрови интерфейс с команди за старт и паузиране на игра. Ще се научим да използваме променливи за съхранение на точки и животи.

bomb

Модул 5

Ще създаваме игри с вградените обекти в Minecraft Education и с наученото до момента. Ще се запознаем с Redstone и всички негови компоненти. Ще използваме команден блок за да управляваме събитията в играта и състоянието на играча. Ще се научим да настройваме командния блок. Ще създадем интересни игри с таймер.

elixir-plus

Code Challenge

Традиция в Advance Academy е да организира събитието Code Challenge след края на всеки целогодишен детски курс по програмиране. Поканени са всички ученици, техните родители и приятели, за да видят крайния резултат от всичко научено по време на детската ИТ академия. Всеки курсист ще работи върху индивидуална тема и ще изгради практически проект. За финал на всеки участник ще бъде връчен официално сертификат за успешно завършено обучение.

colb-icon

Инженерни лаборатории

След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще управляват и програмират дронове, ще разглобяват и сглобяват хардуерни компоненти, ще рисуват различни фигури с 3D писалки, ще развиват своята креативност и логическо мислене чрез създаване на 3D модели.

Цена на курса

blue background
robot-left

150 лв./месец

или

robot-right

890 лв.

Продължителност на курса: 26 седмици

Цена: 890лв.

Цена на вноски:

150лв. - до 30 Септември 2023

150лв. - до 30 Октомври 2023

150лв. - до 30 Ноември 2023

150лв. - до 30 Декември 2023

150лв. - до 30 Януари 2024

150лв. - до 29 Февруари 2024

150лв. - до 30 Март 2024

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Група Четвъртък: 28 Септември от 16:00 до 18:00

Група Събота: 30 Септември 12:30 до 14:30

Група Четвъртък: 28 Септември от 16:00 до 18:00

Група Събота: 30 Септември 12:30 до 14:30

150 лв./месец

или

890 лв.

Продължителност на курса: 26 седмици

Цена: 890лв.

Цена на вноски:

150лв. - до 30 Септември 2023

150лв. - до 30 Октомври 2023

150лв. - до 30 Ноември 2023

150лв. - до 30 Декември 2023

150лв. - до 30 Януари 2024

150лв. - до 29 Февруари 2024

150лв. - до 30 Март 2024

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

 

Мнения на деца