JavaScript програмиране за ученици

js-logo Web Development 5-12 клас

Целогодишният курс по JavaScript програмиране второто ниво от пътеката на развитие Web Development. JavaScript е един от най-мощните и широко използвани програмни езици, като над 97% от всички уебсайтове са разработени именно на него. Той се използва за създаване на динамично и интерактивно уеб съдържание. По време на целогодишния курс, учениците ще се запознаят със структурата и синтаксиса на JavaScript, като ще разгледат типове данни, променливи и стойности, с които се работи в JavaScript. Ще работят върху редица задачи, които ще им покажат възможностите на езика и тяхното практическо приложение, като ще се запознаят и с една от най-популярните библиотеки използвани при JavaScript – jQuery.

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

30 Септември

26 седмици

165лв. / месец

Събота от 15:00 до 18:00 часа

Начало: 30 Септември

Продължителност

26 седмици

Учебни занятия

Събота от 15:00 до 18:00 часа

Цена на курса

165лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

JavaScript е един от най-мощните и използвани програмни езици, като е използван за разработката на цели 97% от всички уебсайтове. JavaScript се използва за създаване на динамично и интерактивно уеб съдържание. С него се разработват уеб базирани игри, мобилни приложения, анимации и различни ефекти.

  1. JavaScript е подходящ за начинаещи и за ученици

    JavaScript има ясен текстово-базиран синтаксис, който е лесен за научаване и прави писането на код и практикуването на езика лесно за деца и ученици. Освен това всичко, което ви трябва, за да работите с JavaScript е уеб браузър, т.е. JavaScript може да бъде стартиран навсякъде.

  2. JavaScript развива креативността

    JavaScript е известен като „мозъка“ на всяка уеб страница. С HTML и CSS учениците могат да създадат основната структура и външния вид на уебсайта, но с JavaScript те имат инструмент, с който могат да създадат каквито си поискат визуални ефекти и анимации.

  3. Учи ги как да решават проблеми

    При програмирането най-добре се учи, чрез практика. Много често, курсистите ще срещат проблеми и бъгове, които ще трябва да разбият на малки части и да решат всяка малка част, докато не стигнат до верния отговор. С JavaScript и с програмирането като цяло, те ще развият уменията си да се справят с проблеми от всякакъв тип.

В рамките на целогодишния курс, учениците ще работят върху редица задачи, които ще им покажат различните възможности на езика и тяхното практическо приложение. Ще разберат принципите на обектно-ориентираното програмиране, типове данни, променливи и създаване на стойности. Ще се запознаят с една от най-популярните библиотеки използвани при JavaScript – jQuery. може да научите повече за учебната програма.

Целогодишният курс по JavaScript програмиране е за ученици от 5 до 12 клас, които имат познания по уеб програмиране, имат опит с програмните езици – HTML и CSS или са преминали през предходното ниво на програмата през курса по Уеб Програмиране на Advance Academy.

Курсът ще се провежда един път седмично по 3 учебни часа, в продължение на 26 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като лекциите ще се провеждат в залите на академията.

folks

Ангажирайте свободното време на децата с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

js-ninja

Програма

code-icon

Модул 1

Въведение в Уеб и защо са ни нужни HTML, CSS и JS

2 седмици/6 учебни часа

Тук ще си поговорим за всичко, което сме научили в курса Уеб Програмиране за ученици или ще си припомним какво сме учили в училище. Ще говорим за HTML структурата на една уеб страница и как може да я направим красива с помощта на CSS. Ще си припомним как се работи с Bootstrap и как той улеснява нашата работа при програмиране на нови сайтове.

js-coding

Модул 2

Да се запознаем с JavaScript и обектно ориентираното програмиране

9 седмици/27 учебни часа

Ще си говорим за обектно-ориентирано програмиране, основните му принципи на работа и какви възможности ни дава. Ще се запознаем с езика JS и неговото функциониране в Уеб. Ще обясним принципа на работа на скриптовете и техния синтаксис. Ще говорим за типове данни и променливи в езика JS, как се създават и се задават стойности към тях. Ще използваме различни оператори, с чиято помощ ще решаваме задачи с множество условия. Ще се научим да създаваме функции, обекти и масиви.

jquery

Модул 3

jQuery - как да използваме най-популярната библиотека в света за JavaScript

6 седмици/18 учебни часа

В този модул ще се запознаем с библиотеката jQuery и защо я използват компании като Google, ESPN и BestBuy. Ще научим принципа на работа на тази библиотека. Ще използваме селектори и ще се научим да работим с тях. Ще се запознаем с редица методи, които да добавяме към нашите проекти.

diskette

Модул 4

Да създадем реални игри, които да играем с приятели

3 седмици/12 учебни часа

В този модул ще работим по реални проекти за уеб базирани игри. Всеки обича да играе игри, но ние ще имаме възможността да ги създадем и да разберем логиката на тяхната работа. С помощта на игрите ще може много лесно да затвърдим знанията си и да разберем логиката на програмирането.

icon

Модул 5

Изграждане на интерактивен проект с JavaScript

6 седмици/18 учебни часа

Ще създадем интерактивен уеб сайт, който да стане част от нашето бъдещо портфолио на програмисти. Ще преминем през всички етапи на разработка на един реален проект и ще се запознаем с различните методи на работа. Ще добавим много функционалности, с помощта на всичко, което сме научили до момента.

cup

Code Challenge

С уменията за работа с JavaScript и jQuery, куристите ще могат да създадат интерактивен уеб сайт. По време на събитието всеки от участниците ще има възможността да презентира своя проект и да разкаже за идеята и технологиите, които е използвал пред нашите специални гости - родители и приятели. За финал на всеки от участниците ще бъде връчен официално сертификатът за успешно завършеното обучение.

graduate

Дипломиране

AdvanceAcademy.bg издава Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно курсa. Този документ е признат от редица ИТ компании, както във Варна, така и в България.

Цена на курса

blue background
robot-left

165 лв./месец

или

robot-right

990 лв.

Продължителност на курса: 26 седмици

Цена: 990лв.

Цена на вноски:

165лв. - до 30 Септември 2023

165лв. - до 30 Октомври 2023

165лв. - до 30 Ноември 2023

165лв. - до 30 Декември 2023

165лв. - до 30 Януари 2024

165лв. - до 29 Февруари 2024

165лв. - до 30 Март 2024

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

165 лв./месец

или

990 лв.

Продължителност на курса: 26 седмици

Цена: 990лв.

Цена на вноски:

165лв. - до 30 Септември 2023

165лв. - до 30 Октомври 2023

165лв. - до 30 Ноември 2023

165лв. - до 30 Декември 2023

165лв. - до 30 Януари 2024

165лв. - до 29 Февруари 2024

165лв. - до 30 Март 2024

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

 

Мнения на деца