Въведение в Scratch - ниво I

Онлайн курс за деца от 1 до 4 клас

Онлайн курсът “Въведение в Scratch” е създаден за деца, които искат да научат основите на програмирането. Чрез забавни проекти децата ще усвоят основните понятия, докато разработват игри и анимации. С практически упражнения курсът изгражда основни умения, които да предизвикат любопитството на децата към света на програмирането.

Начало на курса

01 Юли

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

90 лв.

Учебни занятия

Всеки Понеделник от 17:30 до 19:00ч.

Начало: 01 Юли

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Всеки Понеделник
от 17:30 до 19:00ч.

Начин на провеждане

Онлайн курс

Цена на курса

90 лв.

Уникално онлайн обучение в детската академия по програмиране на Advance Academy

Scratch е интуитивен, базиран на блокчета език за програмиране, който дава възможност на децата да създават свои собствени интерактивни истории, игри и анимации. С помощта на прост интерфейс за плъзгане и пускане на блокчета код, Scratch прави програмирането достъпно и забавно, като помага на малките код нинджи да развият своята креативност.

Scratch е образователна платформа, която предлага редица ползи за децата:

  • Творческо изразяване и креативност:

    Децата могат да развихрят въображението си, като създават уникални герои, анимации и игри.

  • Умения за решаване на проблеми:

    Чрез предизвикателствата на програмирането учениците развиват критично и логическо мислене.

  • Основи на програмирането:

    С помощта на интерфейс, базиран на блокчета код, Scratch въвежда децата в основните концепции в програмирането като цикли, променливи и условия.

В рамките на онлайн курса децата ще се запознаят с платформата Scratch, ще разберат функциите на различните блокчета код и ще създадат прости анимации. Ще научат какво представляват събития, променливи и условни конструкции. Освен това, ще създадат и първата си игра с точки.

Онлайн курсът “Въведение в Scratch” е подходящ за деца от 1 до 4 клас, които обичат игрите, но искат и да научат как работят и се създават.

Курсът ще се провежда един път седмично по 2 учебни часа. Курсът има онлайн форма на обучение, като ще се провежда през онлайн платформата на Advance Academy.

Курсисти в курс Scratch

Ангажирайте свободното време на децата с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

Scratch icon

Програма

idea

Седмица 1

Въведение в Scratch

По време на първия урок ще се запознаем с платформата Scratch и нейния интерфейс. Ще разгледаме какви блокчета код има, какво е спрайт и как да създадем първия си проект. Ще се научим да добавяме, скриваме и редактираме размера на нашите спрайтове. Ще създадем проста анимация, в която ще задвижим нашите герои като използваме различни блокчета за движение. Ще нарисуваме собствен спрайт и ще променим фона на нашата анимация.

music

Седмица 2

Събития и създаване на нови костюми

През втория урок ще създадем няколко костюма на нашия спрайт, които ще сменяме през определено време. Ще се научим да работим с едитора на костюми и неговите инструменти. Ще разгледаме различните събития и какво е тяхното значение в програмирането и реални живот. Ще създадем по-сложни анимации със смяна на сцените и спрайтовете. Ще нарисуваме собствен фон и ще добавим звуци.

controller

Седмица 3

Проверка на условия

През третия урок ще се запознаем с условните конструкции и как се изпълняват различни действия при зададени условия. Ще разгледаме категория “Сетива” за да може да създадем управление на спрайтовете с клавиатурата и мишката. Ще се научим да контролираме движението на нашите спрайтове, да определяме показването и скриването им. Ще създадем интерактивен проект, при който ще променяме сцените спрямо избора на конкретно число от клавиатурата.

joystick

Седмица 4

Променливи и създаване на първа игра

В последния урок ще създадем първата си игра с точки. Ще разгледаме какво е променлива и как се създава. Ще се научим да нулираме точките на играча при начало на играта и да добавяме точка при определено условие. Ще създадем начало и край на играта. Ще направим нашите проекти публични за да може да ги споделяме със семейство и приятели.

Цена на курса

blue background

90 лв.

Цена на курса
90 лв.

Включи се сега

 

Мнения на деца