Курсове за деца и ученици

Програмирането вече не е само за възрастните. Има много платформи и сайтове, които са разработени на достъпен език за деца, които имат интерес към компютрите и по-специално към програмирането. Ползите от програмирането при децата са огромни: Разработването на прости уеб сайтове и игри помага на децата да развият своята логика, алгоритмично мислене и способност за решаване на проблеми, а също така им позволява да изразяват идеи и творчество по уникални начини. Поради тази причина Advance Academy разработи 4 образователни пътеки за нашите малки приятели – Computer Science, Web Development, Индивидуални програми и Летни програми. Курсовете, които тези програми включват имат за цел да покажат на децата невероятния свят на ИТ.

squarell
 • diagram

  Образователни пътеки

 • checkbox

  Ползи

 • borders-icon

  Статистика

 • teachers

  Преподаватели

 • info

  Интересно

 • feedback

  Мнения на курсисти

Образователни пътеки

Образователните пътеки на Advance Academy включват четири различни направления. Първите две – Computer Science и Web Development са разработени на нива, за да може, когато децата завършат един курс, да могат да продължат към следващия и с всеки курс да надграждат своите знания. Освен това сме разработили и индивидуални програми и уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас, както и летни курсове по програмиране за деца.

Ползите от програмирането при деца

Ползите от програмирането при децата са огромни. Разработването на игри, програмирането на хардуерни устройства и разработването на уеб сайтове помага на децата да развият своето алгоритмично мислене, логика, креативност и способност за решаване на проблеми. Освен това, програмирането им позволява да изразят своите идеи и творчество по уникални начини.

child
 • share

  Дигитални умения

 • design

  Креативност

 • bulb

  Алгоритмично мислене

 • talkers

  Комуникация

 • team

  Работа в екип

 • presentation

  Презентиране

scratch
welcome
kids
congrats

65

Проведени обучения

Над

1 500

завършили курсисти

Над

4 700

учебни часове

Над

70

лаборатории

точно

3

зали

Лектори

Калина Преподавател

Калина

Web Developer

Калина е завършила висшето си образование във ВВМУ "Никола Вапцаров" гр.Варна, специалност "Информационни и комуникационни технологии". Продължава обучението си като магистър по "Киберсигурност". Стартира своята професионална кариера като уеб разработчик след успешно приключен курс в Advance Academy. Преподавател е на най-малките програмисти. Заедно те създават любими герои, анимации и игри. През цялото приключение, наречено програмиране, не спират да се забавляват и да надграждат своите IT умения.

Сияна Преподавател

Сияна

WEB DEVELOPER

Сияна е завършила своето висше образование в Технически университет Варна - специалност „Софтуерни и Интернет технологии“ (СИТ). Има професионален опит в преподаването както на малки деца, така и на студенти. Работила е по проекти, писани на езици като Java, JavaScript, HTML, CSS, SQL и други.

Даниела Преподавател

Даниела

Web Developer

Даниела завършва бакалавърска и магистърска степен в Икономически университет – Варна със специалност „Информатика“. Има професионален опит както в поддръжката на хардуерни конфигурации, така и в създаване на уеб-базирани решения. Към настоящия момент работи като уеб програмист в софтуерния екип на Икономически университет - Варна. Тя е преподавателка на ученици от 5 до 12 клас, с които изучават основните езици на уеб програмирането.

Тихомир Преподавател

Тихомир

Web Developer

Тихомир е завършил своето професионално образование във ВВМУ “Никола Вапцаров” гр.Варна, а в момента следва магистратура “Киберсигурност” отново във ВВМУ. Той започва своята професионална кариера след успешно завършил курс в Advance Academy, работил е за някой от най-големите софтуерни компании във Варна. В момента работи като преподавател и програмист към академията, водейки детските курсове по JavaScript и уеб програмиране.

Нашите преподаватели

Това са хората, които променят играта всеки ден. Нашите вдъхновители, лектори, мечтатели. Хора, които работят по приложения, системи и маркетингови програми на световни брандове. Специалисти, които обожават работата си и предават знанията си с голямо желание. Не просто презентатори, далеч от академичните претенции, те са истински будители на новите технологии, бунтари, които рушат традиционните навици и изграждат нови концепции, решават проблеми и създават системи, приложения, кампании, уеб страници, с които правят дните ни по-свободни. Събрани от различни фирми, градове, работещи с различни технологии, езици, понякога конкуренти, друг път съюзници, това са хората които повече от 4 години изграждат основите на Advance Academy.

Калина Преподавател

Калина

WEB DEVELOPER
Сияна Преподавател

Сияна

WEB DEVELOPER
Даниела Преподавател

Даниела

WEB DEVELOPER
Тихомир Преподавател

Тихомир

WEB DEVELOPER

интересно

5 Предимства на индивидуалните уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас

С началото на новата година, стартират и нашите индивидуални уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас. Адванс Академи смята, че груповото онлайн обучение може да бъде предизвикателство за деца, преподаватели и родители. Поради тази причина разработихме и индивидаулни програми.

Кодиране при децата – Какво трябва да знаем?

Кодирането за деца изглежда като невъзможно начинание, нали? Прилича много или дори буквално на изучаване на изцяло нов език! И докато е трудно да си представим как едно дете на крехка възраст може да научи нещо на пръв поглед толкова сложно и комплексно, благодарение на най-различни уебсайтове, програми в училище, играчки...

Advance Academy представя: Денят на Scratch Безплатно събитие за децата от Варна

Advance Academy ще проведе световноизвестно събитие – „Денят на Scratch“ или „Scratch Day”. Това събитие се провежда едновременно по целия свят, като на него родители и деца се събират по повод създаването на платформата Scratch, участвайки в най-различни workshop-ове, състезания и игри.

Успешни истории