Курсове за деца и ученици

Програмирането вече не е само за възрастните. Има много платформи и сайтове, които са разработени на достъпен език за деца, които имат интерес към компютрите и по-специално към програмирането. Ползите от програмирането при децата са огромни: Разработването на прости уеб сайтове и игри помага на децата да развият своята логика, алгоритмично мислене и способност за решаване на проблеми, а също така им позволява да изразяват идеи и творчество по уникални начини. Поради тази причина Advance Academy разработи 4 образователни пътеки за нашите малки приятели – Computer Science, Web Development, Индивидуални програми и Летни програми. Курсовете, които тези програми включват имат за цел да покажат на децата невероятния свят на ИТ.

squarell
 • diagram

  Образователни пътеки

 • checkbox

  Ползи

 • borders-icon

  Статистика

 • teachers

  Преподаватели

 • info

  Интересно

 • feedback

  Мнения на курсисти

Образователни пътеки

Образователните пътеки на Advance Academy включват четири различни направления. Първите две – Computer Science и Web Development са разработени на нива, за да може, когато децата завършат един курс, да могат да продължат към следващия и с всеки курс да надграждат своите знания. Освен това сме разработили и индивидуални програми и уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас, както и летни курсове по програмиране за деца.

Ползите от програмирането при деца

Ползите от програмирането при децата са огромни. Разработването на игри, програмирането на хардуерни устройства и разработването на уеб сайтове помага на децата да развият своето алгоритмично мислене, логика, креативност и способност за решаване на проблеми. Освен това, програмирането им позволява да изразят своите идеи и творчество по уникални начини.

child
 • share

  Дигитални умения

 • design

  Креативност

 • bulb

  Алгоритмично мислене

 • talkers

  Комуникация

 • team

  Работа в екип

 • presentation

  Презентиране

scratch
welcome
kids
congrats

65

Проведени обучения

Над

1 500

завършили курсисти

Над

4 700

учебни часове

Над

70

лаборатории

точно

3

зали

Лектори

Калина

Калина

Web Developer

Калина е завършила висшето си образование във ВВМУ "Никола Вапцаров" гр.Варна, специалност "Информационни и комуникационни технологии". Притежава степен Магистър по "Киберсигурност". Стартира своята професионална кариера като уеб разработчик след успешно завършен курс в Advance Academy. Преподавател е на най-малките програмисти. Заедно те създават любими герои, анимации и игри. През цялото приключение, наречено програмиране, не спират да се забавляват и да надграждат своите IT умения.

Теодора

Теодора

Web Developer

Теодора Тодорова следва своето висше образование в Технически университет Варна - специалност „Софтуерни и Интернет технологии“ (СИТ). Работила е по проекти, писани на езици като Java, HTML, CSS, SQL, PHP, C# и други. В момента работи като преподавател към академията, водейки курсовете за деца по Scratch и уеб програмиране.

Тихомир

Тихомир

Web Developer

Тихомир е завършил своето професионално образование във ВВМУ “Никола Вапцаров” гр.Варна, а в момента следва магистратура “Кибер сигурност” отново във ВВМУ. Той започва своята професионална кариера след успешно завършил курс в Advance Academy, работил е за някой от най-големите софтуерни компании във Варна.

Даниела

Даниела

Web Developer

Даниела завършва бакалавърска и магистърска степен в Икономически университет – Варна със специалност „Информатика“. Има професионален опит както в поддръжката на хардуерни конфигурации, така и в създаване на уеб-базирани решения. Към настоящия момент работи като уеб програмист в софтуерния екип на Икономически университет - Варна. Тя е преподавателка на ученици от 5 до 12 клас, с които изучават основните езици на уеб програмирането.

Веселин

Веселин

Web Developer

Веселин Николов е студент в Технически университет със специалност Компютърни системи и технологии. Работил е по различни проекти с езиците HTML, CSS, JavaScript, SQL и други. В момента преподава по уеб програмиране на учениците в Адванс Академи.

Симеон

Симеон

Application Developer

Симеон е поредният пример за успешно реализиран наш курсист. През 2021 г. той завърши курсът ни за Web Development и в момента работи като разработчик на интернет приложения в Медицински университет - Варна. Също така от м. октомври е и част от нашия преподавателски екип. Симеон е лектор на най-малките ни програмисти и заедно създават любими анимации, игри и др.

Ирина

Ирина

Web Developer

Ирина е учила в Първа езикова гимназия в град Варна. От малка се занимава с програмиране. Изкарала е голяма част от курсовете на Адванс Академи, свързани с различни програмни езици. Част е от преподавателския екип на академията, за да предаде своите знания и опит на всички ентусиазирани курсисти в IT сферата.

Теодор

Теодор

Web Developer

В момента следва висшето си образование в Технически университет Варна - специалност Софтуерни и Интернет технологии. Още през 2018г. започва да посещава курсовете на Advance Academy. Работил е по различни проекти с програмни технологии като Java, Python, HTML, CSS, JS, PHP и други.

Иван

Иван

Python Developer

Иван е завършил висшето си образование със специалност Информационни и комуникационни технологии в Технически университет Варна. През годините е използвал доста технологии, трупайки опит. Предимно работи на Python, но от известно време се занимава засилено с разработката на мобилни приложения. Работи като фрийлансър и основната му цел е да превръща идеи в реалност.


Нашите преподаватели

Това са хората, които променят играта всеки ден. Нашите вдъхновители, лектори, мечтатели. Хора, които работят по приложения, системи и маркетингови програми на световни брандове. Специалисти, които обожават работата си и предават знанията си с голямо желание. Не просто презентатори, далеч от академичните претенции, те са истински будители на новите технологии, бунтари, които рушат традиционните навици и изграждат нови концепции, решават проблеми и създават системи, приложения, кампании, уеб страници, с които правят дните ни по-свободни. Събрани от различни фирми, градове, работещи с различни технологии, езици, понякога конкуренти, друг път съюзници, това са хората които повече от 4 години изграждат основите на Advance Academy.

Преподавател Калина

Калина
Web Developer

Повече за мен
Преподавател Теодора

Теодора
Web Developer

Повече за мен
Преподавател Тихомир

Тихомир
Web Developer

Повече за мен
Преподавател Даниела

Даниела
Web Developer

Повече за мен
Преподавател Веселин

Веселин
Web Developer

Повече за мен
Преподавател Симеон

Симеон
Application Developer

Повече за мен
Преподавател Ирина

Ирина
Web Developer

Повече за мен
Преподавател Теодор

Теодор
Web Developer

Повече за мен
Преподавател Иван

Иван
Python Developer

Повече за мен

Интересно

Емоционална интелигентност при децата и програмиране

Емоционалната интелигентност включва разбиране и управление на емоциите, проявяване на съпричастност към другите и ефективно ориентиране в социални ситуации. Тези умения са от решаващо значение за личностното развитие и академичния успех. Интересно е, че един от уникалните начини за възпитаване на емоционална интелигентност при децата е чрез програмиране.

Как да накараме детето си да учи с желание?

Като родители нерядко се сблъскваме с предизвикателства да стимулираме мотивация за учене у децата. Ако и вие срещате такъв проблем, не сте сами. В днешната статия ще разгледаме ефективни стратегии за това как да накараме детето да учи с желание, ще разберем причини за липса на мотивация за учене и ще разберем как да насърчим вътрешната мотивация за учене.

В какво същност се състоят уменията за решаване на проблеми?

Уменията за решаване на проблеми са основна способност, която всеки трябва да развива, особено децата. Като родители, това да насърчаваме уменията за решаване на проблеми може значително да повлияе на успеха на децата ни в ежедневието и в бъдещата им кариера. Как да направим това коментираме в новата ни статия.

\n