Курсове за деца и ученици

Програмирането вече не е само за възрастните. Има много платформи и сайтове, които са разработени на достъпен език за деца, които имат интерес към компютрите и по-специално към програмирането. Ползите от програмирането при децата са огромни: Разработването на прости уеб сайтове и игри помага на децата да развият своята логика, алгоритмично мислене и способност за решаване на проблеми, а също така им позволява да изразяват идеи и творчество по уникални начини. Поради тази причина Advance Academy разработи 4 образователни пътеки за нашите малки приятели – Computer Science, Web Development, Индивидуални програми и Летни програми. Курсовете, които тези програми включват имат за цел да покажат на децата невероятния свят на ИТ.

squarell
 • diagram

  Образователни пътеки

 • checkbox

  Ползи

 • borders-icon

  Статистика

 • teachers

  Преподаватели

 • info

  Интересно

 • feedback

  Мнения на курсисти

Образователни пътеки

Образователните пътеки на Advance Academy включват четири различни направления. Първите две – Computer Science и Web Development са разработени на нива, за да може, когато децата завършат един курс, да могат да продължат към следващия и с всеки курс да надграждат своите знания. Освен това сме разработили и индивидуални програми и уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас, както и летни курсове по програмиране за деца.

Ползите от програмирането при деца

Ползите от програмирането при децата са огромни. Разработването на игри, програмирането на хардуерни устройства и разработването на уеб сайтове помага на децата да развият своето алгоритмично мислене, логика, креативност и способност за решаване на проблеми. Освен това, програмирането им позволява да изразят своите идеи и творчество по уникални начини.

child
 • share

  Дигитални умения

 • design

  Креативност

 • bulb

  Алгоритмично мислене

 • talkers

  Комуникация

 • team

  Работа в екип

 • presentation

  Презентиране

scratch
welcome
kids
congrats

65

Проведени обучения

Над

1 500

завършили курсисти

Над

4 700

учебни часове

Над

70

лаборатории

точно

3

зали

Лектори

Калина

Калина

Web Developer

Калина е завършила висшето си образование във ВВМУ "Никола Вапцаров" гр.Варна, специалност "Информационни и комуникационни технологии". Продължава обучението си като магистър по "Киберсигурност". Стартира своята професионална кариера като уеб разработчик след успешно приключен курс в Advance Academy. Преподавател е на най-малките програмисти. Заедно те създават любими герои, анимации и игри. През цялото приключение, наречено програмиране, не спират да се забавляват и да надграждат своите IT умения.

Даниела

Даниела

Web Developer

Даниела завършва бакалавърска и магистърска степен в Икономически университет – Варна със специалност „Информатика“. Има професионален опит както в поддръжката на хардуерни конфигурации, така и в създаване на уеб-базирани решения. Към настоящия момент работи като уеб програмист в софтуерния екип на Икономически университет - Варна. Тя е преподавателка на ученици от 5 до 12 клас, с които изучават основните езици на уеб програмирането.

Тихомир

Тихомир

Web Developer

Тихомир е завършил своето професионално образование във ВВМУ “Никола Вапцаров” гр.Варна, а в момента следва магистратура “Киберсигурност” отново във ВВМУ. Той започва своята професионална кариера след успешно завършил курс в Advance Academy, работил е за някой от най-големите софтуерни компании във Варна. В момента работи като преподавател и програмист към академията, водейки детските курсове по JavaScript и уеб програмиране.

Теодора

Теодора

Web Developer

Теодора Тодорова следва своето висше образование в Технически университет Варна - специалност „Софтуерни и Интернет технологии“ (СИТ). Работила е по проекти, писани на езици като Java, HTML, CSS, SQL, PHP, C# и други. В момента работи като преподавател към академията, водейки курсовете за деца по Scratch и уеб програмиране.

Веселин

Веселин

Web Developer

Веселин Николов е студент в Технически университет със специалност Компютърни системи и технологии. Работил е по различни проекти с езиците HTML, CSS, JavaScript, SQL и други. В момента преподава по уеб програмиране на учениците в Адванс Академи.

Лора

Лорета

Web Developer

Лорета е завършила ПГ с "Икономика и мениджмънт" и в момента завършва бакалавър с маркетинг. Има 4-годишен опит в работата с деца, групово и индивидуално, като помощник-възпитател и аниматор. В момента преподава на деца по пограмиране на Scratch.

Нашите преподаватели

Това са хората, които променят играта всеки ден. Нашите вдъхновители, лектори, мечтатели. Хора, които работят по приложения, системи и маркетингови програми на световни брандове. Специалисти, които обожават работата си и предават знанията си с голямо желание. Не просто презентатори, далеч от академичните претенции, те са истински будители на новите технологии, бунтари, които рушат традиционните навици и изграждат нови концепции, решават проблеми и създават системи, приложения, кампании, уеб страници, с които правят дните ни по-свободни. Събрани от различни фирми, градове, работещи с различни технологии, езици, понякога конкуренти, друг път съюзници, това са хората които повече от 4 години изграждат основите на Advance Academy.

Калина

Калина

WEB DEVELOPER
Теодора

Теодора

WEB DEVELOPER
Тихомир

Тихомир

WEB DEVELOPER
Даниела

Даниела

WEB DEVELOPER
Веселин

Веселин

WEB DEVELOPER
Лорета

Лорета

WEB DEVELOPER

интересно

5 Предимства на индивидуалните уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас

С началото на новата година, стартират и нашите индивидуални уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас. Адванс Академи смята, че груповото онлайн обучение може да бъде предизвикателство за деца, преподаватели и родители. Поради тази причина разработихме и индивидаулни програми.

Кодиране при децата – Какво трябва да знаем?

Кодирането за деца изглежда като невъзможно начинание, нали? Прилича много или дори буквално на изучаване на изцяло нов език! И докато е трудно да си представим как едно дете на крехка възраст може да научи нещо на пръв поглед толкова сложно и комплексно, благодарение на най-различни уебсайтове, програми в училище, играчки...

Advance Academy представя: Денят на Scratch Безплатно събитие за децата от Варна

Advance Academy ще проведе световноизвестно събитие – „Денят на Scratch“ или „Scratch Day”. Това събитие се провежда едновременно по целия свят, като на него родители и деца се събират по повод създаването на платформата Scratch, участвайки в най-различни workshop-ове, състезания и игри.

Успешни истории