Програмиране на
Minecraft за деца Програмиране на Minecraft за деца

Летен курс за деца

Децата обичат да играят игри, но представете си свят, в който творчеството няма граници. Място където децата могат да строят, да опознават и да преодоляват предизвикателства, използвайки своя ум и изобретателност. Добре дошли в Minecraft – игра, която е завладяла милиони деца по целия свят. Но какво би станало, ако имаше начин да усвоят умения като критично мислене, креативност, алгоритмично мислене и основни концепции в програмирането и едновременно с това да модифицират най-популярната игра? Летният курс по програмиране с Minecraft е входът към тази изпълнена с блокчета вселена, като съчетава забавната игра и ученето.

Начало на курса

09 Август

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

360лв.

Учебни занятия

Сряда и Четвъртък - от 10:00ч. до 12:00ч. или от 13:00ч. до 15:00ч.

Начало: 09 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Сряда и Четвъртък - от 10:00ч. до 12:00ч. или от 13:00ч. до 15:00ч.

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

360лв.

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Minecraft е видеоигра, в която играчите могат да изследват, строят и взаимодействат в триизмерен свят изграден от блокове. Minecraft е една от най-популярните игри като има над 200 милиона продадени копия на различните платформи. Играта е и широко призната заради образователния си потенциал. Мотото на играта е „ако можеш да си го представиш, можеш да го построиш“.

Minecraft Education Edition е версия на Minecraft, която е по-различна от основната игра, като е разработена специално за използване в образователна среда. Това е платформа за обучение, базирана на игри, която насърчава творчеството, сътрудничеството и решаването на проблеми. Minecraft Education Edition предлага и визуален и не толкова сложен начин за децата да се научат да програмират, като използва визуално блоково програмиране. Това включва отделни блокове от предварително написан код, които могат да бъдат плъзгани и пускани в скрипта, точно като парче пъзел.

Minecraft е много повече от игра, Minecraft е образователна платформа, която предлага многобройни ползи за децата:

  • Minecraft подобрява уменията за решаване на проблеми – Minecraft насърчава децата да мислят креативно и да намират творчески решения за преодоляване на предизвикателствата в играта.

  • Minecraft развива творчеството и въображението – Отвореният характер на Minecraft позволява на децата да изразят артистичната си страна и да проектират уникални светове.

  • Minecraft изгражда солидна основа за концепциите в програмирането – Изучаването на програмиране с Minecraft помага на децата да разберат ключови концепции и принципи в програмирането, които могат да бъдат приложени и в бъдеще.

По време на курса по програмиране с Minecraft, децата ще се запознаят с платформата за програмиране Minecraft Education Edition, както и със средата за разработка MakeCode. Освен това, ще се запознаят с блоковете код в Minecraft и използването на прости команди. Ще научат какво са променливи и тяхното приложение, както и ще създават променливи в MakeCode. Курсът ще покрие и условни конструкции и изпълнение на дадено действие при определено условие.

Летният курс по програмиране с Minecraft е подходящ за деца от 3 до 7 клас, които обичат компютърните игри, имат интерес към дигиталните технологии, но искат и да научат как се правят нещата.

Курсът по програмиране с Minecraft ще се провежда два пъти седмично по 2 учебни часа, като първото занятие от седмицата ще е по програмиране, а второто интерактивна лаборатория. Курсът ще има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Курсисти в курс Minecraft

Интерактивни и творчески лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата за през лятото ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

minecraft icon

Програма

idea

Седмица 1

Ще програмираме с Minecraft ще се запознаем с платформата Minecraft Education, както и с контролите, инвентара и поставянето на блокчета в Minecraft. След това ще създадем къща с предварително определен брой части и ще създадем нашия първи проект. Освен това ще се запознаем със средата за кодиране MakeCode и ще програмираме базови действия, като след това ще създадем градина в Minecraft.

music

Седмица 2

Ще се запознаем със събития или евенти в програмирането и техните приложения. Ще изучим различните видове евенти и начините, по които те могат да бъдат приложени в програмирането. Ще се запознаем с Agent персонажа в играта и ще разберем неговата роля, както и начина, по който може да се комуникира и управлява. След това ще се научим да използваме блоковете код, за да го управляваме. Ще научим и по-сложни команди с Agent и ще решаваме задачи.

controller

Седмица 3

Ще програмираме с Minecraft ще се запознаем с координатите в Minecraft и позицията на героя. Ще научим какво са релативни позиции в играта и ще решаваме задачи с координати и позициониране на елементи. Ще се запознаем с променливи и тяхното приложение, както и ще създаваме променливи в MakeCode.

joystick

Седмица 4

Ще научим какви видове променливи има. Ще се запознаем с условни конструкции и ще решаваме задачи за изпълнение на дадено действие при определено условие.

Цена на курса

blue background

360 лв.

Цена на курса
360 лв.

Включи се сега

* Моля, изберете начин на плащане
 

Мнения на деца