Програмиране на
Minecraft за деца Програмиране на Minecraft за деца

Летен курс за деца

Децата обичат да играят игри, но представете си свят, в който творчеството няма граници. Място където децата могат да строят, да опознават и да преодоляват предизвикателства, използвайки своя ум и изобретателност. Добре дошли в Minecraft – игра, която е завладяла милиони деца по целия свят. Но какво би станало, ако имаше начин да усвоят умения като критично мислене, креативност, алгоритмично мислене и основни концепции в програмирането и едновременно с това да модифицират най-популярната игра? Летният курс по програмиране с Minecraft е входът към тази изпълнена с блокчета вселена, като съчетава забавната игра и ученето.

Начало на курса


  Август

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

Цена до 24 юли - 95лв.

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък от 10:00 до 12:00 часа
Вторник и Четвъртък от 16:00 до 18:00 часа
Понеделник и Сряда от 13:00 до 15:00 часа

Начало:
  Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък от 10:00 до 12:00 часа
Вторник и Четвъртък от 16:00 до 18:00 часа
Понеделник и Сряда от 13:00 до 15:00 часа

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

Цена до 24 юли - 95лв.
calendar

Възползвайте се от цена при ранно записване до 24.07

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Minecraft е видеоигра, в която играчите могат да изследват, строят и взаимодействат в триизмерен свят изграден от блокове. Minecraft е една от най-популярните игри като има над 200 милиона продадени копия на различните платформи. Играта е и широко призната заради образователния си потенциал. Мотото на играта е „ако можеш да си го представиш, можеш да го построиш“.

Minecraft Education Edition е версия на Minecraft, която е по-различна от основната игра, като е разработена специално за използване в образователна среда. Това е платформа за обучение, базирана на игри, която насърчава творчеството, сътрудничеството и решаването на проблеми. Minecraft Education Edition предлага и визуален и не толкова сложен начин за децата да се научат да програмират, като използва визуално блоково програмиране. Това включва отделни блокове от предварително написан код, които могат да бъдат плъзгани и пускани в скрипта, точно като парче пъзел.

Minecraft е много повече от игра, Minecraft е образователна платформа, която предлага многобройни ползи за децата:

  • Minecraft подобрява уменията за решаване на проблеми – Minecraft насърчава децата да мислят креативно и да намират творчески решения за преодоляване на предизвикателствата в играта.

  • Minecraft развива творчеството и въображението – Отвореният характер на Minecraft позволява на децата да изразят артистичната си страна и да проектират уникални светове.

  • Minecraft изгражда солидна основа за концепциите в програмирането – Изучаването на програмиране с Minecraft помага на децата да разберат ключови концепции и принципи в програмирането, които могат да бъдат приложени и в бъдеще.

По време на курса по програмиране с Minecraft, децата ще се запознаят с платформата за програмиране Minecraft Education Edition, както и със средата за разработка MakeCode. Освен това, ще се запознаят с блоковете код в Minecraft и използването на прости команди. Ще научат какво са променливи и тяхното приложение, както и ще създават променливи в MakeCode. Курсът ще покрие и условни конструкции и изпълнение на дадено действие при определено условие.

Летният курс по програмиране с Minecraft е подходящ за деца от 3 до 7 клас, които обичат компютърните игри, имат интерес към дигиталните технологии, но искат и да научат как се правят нещата.

Курсът ще се провежда два пъти седмично по 2 учебни часа. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Курсисти в курс Minecraft

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

minecraft icon

Програма

idea

Седмица 1

Ще се запознаем с платформата Minecraft Education и видовете светове, които може да създаваме. Ще работим с различни материали и контроли, за да създадем постройки по предварително задание. Ще разгледаме средата за програмиране MakeCode и различните категории код, които може да използваме. Ще се запознаем с видовете събития (евенти) в Minecraft Education и как да ги използваме за да направим нашите светове още по-вълнуващи. Ще разгледаме координатната система в Minecraft и как лесно да се телепортираме от една точка в друга.

music

Седмица 2

Ще се запознаем с Agent или персонажа, който ще ни помага в Minecraft Education, неговата роля и възможностите, които има. Ще се научим да го управляваме с блокове код. Ще разгледаме как Agent може да строи вместо нас и ще го използваме за да построим различни обекти като геометрични форми, кули и къщи. Ще научим и по-сложни команди с Agent. Ще използваме различни събития, при които Agent ще изпълнява редица действия като движение, строеж, телепортиране, крафтване и др.

controller

Седмица 3

Ще се запознаем с условните конструкции в програмирането и тяхното приложение при създаване на игри. Ще разгледаме видовете условия, които могат да възникнат при управление на Agent и играча в Minecraft Education. Ще работим с няколко условия и ще правим различни проверки. Ще създадем лабиринт с препятствия, които Agent трябва да преодолее. Ще се запознаем с променливите, как да ги създаваме и да ги използваме с комбинация с условни конструкции. Ще създадем сложни обекти по задание и ще добавяме различни мобове и предмети с помощта на команди в чата.

joystick

Седмица 4

Ще изградим игри, в които ще приложим наученото до момента. Ще включим различни карти и нива, давайки на играта повече разнообразие и предизвикателство. Ще проучим различните видове блокове и техните възможности за промяна на режима на игра. С използването на Redstone ще създадем функционални механизми, които ще подобрят игровия процес. Целта е да създадем цялостна игра с точкова система и награди, като добавим различни предизвикателства и пъзели, за да направим преживяването за играчите още по-забавно и увлекателно.

Цена на курса

blue background

95 лв.

Вторник и Четвъртък от 10:00 до 12:00 часа

Вторник и Четвъртък от 16:00 до 18:00 часа

Понеделник и Сряда от 13:00 до 15:00 часа

Вторник и Четвъртък от 10:00 до 12:00 часа

Вторник и Четвъртък от 16:00 до 18:00 часа

Понеделник и Сряда от 13:00 до 15:00 часа

95 лв.

Включи се сега

 

Мнения на деца