Уеб програмиране с HTML - ниво I

Онлайн курс за ученици

Онлайн курсът ще въведе децата в света на уеб програмирането, като ще ги запознае с HTML, който е основата на всяка уеб страница. В рамките на четири седмици, децата ще развият основни умения по уеб програмиране, докато създават собствен проект. Курсът има за цел да превърне любопитството на децата в реален опит в програмирането.

Начало на курса

04 Юли

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

90 лв.

Учебни занятия

Всеки Четвъртък от 17:30 до 19:00ч.

Начало: 04 Юли

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Всеки Четвъртък
от 17:30 до 19:00ч.

Начин на провеждане

Онлайн курс

Цена на курса

90 лв.

Уникално онлайн обучение в детската академия по програмиране на Advance Academy

HTML (Hypertext Markup Language) е основният език, използван за създаване на уеб страници. Той определя структурата и елементите на уебстраниците, като позволява организирането и показването на съдържание като текст, изображения и връзки.

  • Основни уеб умения:

    Писането на HTML код е основно умение за разработване на уеб сайтове, което осигурява здрава основа за изграждане на уеб сайтове.

  • Креативност:

    Децата могат да създават уникални уеб страници, като изразяват творчеството си чрез структура, изображения и връзки.

  • Решаване на проблеми и логика:

    Създаването на уеб страници помага на децата да развият логическо мислене и способност за решаване на проблеми.

Онлайн курсът ще запознае децата с уеб програмирането и HTML. Ще се научат да структурират уеб страници с помощта на основни тагове и елементи. Ще се научат да добавят изображения и връзки, както и да създават навигация на сайт. В края на курса, децата ще изградят цялостен финален проект.

Онлайн курсът по уеб програмиране с HTML e подходящ за деца от 5 до 12 клас, които искат да се запознаят с уеб разработката и искат да научат как да създават свои собствени уеб страници.

Курсът ще се провежда един път седмично по 2 учебни часа. Курсът има онлайн форма на обучение, като ще се провежда през онлайн платформата на Advance Academy.

Успешни курсисти

Ангажирайте свободното време на децата с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

Web Ninja

Програма

idea

Седмица 1

Въведение в уеб и HTML

Ще се запознаем с уеб програмирането и езика HTML. Ще започнем да работим с програмата Sublime и ще създадем първия си проект. Ще разгледаме структурата на една уеб страница и кои са основните елементи, от които е изградена. Ще разберем какво представляват HTML таговете, какви видове има и как се създават. Ще се научим да добавяме заглавия и параграфи и да отваряме нашите страници в браузъра.

music

Седмица 2

Изображения и линкове

Ще се научим да добавяме изображения към нашата страница. В Интернет има редица уеб ресурси за изображения, които ще се научим да използваме. Ще се запознаем с различни атрибути, с които може да модифицираме нашите HTML тагове. По време на урока ще видим какво представляват хипервръзките и как да ги използваме за да заведем потребителя в друг уеб сайт.

controller

Седмица 3

Списъци и форми

По време на третия урок ще се научим да работим със списъци и форми. Списъците са два основни вида, а с единия от тях ще създадем един от най-важните раздели в нашия сайт, а именно навигацията. Освен това ще се запознаем и с формите, които са неразделна част, ако искаме да получим информация от посетителите на нашата страница. Ще разгледаме различните полета за въвеждане на информация и ще създадем бутон за изпращане.

joystick

Седмица 4

Семантични елементи и финален проект

През последният урок ще започнем да работим със специални тагове, които ще структурират нашата страница по най-добрия начин за Google. Ще разделим отделните секции в сайта като използваме подходящи класове. Ще научим значението и начина на добавяне на класове към отделните елементи. Ще създадем цялостен проект, с подходящо съдържание.

Цена на курса

blue background

90 лв.

Цена на курса
90 лв.

Включи се сега

 

Мнения на деца