КУРС 3D МОДЕЛИРАНЕ И ПРИНТИРАНЕ
С ROBLOX

3d-printing-figures-headline

Курс за ученици от 1 до 4 клас

Пригответе се да се потопите във фантастичния свят на 3D моделирането и принтирането заедно с вълнуващата вселена на Roblox. Курсът е създаден специално за деца, които желаят да съчетаят любимата си игра с изучаването на основите на 3D моделирането и принтирането. По време на курса децата ще научат как работят 3D принтерите и как да моделират сами фигури в платформата TinkerCad. Освен това, в края на курса всяко дете ще принтира своя индивидуален Roblox герой.

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

06 Април

1 месец

129лв.

Събота от 10:00 - 11:30

Начало: 06 Април

3d-roblox-characters

Продължителност

1 месец

Учебни занятия

Събота от 10:00 - 11:30

Цена на курса

129лв.

Уникално присъствено обучение в ученическата академия на Advance Academy

3D моделирането е процес по създаване на триизмерно представяне на един обект. За разлика от 2D моделите, които са плоски и имат само височина и ширина, 3D моделите имат и дълбочина, което им придава по-реалистичен вид. 3D принтирането е процес по физическото създаване на дигитален триизмерен обект.

  1. Развива креативността

    С помощта на 3D моделирането, децата могат да реализират и най-смелите си идеи. Те могат да разгърнат своята креативност и да създадат най-различни модели и обекти.

  2. Разбиране за геометрията и пространственото ориентиране

    Работата с 3D пространство помага на децата да разберат понятия като размери, форми и измерения. Това е забавен начин да научат важни термини в математиката, без дори да го осъзнават.

  3. Умения за решаване на проблеми

    Проектирането на 3D модели изисква да се измисли как да се направи нещо, което може да бъде принтирано и сглобено.

По време на курса, децата ще научат какво представлява 3D принтирането, какви видове 3D принтери има. Ще се запознаят със софтуерът за 3D моделиране - TinkerCad. Ще научат как да създават обекти, как се трансформират, как се създава 3D текст. Ще създадат собствени дигитални триизмерни модели, както и цялостна фигурка от много обекти. Ще научат как се работи с 3D Принтер и как да подготвят фигурката на любимия си герой за 3D принтиране.

Курсът по 3D моделиране и принтиране е подходящ за деца от 1 до 4 клас. Курсът е разработен за напълно начинаещи и не се изисква предишен опит. Независимо дали детето обича да се занимава с изкуство, наука или просто да изпробва нови неща, този курс предлага комбинация от знания и забавление.

Курсът ще се провежда 1 път седмично по 2 учебни часа в Събота. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

roblox-printing-figures
award stars

Създай терен за игра в Roblox с 3D моделиране в TinkerCad

Създай терен

В Roblox полетата за игри са пространства, в които играчите могат да изграждат и взаимодействат в собствена уникална среда. Тези полета могат да варират от прости пейзажи до сложни интерактивни светове, предлагайки безкрайни възможности за творчество и изследване.

По време на курса по 3D моделиране фокусът ще бъде TinkerCad. В него децата ще научат основите на 3D проектирането, докато създават свои собствени терени. Така децата ще упражнят работата си в TinkerCad за позициониране, ориентиране и оразмеряване. Освен това ще развият своята креативност, тъй като всяко дете ще създаде свой собствен терен.

3d-roblox-world-printing

Подарък за всяко дете в курса: 3D принтирана фигурка на героя, с който играят в Roblox.

roblox-figure-boy
roblox-figure-girl
roblox-program

Програма

idea-icon

Седмица 1

През първата седмица ще се научим какво е 3D моделиране и принтиране. Ще се запознаем с платформата за 3D моделиране - TinkerCad и нейния интерфейс. Ще разгледаме всички менюта и различните действия, които можем да правим. Ще се научим как да трансформираме обекти - да ги смаляваме, уголемяваме, въртим и да променяме тяхната височина. Освен това, ще се разберем как да създаваме 3D текст.

rocket

Седмица 2

По време на втората седмица ще упражним създаването на просто форми, като сфери и квадрати. След това ще се научим как да създаваме по-сложни модели, използвайки прости форми и ще създадем своя собствена емотикона, която след това ще принтираме на 3D принтер.

controller

Седмица 3

В третата седмица от курса по 3D моделиране ще създадем терен за игра в Roblox в TinkerCad. Ще добавим най-различни елементи, като къщи, дървета и други. Освен това, ще научим и как да подготвим нашите фигурки за 3D принт и за целта ще използваме други софтуер - CraftWare Pro.

medal

Седмица 4

В последната седмица от курса ще довършим нашия 3D свят. След това, ще подготвим фигурките, които сме направили за оцветяване, като за тази цел ще използваме спрей-грунд, с който да напръскаме целите фигурки. Накрая ще използваме акрилни бои, с които ще вдъхнем още повече живот в нашите фигурки.

Включи се сега