Уеб програмиране със CSS - ниво II

Онлайн курс за ученици

Онлайн курсът ще запознае децата с втория най-важен елемент в уеб програмирането - CSS. В рамките на четири седмици децата ще придобият практически опит в създаването на красиви и адаптивни уебсайтове с помощта на CSS. Курсът ще научи децата как да разработват уеб страници, които да се открояват.

Начало на курса

08 Август

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

90 лв.

Учебни занятия

Всеки Четвъртък от 17:30 до 19:00ч.

Начало: 08 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Всеки Четвъртък
от 17:30 до 19:00ч.

Начин на провеждане

Онлайн курс

Цена на курса

90 лв.

Уникално онлайн обучение в детската академия по програмиране на Advance Academy

CSS (Cascading Style Sheets) е езикът, който придава стил и структура на уеб страниците. Като контролира оформлението, цветовете, шрифтовете, CSS позволява на програмистите да превърнат прости HTML страници във визуално привлекателни и интерактивни уебсайтове.

  • Умения за стилизиране:

    Способност децата да превръщат прости уеб страници в професионално разработени уеб сайтове с атрактивно оформление.

  • Творчество и изразяване:

    CSS предоставя безкрайни творчески възможности, като позволява на децата да персонализират изцяло уеб страницата си с уникални визуални стилове.

  • Решаване на проблеми и логика:

    Писането на CSS код изисква логическо мислене и решаване на проблеми, което помага на децата да подобрят техническите си умения.

В онлайн курса по уеб програмиране със CSS децата ще започнат изучаването на синтаксиса на CSS и свързването му с HTML, като ще използват селектори, цветове и шрифтове. Ще разберат как да форматират текст и връзки, като използват персонализирани шрифтове. Ще научат какво представлява Box моделът и ще научат как да създават hover ефекти.

Курсът е подходящ за деца от 5 до 12 клас, които имат основни познания по HTML и искат да надградят уменията си по създаване на уеб сайтове, използвайки CSS.

Курсът ще се провежда един път седмично по 2 учебни часа. Курсът има онлайн форма на обучение, като ще се провежда през онлайн платформата на Advance Academy.

Успешни курсисти

Ангажирайте свободното време на децата с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

Web Ninja

Програма

idea

Седмица 1

Въведение в CSS

По време на първия урок ще разгледаме значението на CSS. Ще се запознаем със синтаксисът и как да създадем CSS файл. Важна част е добавянето и свързването на стиловете с HTML елементите. Ще разгледаме различните видове селектори. Ще добавим цветове и ще променим шрифта на отделните елементи.

music

Седмица 2

Форматиране на текст и линкове

Ще се научим да добавяме и премахваме декорации. Важна част е използването на правилен шрифт, ще видим как да добавим шрифт от Google, който да направи нашата страница още по-привлекателна. Ще започнем да работим със свойството display, което ще ни помогне да променим начина на позициониране на елементите и да направим хоризонтална навигация.

controller

Седмица 3

Box модел

В урок три ще разгледаме как да подредим елементите в нашия сайт. CSS box моделът е от съществено значение за управлението на разположението и изгледа на уеб страници. Правилното разбиране и прилагане на този модел позволява на уеб дизайнерите да контролират как елементите се представят и как се разполагат на страницата. Ще се научим да добавяме рамки с различна дебелина и цвят. Ще разгледаме как да контролираме пространството между съдържанието на елемента и границата му. Ще добавяме разстояния между текущия и съседните елементи.

joystick

Седмица 4

Позиции и ефекти

В последния урок ще разгледаме как да позиционираме един елемент върху друг и как да фиксираме елемент при скролиране на страницата. Ще се запознаем с hover ефектите, какъв е техния синтаксис и къде да ги използваме. Ще променяме визуалното представяне на елементите, когато потребителя премине с мишката върху тях и ще прилагаме различни стилове като смяна на цвят, увеличение на размера, промяна на прозрачността и други.

Цена на курса

blue background

90 лв.

Цена на курса
90 лв.

Включи се сега

 

Мнения на деца