Програмиране на
Roblox за деца Програмиране на Roblox за деца

Летен курс за деца

Представете си свят, в който въображението на детето ви не познава граници, където то може да осъществи най-смелите си мечти и да сподели творенията си с милиони други деца по света. Добре дошли в Roblox – свят на творчество, иновации и неограничени възможности. Нашият летен курс по програмиране на Roblox ще въведе децата във вълнуващия свят на разработката на игри. С Roblox децата ще развият умения като решаване на проблеми, критично и иновативно мислене, креативност, както и основите на програмирането и разработването на игри с Roblox Studio.

Начало на курса


03 и 04 Юни
01 и 02 Юли
05 и 06 Август

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

Цена до 24 Май - 95 лв.

Учебни занятия

Понеделник и Сряда от 10:00 до 12:00 часа
Понеделник и Сряда от 16:00 до 18:00 часа
Вторник и Четвъртък от 13:00 до 15:00 часа

Начало:
03 и 04 Юни
01 и 02 Юли
05 и 06 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Понеделник и Сряда от 10:00 до 12:00 часа
Понеделник и Сряда от 16:00 до 18:00 часа
Вторник и Четвъртък от 13:00 до 15:00 часа

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

Цена до 24 Май - 95 лв.
calendar

Възползвайте се от цена при ранно записване до 24.05

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Roblox е онлайн платформа за игри и система за създаване на игри, която позволява на децата да създават, споделят и играят игри, създадени от други деца. С над 150 милиона активни играчи, Roblox е място, където децата могат да се учат, играят и изразяват своята креативност.

Roblox Studio е лесен за използване инструмент за разработка на игри. Той позволява на децата да създават, редактират и публикуват свои собствени игри и интерактивни преживявания в платформата Roblox. Платформата насърчава креативността и уменията за решаване на проблеми, като същевременно предлага забавен и увлекателен начин децата да се учат и да споделят своите творения с милиони играчи по света.

Roblox е много повече от игра, Roblox е образователна платформа, която предлага многобройни ползи за децата:

  • Roblox усъвършенства уменията за решаване на проблеми и критично мислене – Програмирането на Roblox насърчава децата да разделят сложните проблеми на лесно изпълними задачи, като по този начин насърчава логическото мислене и критичния анализ.

  • Roblox насърчава креативността и иновативното мислене – Програмирането на игри в Roblox дава възможност на децата да изразят своята креативност, да мислят нестандартно и да разработват иновативни решения. Този творчески подход спомага за развиване на въображението на децата и подобрява способността им да мислят креативно.

  • Roblox подготвя децата за бъдещи възможности в областта на ИТ и разработването на игри – Сектора за разработване на игри е един от най-големите и изучаването на програмиране на Roblox дава на децата конкурентно предимство за бъдещи възможности за кариера.

По време на летния курс по програмиране на Roblox децата ще се запознаят с програмната среда Roblox Studio, с която ще работят и ще създават игри. Ще създават различни дизайни на игрално поле, ще добавят и използват обекти и ще променят техния размер, цвят и други настройки. Ще разработят различни игри, в които героят ще трябва да премине през различни изпитания. Освен това, децата ще се запознаят и с програмния език Lua, чрез който се създават игрите в Roblox.

Курсът по програмиране на Roblox е подходящ за деца от 3 до 7 клас, които обичат видео игрите, имат интерес към дигиталните технологии, но искат и да научат как работят и се създават нещата.

Курсът ще се провежда два пъти седмично по 2 учебни часа. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Курсисти в курс Roblox

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

roblox icon

Програма

idea

Седмица 1

Ще се запознаем с програмат Roblox Studio, с която ще работим и ще създаваме игри. Ще разгледаме детайлно нейния интерфейс и ще се научим как да боравим с отделните елементи и прозорци, за да работим като професионалисти. Ще създадем нашия първи проект и ще добавим различни части като променим техните форми, цветове и материали, което ще ни позволи да създадем уникални и вълнуващи елементи за нашата игра. В рамките на тази седмица ще разгледаме и готови темплейти в Roblox Studio, които могат да ни послужат като основа за нашите проекти. Ще се запознаем и с функционалностите на Toolbox, където можем да откриваме и използваме готови модели и ресурси, които да приложим в нашите проекти.

music

Седмица 2

Ще се запознаем с Terrain едитора и неговите възможности за създаване, редактиране и надграждане на терени. Ще развием уменията си да генерираме терени, отговарящи на предварително зададени критерии, като експериментираме с различни параметри като височина, наклон и текстури. В допълнение, ще се запознаем с техниките за създаване и моделиране на водни площи, които ще придадат реализъм и красота на нашите терени. Ще разгледаме и методи за промяна на времето в играта, както и атмосферните условия, като създаване на различни ефекти като дъжд, сняг и облачно небе. Ще работим и моделираме водни площи. Ще разгледаме как да променяме времето в играта и атмосферните условия. Най-вълнуващата част ще бъде създаването на собствен терен, вдъхновен от популярната игра Fortnite. Ще добавим разнообразие от обекти, включително сгради, растителност и герои, които да обогатят и разнообразят визията и геймплея на нашата игра.

controller

Седмица 3

Ще се запознаем с разнообразието от игри в Roblox. Ще развием уменията си за позициониране на обекти в тримерното пространство и за променяне на техните настройки. Ще създадем игра от тип паркур, където играчите ще трябва да използват своите умения за преодоляване на различни платформи и препятствия. Ще добавим интересни предмети, които играчите трябва да събират, като ги поставим на различни места по нивата. За да направим играта още по-предизвикателна, ще добавим уникални предмети на специални локации, които ще бъдат защитавани от могъщи босове. Накрая, ще се научим как да работим с телепорти, които да позволят на играчите да се преместват бързо и лесно между различните части на играта.

joystick

Седмица 4

Ще се запознаем с езика за програмиране Lua, чрез който се добавя цялостната гейм логика в игрите. В рамките на тази седмица ще се научим как да създаваме собствени скриптове и как да променяме вече съществуващите, като това ще ни даде възможността да персонализираме и подобрим функционалността на игрите си. Програмирането на лесни скриптове за управление на обектите и действия в играта ще ни позволи да създадем динамични и интерактивни преживявания за нашите играчи. Ще разгледаме и техниките за работа с NPC модели, които ще ни позволят да добавим разнообразие в нашите игри. Създаването на лидерборди и работата с GUI обекти ще добавят допълнителни възможности за управление и визуализация на данни. Като финален проект на курса, ще създадем цялостна игра с няколко карти и различни герои.

Цена на курса

blue background

95 лв.

Понеделник и Сряда от 10:00 до 12:00 часа

Понеделник и Сряда от 16:00 до 18:00 часа

Вторник и Четвъртък от 13:00 до 15:00 часа

Понеделник и Сряда от 10:00 до 12:00 часа

Понеделник и Сряда от 16:00 до 18:00 часа

Вторник и Четвъртък от 13:00 до 15:00 часа

Цена на курса
95 лв.

Включи се сега

 

Мнения на деца