Програмиране на
Roblox за деца Програмиране на Roblox за деца

Летен курс за деца

Представете си свят, в който въображението на детето ви не познава граници, където то може да осъществи най-смелите си мечти и да сподели творенията си с милиони други деца по света. Добре дошли в Roblox – свят на творчество, иновации и неограничени възможности. Нашият летен курс по програмиране на Roblox ще въведе децата във вълнуващия свят на разработката на игри. С Roblox децата ще развият умения като решаване на проблеми, критично и иновативно мислене, креативност, както и основите на програмирането и разработването на игри с Roblox Studio.

Начало на курса

08 Август

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

360 лв.

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък - от 10:00ч. до 12:00ч.

Начало: 08 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък - от 10:00ч. до 12:00ч.

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

360 лв.

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Roblox е онлайн платформа за игри и система за създаване на игри, която позволява на децата да създават, споделят и играят игри, създадени от други деца. С над 150 милиона активни играчи, Roblox е място, където децата могат да се учат, играят и изразяват своята креативност.

Roblox Studio е лесен за използване инструмент за разработка на игри. Той позволява на децата да създават, редактират и публикуват свои собствени игри и интерактивни преживявания в платформата Roblox. Платформата насърчава креативността и уменията за решаване на проблеми, като същевременно предлага забавен и увлекателен начин децата да се учат и да споделят своите творения с милиони играчи по света.

Roblox е много повече от игра, Roblox е образователна платформа, която предлага многобройни ползи за децата:

  • Roblox усъвършенства уменията за решаване на проблеми и критично мислене – Програмирането на Roblox насърчава децата да разделят сложните проблеми на лесно изпълними задачи, като по този начин насърчава логическото мислене и критичния анализ.

  • Roblox насърчава креативността и иновативното мислене – Програмирането на игри в Roblox дава възможност на децата да изразят своята креативност, да мислят нестандартно и да разработват иновативни решения. Този творчески подход спомага за развиване на въображението на децата и подобрява способността им да мислят креативно.

  • Roblox подготвя децата за бъдещи възможности в областта на ИТ и разработването на игри – Сектора за разработване на игри е един от най-големите и изучаването на програмиране на Roblox дава на децата конкурентно предимство за бъдещи възможности за кариера.

По време на летния курс по програмиране на Roblox децата ще се запознаят с програмната среда Roblox Studio, с която ще работят и ще създават игри. Ще създават различни дизайни на игрално поле, ще добавят и използват обекти и ще променят техния размер, цвят и други настройки. Ще разработят различни игри, в които героят ще трябва да премине през различни изпитания. Освен това, децата ще се запознаят и с програмния език Lua, чрез който се създават игрите в Roblox.

Курсът по програмиране на Roblox е подходящ за деца от 3 до 7 клас, които обичат видео игрите, имат интерес към дигиталните технологии, но искат и да научат как работят и се създават нещата.

Летният курс по програмиране на Roblox ще се провежда два пъти седмично по 2 учебни часа, като първото занятията ще е по програмиране, а второто интерактивна лаборатория. Курсът ще има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Курсисти в курс Roblox

Интерактивни и творчески лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата за през лятото ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

roblox icon

Програма

idea

Седмица 1

Ще се запознаем с програмната среда Roblox Studio, с която ще работим и ще създаваме игри. Всеки курсист ще има индивидуален акаунт, който ще използва. Ще разгледаме основните настройки и функционалности на програмата. Ще създадем нашия първи проект, ще добавим и използваме различни обекти. Ще се запознаем с основните контроли за управление на герои в играта.

music

Седмица 2

Ще създаваме различни дизайни на игрално поле по избор. Ще добавяме и използваме обекти и ще променяме техните размер, цвят и други настройки. и звуци. Всеки курсист ще изгради свой свят и ще управлява елементите в него. Ще добавяме визуални ефекти, музика.

controller

Седмица 3

Ще програмираме интересни игри, в които главният герой ще трябва да преминава през различни изпитания. Ще управляваме игрите с определени клавишни комбинации. Ще използваме вградени обекти, ще ги променяме и ще създаваме нови. Ще се състезаваме и ще определим кой ще бъде големият победител.

joystick

Седмица 4

Ще се запознаем с програмния език Lua, чрез който се създават игрите в Roblox. Ще програмираме лесни скриптове за управление на обекти и действия в играта. Ще използваме визуални елементи за програмиране на прости логически операции и алгоритми. Ще програмираме интересна игра.

Цена на курса

blue background

360 лв.

Цена на курса
360 лв.

Включи се сега

* Моля, изберете начин на плащане
 

Мнения на деца