Програмиране на Roblox за деца

Целогодишен курс за ученици от 3 до 7 клас

Computer Science 1-7 клас

Целогодишният курс по програмиране на Roblox е последното ниво от пътеката на развитие Computer Science. Курсът има за цел да запознае децата с една друга страна на една от най-популярните игрални платформи в света. По време на курса децата ще се запознаят с платформата Roblox Studio, с чиято помощ ще се научат да програмират свои собствени игри, използвайки програмния език Lua. Ще научат основни концепции в програмирането като цикли, функции, събития, променливи и логически конструкции. С Roblox децата ще усвоят умения като критично мислене, решаване на проблеми и креативност.

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни групи

28 Септември

26 седмици

150лв. / месец

ВИЖ ПОВЕЧЕ Учебни групи: Виж повече

Начало: 28 Септември

Продължителност

26 седмици

Учебни групи

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Цена на курса

150лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

Roblox е приложение и онлайн платформа, която позволява на децата да играят ,създават и споделят игри, създадени от други деца. С повече от 150 милиона активни потребители, Roblox се определя като „най-добрата виртуална вселена“ и място, в което децата могат да се учат, забавляват и изразяват своята креативност.

Roblox Studio е интуитивен инструмент за създаване на игри, който дава възможност на децата да създават, модифицират и разпространяват свои собствени игри и интерактивни преживяване в платформата Roblox. Roblox Studio стимулира креативността и уменията за решаване на проблеми, предлагайки забавен и ангажиращ начин за децата да се обучават, да програмират и да споделят своите творения с милиони играчи по целия свят.

    Roblox e игра и образователна платформа, която предлага многобройни ползи за децата:
  • С Roblox, децата придобиват умения за решаване на проблеми и критично мислене – Програмирането с Roblox стимулира децата да разбиват сложните проблеми на по-малки и лесни за изпълнение задачи, като по този начин подсилва логическото мислене и критичния анализ.

  • Roblox развива креативността и иновативното мислене – Чрез създаването на игри в света на Roblox, децата могат да изразят своята креативност, да мислят нестандартно, както и да измислят иновативни решения. Този процес насърчава въображението на децата и подобрява тяхната способност да мислят по креативен начин.

  • Roblox подготвя децата за бъдещи възможности в ИТ сферата и разработката на игри – Game Development секторът е един от най-бързо разрастващите се и ученето на програмиране на Roblox предоставя на децата конкурентно предимство за бъдещи възможности за кариера.

По време на целогодишния курс по програмиране на Roblox, децата ще се запознаят с платформата Roblox Studio, нейните функционалности и ще създават различни дизайни на игрално поле. Ще се запознаят с основни концепции в програмирането, тяхното приложение, както и програмния език Lua. Ще работят в променливи, ще създадат потребителски интерфейс и ще използват цикли. Ще се запознаят с функциите в програмирането и какво е тяхното приложение в създаването на игри. Ще програмират героите в Roblox да изпълняват различни действия при определени събития. Освен това, децата ще създават скриптове за управление на обекти и действия в играта. Ще програмират свои собствени игри и ще ги публикуват в Roblox, за да могат всички потребители от целия свят да ги видят и играят.

Курсът по програмиране на Roblox е подходящ за деца от 3 до 7 клас, които проявяват интерес към дигиталните технологии, обичат да играят игри, но и искат да знаят как са направени. За курса са необходими базови познания по английски език.

Курсът ще се провежда всяка събота по 2 учебни часа в продължение на 26 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy, които са оборудвани с всичко необходимо.

folks

Награди

award stars

Учи, трупай точки и избери своя подарък от онлайн магазина на Advance Academy :)

Част от наградите, които може да получите

minecraft lego
big headphones
computer mouse with lights
arcade game
roblox clock
robot kit
enter button
helicopter

Представяме ви колекцията от карти Advance Academy Meta World, единствена по рода си колекция, включваща някои от най-емблематичните и обичани супергерои на всички времена. Всяка карта е изработена с най-голямо внимание към детайла. Това, което прави тази колекция от карти уникална е, че можете да я съберете само в Advance Academy.

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат след края на всеки модул от курса, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

roblox-program

Програма

cubes

Модул 1

Ще се запознаем с платформата Roblox Studio и нейните функционалности. Всеки курсист ще работи с индивидуален профил. Ще се научим да използваме основните контроли за управление на главните герои в играта. Ще създаваме различни дизайни на игрално поле. Ще използваме вградени модели и ще създаваме нови. Ще работим с различни обекти и ще променяме техните размер, цвят и други настройки.

lua

Модул 2

Ще се запознаем с основните концепции в програмирането и тяхното приложение. Ще направим първи стъпки в програмирането с езика Lua. Ще работим с променливи, ще съхраняваме точки и животи в играта. Ще създадем потребителски интерфейс с крайно класиране. Ще добавим математически действия в играта. Ще използваме цикли за повторяемост на действията в играта.

text-done

Модул 3

Ще се запознаем с функциите в програмирането и тяхното приложение в създаването на игри. Ще използваме логически конструкции за изпълнение на дадени условия и ще проверяваме настъпване на събития чрез проверка if else. Ще програмираме героите да извършват различни действия при възникване на определени събития. Ще добавяме и програмираме различни модели в играта.

controller-code

Модул 4

Ще програмираме лесни скриптове за управление на обекти и действия в играта. Ще създаваме интересни игри, в които главният герой ще трябва да преминава през различни изпитания. Ще програмираме и променяме скинове на героите. Всеки курсист ще създава собствен скин на облеклото и ще го добавя на своя герой. Във всяка игра главният герой ще бъде с променен скин и ще преминава през различни мисии и изпитания.

monitor-text

Модул 5

Ще програмираме интересни игри с таймер за продължителност. Ще оптимизираме игрите с цел по-добра производителност и изпълнение. Ще тестваме и отстраняваме грешки (бъгове) в програмния код. Ще публикуваме своите игри в Roblox, за да могат всички потребители от целия свят да се забавляват и игрите ни да стават популярни. Ще променяме своите герои и ще използваме нови различни скинове. В игрите ще се добавя крайно класиране за следене прогреса на играчите.

controller-award

Code Challenge

Традиция в Advance Academy е да организира събитието Code Challenge след края на всеки целогодишен детски курс по програмиране. Поканени са всички ученици, техните родители и приятели, за да видят крайния резултат от всичко научено по време на детската ИТ академия. Всеки курсист ще работи върху индивидуална тема и ще изгради практически проект. За финал на всеки участник ще бъде връчен официално сертификат за успешно завършено обучение.

colb-icon

Инженерни лаборатории

След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще управляват и програмират дронове, ще разглобяват и сглобяват хардуерни компоненти, ще рисуват различни фигури с 3D писалки, ще развиват своята креативност и логическо мислене чрез създаване на 3D модели.

Цена на курса

blue background
robot-left

150 лв./месец

или

robot-right

890 лв.

Продължителност на курса: 26 седмици

Цена: 890лв.

Цена на вноски:

150лв. - до 30 Септември 2023

150лв. - до 30 Октомври 2023

150лв. - до 30 Ноември 2023

150лв. - до 30 Декември 2023

150лв. - до 30 Януари 2024

150лв. - до 29 Февруари 2024

150лв. - до 30 Март 2024

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Група Четвъртък: 28 Септември от 16:00 до 18:00

Група Събота: 30 Септември 10:00 до 12:00

Група Четвъртък: 28 Септември от 16:00 до 18:00

Група Събота: 30 Септември 10:00 до 12:00

150 лв./месец

или

890 лв.

Продължителност на курса: 26 седмици

Цена: 890лв.

Цена на вноски:

150лв. - до 30 Септември 2023

150лв. - до 30 Октомври 2023

150лв. - до 30 Ноември 2023

150лв. - до 30 Декември 2023

150лв. - до 30 Януари 2024

150лв. - до 29 Февруари 2024

150лв. - до 30 Март 2024

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

 

Мнения на деца