Основи на програмирането
и 3D моделиране за деца

Летен курс за деца

  • Учим основите на програмирането
  • Запознаваме се с езика за програмиране - Скрач
  • Запознаване с платформата за 3D моделиране - TinkerCad
  • Създаване на собствени триизмерни модели

Начало на курса


  Юли
  Август

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

Цена до 24 юни - 95лв.

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък от 10:00 до 12:00 часа
Понеделник и Сряда от 13:00 до 15:00 часа

Начало:
  Юли
  Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък от 10:00 до 12:00 часа
Понеделник и Сряда от 13:00 до 15:00 часа

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

Цена до 24 юни - 95лв.
calendar

Възползвайте се от цена при ранно записване до 24.05

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Скрач е безплатен компютърен език за програмиране, като целта при него е, децата да подреждат блокове в определен ред и последователност и така да създават интерактивни истории, игри и анимации.

3D моделирането е процес по създаване на триизмерно представяне на един обект. За разлика от 2D моделите, които са плоски и имат само височина и ширина, 3D моделите имат и дълбочина, което им придава по-реалистичен вид. 3D принтирането е процес по физическото създаване на дигитален триизмерен обект.

Програмирането учи децата да експериментират и им дава увереност да бъдат креативни. Благодарение на платформи като Scratch, децата могат да създават нещо, което е изцяло тяхно. Програмирането учи децата как да мислят логически. При Скрач, това са се изразява в това, как да подредят блокчетата код, за да стигнат до крайния резултат. А с помощта на 3D моделирането, децата могат да реализират и най-смелите си идеи. Те могат да разгърнат своята креативност и да създадат най-различни модели и обекти.

По време на курса по основи на програмиране и 3D моделиране, децата ще се запознаят с платформата Scratch. Ще се научат да използват оператори, математически оператори и цикли, които са ключови за добавянето на интерактивност в игрите. Ще научат какво е променлива и каква е тяхната роля при създаването на игри. Ще се запознаят с платформата TinkerCad, какво и какво е 3D моделиране и принтиране. Ще създават обекти и ще създават фигури от няколко части. Ще създават емотикони и аватари, използвайки инструментите на TinkerCad.

Курсът ще се провежда два пъти седмично по 2 учебни часа. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Курсисти в курс Scratch

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

scratch-cat

Програма

idea

Седмица 1

Ще се запознаем с платформата Scratch. Ще разгледаме не само основните категории блоковете код, но и как те работят заедно, за да създадат вълнуващи игри и анимации. През първата седмица ще се фокусираме върху вградените елементи и фонове в Scratch, които ще използваме за задаване на атмосферата и визуалния стил на нашите проекти. Ще имаме възможността да създадем собствени герои и декорации, като развиваме нашите умения в дизайна. Ще се научим да използваме различни условни оператори, математически оператори и цикли, които са ключови за добавянето на интерактивност. Ще разгледаме и настъпването на събития, като научим как да програмираме действията на нашите герои в отговор на тези събития. За да направим нашите игри още по-динамични, ще се научим как да управляваме спрайтовете и как да променяме тяхното състояние чрез възможностите на клавиатурата и мишката.

music

Седмица 2

Ще разгледаме видовете игри, тяхното съдържание, гейм сценария и героите в една игра. Ще се запознаем със значението на променливите в програмирането и как те играят ключова роля в създаването на игри. Ще обсъдим как променливите могат да бъдат приложени в различни аспекти на играта, като добавят гъвкавост и динамичност към процеса на програмиране. През тази седмица ще създадем игри, в които управлението на спрайтовете е от съществено значение, а играчите трябва да събират точки, за да напредват. Ще добавим разнообразни препятствия, които героите трябва да преодоляват, за да трупат точки и да продължат напред. Ще разгледаме също какви условия са необходими за край на играта и как да създадем завършена игра, която да предложи на играчите цялостно преживяване.

controller

Седмица 3

Ще използваме всичко научено през първите две седмици за да създадем игра с няколко нива и двама играчи. Ще започнем да работим с програма Tinkercad и какво е 3D моделиране и принтиране. Ще разгледаме интерфейса на Tinkercad и всички негови менюта и инструменти. Ще се научим как да трансформираме обекти - да ги смаляваме, уголемяваме, въртим и променяме тяхната височина, което ще ни позволи да създаваме разнообразни форми и структури. В допълнение на това ще се научим да работим с 3D текст, като изберем собствени цветове, шрифтове и размери. Ще създадем ключодържател по авторска идея, който след това ще принтираме на истински 3D принтер.

joystick

Седмица 4

Продължавайки напред в курса, ще разширим нашите умения в Tinkercad, като научим как да създаваме по-сложни обекти с помощта на инструментите за обединяване и подравняване. Ще изследваме техниките за обединяване на различни части на обектите, за да създадем по-детайлни фигури, които са комбинация от няколко части. Това ще ни позволи да развием нашите умения в проектирането на сложни и интересни обекти. След това, ще се научим да създаваме собствени емотикони и аватари. Ще използваме различни форми и инструменти, за да оформим нашите емотикони и аватари по желание. Накрая, ще разгледаме процеса на експортиране на фигура от Tinkercad, който е важна стъпка за преместването на нашите проекти към други платформи или за 3D принтиране. Това ще ни даде възможност да споделяме нашите творения с други и да ги превърнем в реалност извън виртуалния свят на Tinkercad.

Цена на курса

blue background

95 лв.

Вторник и Четвъртък от 10:00 до 12:00 часа

Понеделник и Сряда от 13:00 до 15:00 часа

Вторник и Четвъртък от 10:00 до 12:00 часа

Понеделник и Сряда от 13:00 до 15:00 часа

95 лв.

Включи се сега

 

Мнения на деца