Програмиране на
Scratch за деца Програмиране на Скрач за деца

Летен курс за деца

 • Учим основите на програмирането
 • Запознаваме се с езика за програмиране - Скрач
 • Създаваме герои и декори
 • Добавяме анимации и мелодии
 • Създаваме игри

Начало на курса

05 Юли / 01 и 02 Август

Продължителност

1 седмица / 4 седмици

Цена на курса

330 лв.

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък – Сутрин или Следобед

Начало: 05 Юли / 01 и 02 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък – Сутрин или Следобед

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

330лв.

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Скрач е безплатен компютърен език за програмиране, като целта при него е, децата да подреждат блокове в определен ред и последователност и така да създават интерактивни истории, игри и анимации.

 1. Скрач е лесен за изучаване

  Скрач е доста лесен за усвояване и изучаване, тъй като всичко, което трябва да направи един млад програмист, е да плъзга и пуска блокчетата код, в реда в който кодът може да бъде изпълнен от компютъра. Освен това, от Скрач са се погрижили да улеснят още децата, като формата на всяко блокче код подсказва на детето как и кога може да го използва.

 2. Програмирането на Скрач е забавно

  Скрач прави програмирането за деца забавно, защото изпълнението на всяко парче код, може да бъде видяно веднага. Така децата могат да видят целия процес по създаването на игра или анимация в реално време.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  Програмирането учи децата да експериментират и им дава увереност да бъдат креативни. Благодарение на платформи като Scratch, децата могат да създават нещо, което е изцяло тяхно. Програмирането учи децата как да мислят логически. При Скрач, това са се изразява в това, как да подредят блокчетата код, за да стигнат до крайния резултат.

По време на курса по програмиране на Скрач, децата ще се запознаят с това как работи платформата Scratch и какво може да се прави с нея. Ще създадат свой видеоканал и различни събития, които да се използват за създаването на тяхната първа игра. А може да научите повече за учебната програма.

Летният курс по програмиране на Scratch е подходящ за деца от 1 до 4 клас, които проявяват интерес към дигиталните технологии и искат да се запознаят с основите на първия си компютърен език за програмиране.

Курсът ще се провежда два пъти седмично по 2 учебни часа. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy. Група едно: Понеделник и Сряда – Сутрин или Следобед Група две: Вторник и Четвъртък – Сутрин или Следобед

Курсисти в курс Scratch

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

scratch-cat

Програма

idea

Седмица 1

Ще се запознаем с платформата Scratch и нейните основни категории блокове с код, с които ще създаваме любими игри. Ще разгледаме вградените елементи и фонове в системата. Ще създадем собствени герои и декори. Ще се запознаем с вече създадени игри от предишни курсисти.

music

Седмица 2

Ще добавяме музикални мелодии и ще създадем свой музикален канал. Ще използваме различни цветови ефекти. Ще се запознаем с употребата на различните условни оператори, математически оператори и цикли. Ще се запознаем с настъпването на събития, чрез които се развива действието на героите в игрите.

controller

Седмица 3

Ще се научим да работим с променливи. Ще създаваме игри, които ще управляваме с помощта на клавиатура или мишка. Ще събираме точки при успешно преминаване на мисии. Ще добавим финално съобщение при настъпване край на играта.

joystick

Седмица 4

Ще работим в екип по избрана тема и ще създаваме собствени анимации. Ще създаваме игри с повече от един герой. Ще разработваме финални проекти, които ще се презентират пред родители и приятели. Всеки ще има собствена игра.

Цена на курса

blue background

330 лв.

330 лв.

Включи се сега

Моля, изберете начин на плащане: *

Мнения на деца