Програмиране на
Scratch за деца Програмиране на Скрач за деца

Летен курс за деца

 • Учим основите на програмирането
 • Запознаваме се с езика за програмиране - Скрач
 • Създаваме герои и декори
 • Добавяме анимации и мелодии
 • Създаваме игри

Начало на курса

07 Август

Продължителност

1 седмица / 4 седмици

Цена на курса

360 лв.

Учебни занятия

Понеделник и Четвъртък - от 10:00ч. до 12:00ч.

Начало: 07 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Понеделник и Четвъртък - от 10:00ч. до 12:00ч.

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

360 лв.

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Скрач е безплатен компютърен език за програмиране, като целта при него е, децата да подреждат блокове в определен ред и последователност и така да създават интерактивни истории, игри и анимации.

 1. Скрач е лесен за изучаване

  Скрач е доста лесен за усвояване и изучаване, тъй като всичко, което трябва да направи един млад програмист, е да плъзга и пуска блокчетата код, в реда в който кодът може да бъде изпълнен от компютъра. Освен това, от Скрач са се погрижили да улеснят още децата, като формата на всяко блокче код подсказва на детето как и кога може да го използва.

 2. Програмирането на Скрач е забавно

  Скрач прави програмирането за деца забавно, защото изпълнението на всяко парче код, може да бъде видяно веднага. Така децата могат да видят целия процес по създаването на игра или анимация в реално време.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  Програмирането учи децата да експериментират и им дава увереност да бъдат креативни. Благодарение на платформи като Scratch, децата могат да създават нещо, което е изцяло тяхно. Програмирането учи децата как да мислят логически. При Скрач, това са се изразява в това, как да подредят блокчетата код, за да стигнат до крайния резултат.

По време на курса по програмиране на Скрач, децата ще се запознаят с това как работи платформата Scratch и какво може да се прави с нея. Ще създадат свой видеоканал и различни събития, които да се използват за създаването на тяхната първа игра. А може да научите повече за учебната програма.

Летният курс по програмиране на Scratch е подходящ за деца от 1 до 4 клас, които проявяват интерес към дигиталните технологии и искат да се запознаят с основите на първия си компютърен език за програмиране.

Курсът ще се провежда два пъти седмично по 2 учебни часа. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy. Група едно: Понеделник и Четвъртък – Сутрин Група две: Понеделник и Четвъртък - Следобед

Курсисти в курс Scratch

Интерактивни и творчески лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата за през лятото ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

scratch-cat

Програма

idea

Седмица 1

Ще се запознаем с платформата Scratch и нейните основни категории блокове с код, с които ще създаваме любими игри. Ще разгледаме вградените елементи и фонове в системата. Ще създадем собствени герои и декори. Ще се запознаем с вече създадени игри от предишни курсисти.

music

Седмица 2

Ще добавяме музикални мелодии и ще създадем свой музикален канал. Ще използваме различни цветови ефекти. Ще се запознаем с употребата на различните условни оператори, математически оператори и цикли. Ще се запознаем с настъпването на събития, чрез които се развива действието на героите в игрите.

controller

Седмица 3

Ще се научим да работим с променливи. Ще създаваме игри, които ще управляваме с помощта на клавиатура или мишка. Ще събираме точки при успешно преминаване на мисии. Ще добавим финално съобщение при настъпване край на играта.

joystick

Седмица 4

Ще работим в екип по избрана тема и ще създаваме собствени анимации. Ще създаваме игри с повече от един герой. Ще разработваме финални проекти, които ще се презентират пред родители и приятели. Всеки ще има собствена игра.

Цена на курса

blue background

360 лв.

Цена на курса
360 лв.

Включи се сега

* Моля, изберете начин на плащане
 

Мнения на деца