Програмиране на Minecraft - ниво I

Онлайн курс за деца

Онлайн курсът по програмиране на Minecraft е създаден да въведе децата в света на Minecraft Education, където програмирането и игрите се обединяват. Децата ще научат да изграждат, автоматизират и програмират свои собствени игри и приключения. В рамките на 4 седмици децата ще усвоят основите на блоковото програмиране, като ще създадат и първата си игра в света на Minecraft.

Начало на курса

02 Юли

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

90 лв.

Учебни занятия

Всеки Вторник от 17:30 до 19:00ч.

Начало: 02 Юли

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Всеки Вторник
от 17:30 до 19:00ч.

Начин на провеждане

Онлайн курс

Цена на курса

90 лв.

Уникално онлайн обучение в детската академия по програмиране на Advance Academy

Minecraft Education е специална версия на най-популярната игра в света, която е пригодена за образователни цели. Тя служи като платформа, базирана на различни игри, които насърчават сътрудничеството и решаването на проблеми. Minecraft Education Edition предлага лесен и достъпен начин на децата да усвоят основите на програмирането, като използва визуално блоково програмиране.

  • Творческо изразяване:

    Децата могат да създават свои собствени дигитални светове, герои и игри, като същевременно изразяват своята креативност.

  • Логическо мислене:

    Програмирането в Minecraft изисква логическо мислене, за да се решават пъзели, да се създават събития и да се постигат цели.

  • Практическо обучение:

    Децата изграждат умения по програмиране чрез практически задачи и упражнения в рамките на игра, която вече им харесва.

В рамките на курса децата ще се запознаят с платформата Minecraft Education, като ще изучат основните концепции в програмирането. Ще научат какво е координатна система, какво са циклите, както и как се автоматизират сложни структури. Освен това, децата ще се запознат и с условни оператори, като в края на курса ще приложат всичко научено и ще създадат своя цялостна игра, включваща награди, инвентар и уникални предизвикателства.

Онлайн курсът по програмиране на Minecraft е създаден за деца от 1 до 7 клас, които са запалени по Minecraft, но искат да научат повече от това как да играят играта.

Курсът ще се провежда един път седмично по 2 учебни часа. Курсът има онлайн форма на обучение, като ще се провежда през онлайн платформата на Advance Academy.

Курсисти в курс Minecraft

Ангажирайте свободното време на децата с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

minecraft icon

Програма

idea

Седмица 1

Въведение в Minecraft Education. Работа с евенти и първи код

В първия урок ще се запознаем с платформата Minecraft Education, нейния интерфейс и контроли. Ще създадем първия си свят и ще разгледаме неговите настройки. Ще разгледаме наличните ресурси и блокове, за да създадем първите си постройки. В урока ще направим въведение в програмирането с кодиращи блокове и MakeCode. Ще създадем първия си код с евенти и управление на герои.

music

Седмица 2

Работа с координати и цикли за автоматичен строеж

Този урок включва обяснение на координатната система в Minecraft Education. Ще се научим да работим с абсолютни и релативни координати и да се ориентираме в света. Ще се запознаем с концепция за цикли и какво е тяхното приложение. Ще разгледам какви видове цикли има и как да създаваме постоянно повтарящи се действия с тях. Ще се научим да построяваме симетрични конструкции с една команда.

controller

Седмица 3

Условни конструкции в Minecraft Education

В урок три ще се запознаем с условните оператори if else и ще демонстрираме тяхната употреба в Minecraft Education. Ще се научим да работим с едно и с множество условия. Ще разгледаме как може да използваме условията за различни действия на героя. Ще добавим промяна на времето при определени условия в играта като например достигане до определена позиция, докосване на конкретен предмет и др. Ще добавим различни мобове, които ще променят игровия режим и сложността на играта.

joystick

Седмица 4

Награди и инвентар. Създаване на цялостна игра с различни герои

В последния урок ще създадем игра като използваме всичко научено до момента. Ще разгледаме как играча да получава предмети и награди при изпълнение на определени задачи. Ще добавим различни нива в играта и препятствия като лава, пропасти и босове, които трябва да бъдат преодоляни. Ще разгледаме различните скин едитори за да направим авторски скин, който да споделим с приятели.

Цена на курса

blue background

90 лв.

Цена на курса
90 лв.

Включи се сега

 

Мнения на деца