Индивидуални уроци по програмиране на Scratch за деца

Индивидуален курс за деца от 1 до 4 клас

 • Учим основите на програмирането
 • Запознаваме се с езика за програмиране - Скрач
 • Създаваме герои и декори
 • Добавяме анимации и мелодии
 • Създаваме игри

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

24 занятия

42лв. час / 36лв. час

Присъствено: Понеделник - Петък
Онлайн: Понеделник - Неделя

Продължителност

24 занятия

Учебни занятия

Присъствено - Понеделник - Петък
Онлайн - Понеделник - Неделя

Цена на курса

42лв. час / 36лв. час

Уникално индивидуално обучение в детската академия по програмиране на Advance Academy

Скрач е безплатен и фундаментален език за програмиране, подходящ за деца от 7 до 11 годишна възраст. В него целта е да подреждате блокове с вградени функции в определен ред и последователност, за да създавате интерактивни истории, игри и анимации. Той използва цветна анимация, за да илюстрира основни концепции в програмирането и да отвори вратата към прекрасния свят на програмирането.

Един преподавател работи индивидуално и персонално само с един ученик. Ползите от индивидуалната програма са много. На първо място, този тип уроци гарантират, че детето ще получи времето и вниманието, които са му необходими, за да може преподавателят да провокира интерес. По този начин ще постигне по-бързо по-голям напредък. Индивидуалното обучение предоставя персонализирани и приятни уроци за курсиста, а менторът от академията преподава спрямо напредъка на детето. Advance Academy предлага едно уникално учебно преживяване с поставен фокус върху нашите малки приятели.

 1. Скрач е лесен за изучаване

  Всичко, което трябва да направи едно дете при работата със Скрач е да плъзне и пусне блокчетата код в правилния ред. Също така, екипът на Скрач са се погрижили да направят целия процес още по-лесен, като формата на блокчетата код подсказва на децата как и кога могат да го използват. Това прави Скрач доста лесен за усвояване и изучаване.

 2. Програмирането на Скрач е забавно

  Със Скрач програмирането за деца е нонстоп забавление, защото изпълнението на кода, които децата подреждат може да бъде видяно веднага. Така те могат да следят и видят целия процес по създаването на техните проекти в реално време.

 3. Скрач развива креативността на децата

  Програмирането на Скрач учи децата да използват своята креативност и ги учи да експериментират постоянно. Те създават игри, анимации и проекти, които са изцяло техни.

По време на индивидуалните уроци по програмиране на Scratch, децата ще се запознаят с платформата Scratch, както и нейните възможности. Ще създават анимации със Скрач, ще програмират игри за един играч, както и за двама. А може да научите повече за учебната програма.

Индивидуалните уроци по програмиране на Scratch са подходящи за деца от 1 до 4 клас, които проявяват интерес към дигиталните технологии и искат да се запознаят с основите на един от фундаменталните езици по програмиране.

Индивидуалните уроци по програмиране се провеждат спрямо индивидуалните нужди на детето, като един урок е 50 минути, а продължителността на целия курс е 24 занятия. Формата на обучение може да бъде, както присъствена така и онлайн.

Курсисти Индивидуални уроци
Ползи от индивидуални уроци

Ползите от индивидуалните уроци и програмиране

brainstorm-icon

Програмирането подготвя децата за бъдещето, тъй като бъдещето ще бъде предимно дигитално.

idea-icon

Развиване на креативност и иновативно мислене. Децата се учат как да създават нови неща, които харесват.

goals-icon

Индивидуалните уроци осигуряват помощта и вниманието, от които се нуждае ученика.

service-icon

Предоставяне на персонализирана обратна връзка, за това как детето се справя и кое може да подобри.

startup-icon

Чрез индивидуалната програма детето учи и усъвършенства материала със свое собствено темпо и по свой начин.

teamwork-icon

Учи децата на структурирано мислене, а именно как да създават малки части, които да бъдат приложени в едно общо решение.

scratch-cat

Програма

idea

Модул 1

Създаване на герои в Scratch

Ще се запознаем с вградените спрайтове и фонове в платформата Scratch. Ще рисуваме нови герои и декори. Ще качваме допълнителни любими елементи и ще сменяме техните костюми.

rocket-icon

Модул 2

Създаване на анимации със Scratch

Ще добавим анимация към героите и фоновете в Scratch. Ще добавяме музикални мелодии и ще създадем свой музикален канал. Ще използваме различни цветови ефекти.

controller

Модул 3

Създаване на игри

Ще създаваме игри, които ще управляваме с помощта на клавиатура или мишка. Ще се запознаем с настъпването на събития, чрез които се развива действието на героите в игрите. Ще се състезаваме с въпроси и отговори под формата на игри и предизвикателства.

medal

Модул 4

Създаване на игри с много нива

Ще събираме точки при успешно преминаване на мисии. Ще добавим таймер, който отброява продължителността на играта. С достигане на определен резултат ще преминаваме към следващо ниво, докато не стигнем до финалната част.

multiplayer-games

Модул 5

Създаване на игри за двама

Ще създаваме игри за двама с крайно класиране, определящо големия победител. В тях ще участват няколко героя, които ще имат поставени задачи. Ще споделяме играта и ще организираме състезание.

joystick

Модул 6

Създаване на любими игри

Ще създаваме игри по избрана тема. Всеки ще програмира своята любима компютърна игра с помощта на Scratch и след това ще може да я играе с приятели.

Цена на курса

blue background

или

robot-left

168лв. / 4 занятия

Присъствена форма
robot-right

144лв. / 4 занятия

Онлайн форма

Продължителност на курса: 24 седмици, 1 урок е с продължителност от 50 минути.
Заплащане - на всеки 4 занятия.

168лв. / 4 занятия

Присъственаформа

144лв. / 4 занятия

Онлайнформа

Продължителност на курса: 24 седмици, 1 урок е с продължителност от 50 минути.
Заплащане - на всеки 4 занятия.

Включи се сега

 

Мнения на деца