Първи стъпки
в изкуствения интелект (AI)

Летен курс за деца

Гмурнете се в бъдещето това лято с курс “Първи стъпки в изкуствения интелект (AI)”. Ще научим как изкуствения интелект променя нашия свят и ще създадем първите си проекти за изкуствен интелект - от разпознаване на изображения и обекти до чатботове и игри. Курсът ще развие креативността, иновативното мислене, както и логическите умения на децата.

Начало на курса


07 Юни
05 Юли
09 Август

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

90 лв.

Учебни занятия

Всеки Петък от 10:00 до 12:00 часа

Начало:
07 Юни
05 Юли
09 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Всеки Петък от 10:00 до 12:00 часа

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

90 лв.

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Изкуственият интелект или AI е компютърно програмиране, което позволява на компютрите да вземат решения самостоятелно. Чрез анализ на данни и алгоритми, AI може да извършва различни задачи - от разпознаване на изображения, разбиране на реч, отговаряне до реагиране на съобщения. Изкуственият интелект променя начина, по който взаимодействаме с технологиите и открива възможности за нови и иновативни приложения.

Изкуственият интелект не е само бъдещето - той е тук и сега, правейки технологиите по-интелигентни, а живота - по-вълнуващ. Курсът по основи на изкуствения интелект развива критично мислене, логически умения и креативност, като същевременно предоставя практически опит в програмирането и разработката на AI проекти. Така децата не само се учат на технически умения, но и придобиват увереност в справянето със задачи, които са важни за бъдещето.

По време на курса “Първи стъпки в изкуствения интелект (AI)”, децата ще се запознаят с основите на изкуствения интелект и машинното обучение (Machine Learning). Децата ще използват специална програма, с която ще създадат първата си програма за разпознаване на изображения, а след това ще надградят знанията си и ще създадат програма за разпознаване на обекти в изображения. Освен това, децата ще се запознаят с популярния чатбот - ChatGPT и ще се научат как да го използват. А накрая ще разработят и своя собствена игра използвайки AI и Machine Learning.

Курсът ще се провежда един път седмично по 2 учебни часа. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Първи стъпки в изкуствения интелект (AI)

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

ai-robot

Програма

idea

Седмица 1

През първия урок ще навлезем в света на изкуствения интелект. Ще разгледаме различни примери за изкуствен интелект и неговото приложение в нашето ежедневие. Ще се запознаем с понятия като image recognition, chatbots, machine learning. Ще започнем да работим със специален софтуер, с който ще създадем първата си програма за разпознаване на изображения.

music

Седмица 2

По време на този урок ще разгледаме обектното разпознаване с AI. To има широко приложение в транспорта, медицината, сигурността, интерактивните приложения и игри. Ще разгледаме най-известните инструменти и библиотеки за обектно разпознаване и ще създадем собствена програма, която ще разпознава обекти в дадено изображение. Ще се запознаем с логиката на създаване на такава програма и ще научим какво представлява ML (Machine Learning).

controller

Седмица 3

През урок три ще разберем как да приложим ChatGPT в нашите проекти. Ще разгледаме как си комуникира ChatGPT с нашата програма, какви блокове код трябва да използваме и как се създават диалогови сценарии. Ще говорим за текстово и звуково разпознаване. Ще създадем собствен чатбот и ще го обучим да отговаря на различни въпроси.

joystick

Седмица 4

Последния урок ще работим по интерактивни проекти и ще създадем собствени игри като използваме концепциите за AI (Artificial Intelligence) и ML (Machine Learning). Ще разгледаме приложението на изкуствения интелект в гейминга и ще тестваме примерни игри. Ще създадем собствена игра, която да играем срещу компютъра като го обучим да взема самостоятелни решения.

Цена на курса

blue background

90 лв.

Цена на курса
90 лв.

Включи се сега

 

Мнения на деца