Програмиране на Scratch за деца mobile-scratch

Целогодишен курс за ученици от 1 до 4 клас

Computer Science 1-7 клас

Целогодишният курс по програмиране на Scratch е първото ниво от пътеката на развитие Computer Science, като в курса децата ще се запознаят с най-популярния език за програмиране разработен специално за деца. Scratch е визуален език за блоково програмиране, като при него децата не се налага да пишат сложен код, а да подреждат различни цветни блокчета, представляващи код, в определен ред. На пръв поглед Scratch изглежда като игра за децата, но в действителност е програмен език, който развива тяхната логика и мислене. По време на курса децата ще научат основите на програмирането, ще създават герои и декори, ще добавят анимации и мелодии и ще създадат свои собствени игри.

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

14 Октомври

26 седмици

150лв. / месец

Събота от 12:30ч. до 14:30ч.

Начало: 14 Октомври

Продължителност

26 седмици

Учебни занятия

Събота от 12:30ч. до 14:30ч.

Цена на курса

150лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

Скрач е безплатен визуален език за програмиране, при който децата трябва да подреждат блокчета код в правилен и последователен ред и така успяват да създават анимации и игри по забавен и лесен начин.

  1. Скрач е лесен за изучаване

    Да програмираш със Скрач е лесно, тъй като единствените умения, които трябва да притежават децата е да могат да работят с мишка и да поставят блокчетата в правилния ред, за да може компютъра да изпълни кода, който е зададен. Формата на всяко блокче подсказва къде и кога може да се използва.

  2. Програмирането на Скрач е забавно

    Скрач прави програмирането не само лесно за изучаване, но и много забавно. В момента, в който децата поставят блокчетата код по правилните места, те могат да видят резултата и да проследят стъпките по създаването на техния проект.

  3. Развива креативност и логическо мислене

    Програмирането развива креативността у децата, тъй като с платформата Скрач те създават анимации и игри, изцяло по тяхно въображение. Учейки се къде точно да поставят блокчетата код, за да се изпълни правилно зададения от тях код, развива и тяхното логическо мислене.

По време на курса по програмиране на Скрач, децата ще се запознаят с това как работи платформата Scratch и какво може да се прави с нея. Ще създадат първата си анимация, ще рисуват декори, ще добавят различни спрайтове и ще създават игри. А може да научите повече за учебната програма.

Целогодишният курс по програмиране на Scratch е подходящ за деца от 1 до 4 клас, които проявяват интерес към дигиталните технологии и искат да се запознаят с основите на първия си компютърен език за програмиране.

Курсът ще се провежда един път седмично по 2 учебни часа в Събота. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

folks

Награди

award stars

Учи, трупай точки и избери своя подарък от онлайн магазина на Advance Academy :)

Част от наградите, които може да получите

minecraft lego
big headphones
computer mouse with lights
arcade game
roblox clock
robot kit
enter button
helicopter

Представяме ви колекцията от карти Advance Academy Meta World, единствена по рода си колекция, включваща някои от най-емблематичните и обичани супергерои на всички времена. Всяка карта е изработена с най-голямо внимание към детайла. Това, което прави тази колекция от карти уникална е, че можете да я съберете само в Advance Academy.

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата, ще се провеждат след края на всеки модул, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

kitty

Програма

idea-icon

Модул 1

Програмиране на Scratch

Ще се запознаем с вградените спрайтове и фонове в платформата Scratch. Създаване на герои в Scratch. Ще добавяме различни елементи, ще разглеждаме и променяме техните костюми. Ще рисуваме нови герои и декори.

rocket

Модул 2

Създаване на анимации със Scratch

Ще добавим анимация към героите и фоновете в Scratch. Ще добавяме музикални мелодии и ще използваме различни цветови ефекти. Ще създадем диалог между героите.

controller

Модул 3

Създаване на игри

Ще създаваме игри, които ще управляваме с помощта на клавиатура или мишка. Ще се запознаем с настъпването на събития, чрез които се развива действието на героите в игрите. Ще се състезаваме с въпроси и отговори под формата на игри и предизвикателства.

medal

Модул 4

Създаване на игри с точки

Ще събираме точки при успешно преминаване на мисии. Ще добавим таймер, който отброява продължителността на играта. С достигане на определен резултат ще преминаваме към следващо ниво, докато не стигнем до финалната част.

multiplayer

Модул 5

Създаване на любими игри

Ще създаваме игри по избрана тема. Всеки ще програмира своя компютърна игра с помощта на Scratch и след това ще може да я играе с приятели. Ще бъдат добавяни интересни герои, сцени, препятствия, точки, нива и таймер.

lab-icon

Code Challenge

Традиция в Advance Academy е да организира събитието Code Challenge след края на всеки детски курс. Поканени са всички ученици, техните роднини и приятели, за да видят крайния резултат от всичко научено през целогодишната IT академия. Всеки курсист ще работи върху индивидуална тема и ще изгради практически проект. За финал на всеки от участниците ще бъде връчен официално сертификат за успешно завършеното обучение.

colb-icon

Инженерни лаборатории

След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще управляват и програмират дронове, ще разглобяват и сглобяват хардуерни компоненти, ще рисуват различни фигури с помощта на 3d принтери и моливи, ще развиват своите креативност и логическо мислене чрез създаване на 3d модели.

Цена на курса

blue background
robot-left

150 лв./месец

или

robot-right

890 лв.

Продължителност на курса: 26 седмици

Цена: 890лв.

Цена на вноски:

150лв. - до 14 Октомври 2023

150лв. - до 14 Ноември 2023

150лв. - до 14 Декември 2023

150лв. - до 14 Януари 2024

150лв. - до 14 Февруари 2024

150лв. - до 14 Март 2024

150лв. - до 14 Април 2024

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

150 лв./месец

или

890 лв.

Продължителност на курса: 26 седмици

Цена: 890лв.

Цена на вноски:

150лв. - до 14 Октомври 2023

150лв. - до 14 Ноември 2023

150лв. - до 14 Декември 2023

150лв. - до 14 Януари 2024

150лв. - до 14 Февруари 2024

150лв. - до 14 Март 2024

150лв. - до 14 Април 2024

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

 

Мнения на деца