Програмиране на Scratch за деца mobile-scratch

Целогодишен курс за ученици от 1 до 4 клас

Computer Science 1-7 клас

 • Учим основите на програмирането
 • Запознаваме се с езика за програмиране - Скрач
 • Създаваме герои и декори
 • Добавяме анимации и мелодии
 • Създаваме игри

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни групи

Ноември

26 седмици

150лв. / месец

ВИЖ ПОВЕЧЕ Учебни групи: Виж повече

Начало: Ноември

Продължителност

26 седмици

Учебни групи

Цена на курса

150лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

Скрач е безплатен визуален език за програмиране, при който децата трябва да подреждат блокчета код в правилен и последователен ред и така успяват да създават анимации и игри по забавен и лесен начин.

 1. Скрач е лесен за изучаване

  Да програмираш със Скрач е лесно, тъй като единствените умения, които трябва да притежават децата е да могат да работят с мишка и да поставят блокчетата в правилния ред, за да може компютъра да изпълни кода, който е зададен. Формата на всяко блокче подсказва къде и кога може да се използва.

 2. Програмирането на Скрач е забавно

  Скрач прави програмирането не само лесно за изучаване, но и много забавно. В момента, в който децата поставят блокчетата код по правилните места, те могат да видят резултата и да проследят стъпките по създаването на техния проект.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  Програмирането развива креативността у децата, тъй като с платформата Скрач те създават анимации и игри, изцяло по тяхно въображение. Учейки се къде точно да поставят блокчетата код, за да се изпълни правилно зададения от тях код, развива и тяхното логическо мислене.

По време на курса по програмиране на Скрач, децата ще се запознаят с това как работи платформата Scratch и какво може да се прави с нея. Ще създадат първата си анимация, ще рисуват декори, ще добавят различни спрайтове и ще създават игри. А може да научите повече за учебната програма.

Целогодишният курс по програмиране на Scratch е подходящ за деца от 1 до 4 клас, които проявяват интерес към дигиталните технологии и искат да се запознаят с основите на първия си компютърен език за програмиране.

Курсът ще се провежда един път седмично по 2 учебни часа в Събота. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

folks

Награди

award stars

Учи, трупай точки и избери своя подарък от списъка на Advance Academy :)

Представяме ви колекцията от карти Advance Academy Meta World, единствена по рода си колекция, включваща някои от най-емблематичните и обичани супергерои на всички времена. Всяка карта е изработена с най-голямо внимание към детайла. Това, което прави тази колекция от карти уникална е, че можете да я съберете само в Advance Academy.

mobile headphones
big headphones
computer mouse with lights
speakers
fortnite stickers

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат следобед, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

kitty

Програма

idea-icon

Модул 1

Програмиране на Scratch

Ще се запознаем с вградените спрайтове и фонове в платформата Scratch. Създаване на герои в Scratch. Ще добавяме различни елементи, ще разглеждаме и променяме техните костюми. Ще рисуваме нови герои и декори.

rocket

Модул 2

Създаване на анимации със Scratch

Ще добавим анимация към героите и фоновете в Scratch. Ще добавяме музикални мелодии и ще използваме различни цветови ефекти. Ще създадем диалог между героите.

controller

Модул 3

Създаване на игри

Ще създаваме игри, които ще управляваме с помощта на клавиатура или мишка. Ще се запознаем с настъпването на събития, чрез които се развива действието на героите в игрите. Ще се състезаваме с въпроси и отговори под формата на игри и предизвикателства.

medal

Модул 4

Създаване на игри с точки

Ще събираме точки при успешно преминаване на мисии. Ще добавим таймер, който отброява продължителността на играта. С достигане на определен резултат ще преминаваме към следващо ниво, докато не стигнем до финалната част.

multiplayer

Модул 5

Създаване на любими игри

Ще създаваме игри по избрана тема. Всеки ще програмира своя компютърна игра с помощта на Scratch и след това ще може да я играе с приятели. Ще бъдат добавяни интересни герои, сцени, препятствия, точки, нива и таймер.

lab-icon

Code Challenge

Традиция в Advance Academy е да организира събитието Code Challenge след края на всеки детски курс. Поканени са всички ученици, техните роднини и приятели, за да видят крайния резултат от всичко научено през целогодишната IT академия. Всеки курсист ще работи върху индивидуална тема и ще изгради практически проект. За финал на всеки от участниците ще бъде връчен официално сертификат за успешно завършеното обучение.

colb-icon

Инженерни лаборатории

След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще управляват и програмират дронове, ще разглобяват и сглобяват хардуерни компоненти, ще рисуват различни фигури с помощта на 3d принтери и моливи, ще развиват своите креативност и логическо мислене чрез създаване на 3d модели.

Цена на курса

blue background
robot-left

17 лв./час

или

robot-right

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

150лв. - до 01 Май 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Група Понеделник: 31 Октомври от 16:00 до 18:00

Група Вторник: 1 Ноември от 16:00 до 18:00

Група Сряда: 2 Ноември от 16:00 до 18:00

Група Четвъртък: 3 Ноември от 16:00 до 18:00

Група Петък: 4 Ноември от 16:00 до 18:00

17 лв./час

или

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

150лв. - до 01 Май 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

Моля, изберете начин на плащане: *

Мнения на деца