ПРОГРАМИРАНЕ НА SCRATCH ЗА ДЕЦА mobile-scratch

Целогодишен курс за ученици от 1 до 4 клас

level-one

Computer Science 1-7 клас

 • Учим основите на програмирането
 • Запознаваме се с езика за програмиране - Скрач
 • Създаваме герои и декори
 • Добавяме анимации и мелодии
 • Създаваме игри

Продължителност

6 месеца

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

26 седмици

150лв. / месец

Събота от 10:00ч. до 12:00ч.

Начало: 1 Октомври

Продължителност

26 седмици

Учебни занятия

Събота от 10:00ч. до 12:00ч.

Цена на курса

150лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

Скрач е безплатен визуален език за програмиране, при който децата трябва да подреждат блокчета код в правилен и последователен ред и така успяват да създават анимации и игри по забавен и лесен начин.

 1. Скрач е лесен за изучаване

  Да програмираш със Скрач е лесно, тъй като единствените умения, които трябва да притежават децата е да могат да работят с мишка и да поставят блокчетата в правилния ред, за да може компютъра да изпълни кода, който е зададен. Формата на всяко блокче подсказва къде и кога може да се използва.

 2. Програмирането на Скрач е забавно

  Скрач прави програмирането не само лесно за изучаване, но и много забавно. В момента, в който децата поставят блокчетата код по правилните места, те могат да видят резултата и да проследят стъпките по създаването на техния проект.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  Програмирането развива креативността у децата, тъй като с платформата Скрач те създават анимации и игри, изцяло по тяхно въображение. Учейки се къде точно да поставят блокчетата код, за да се изпълни правилно зададения от тях код, развива и тяхното логическо мислене.

По време на курса по програмиране на Скрач, децата ще се запознаят с това как работи платформата Scratch и какво може да се прави с нея. Ще създадат първата си анимация, ще рисуват декори, ще добавят различни спрайтове и ще създават игри. А може да научите повече за учебната програма.

Целогодишният курс по програмиране на Scratch е подходящ за деца от 1 до 4 клас, които проявяват интерес към дигиталните технологии и искат да се запознаят с основите на първия си компютърен език за програмиране.

Курсът ще се провежда един път седмично по 2 учебни часа в Събота. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

folks

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат следобед, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

kitty

Програма

idea-icon

Модул 1

Създаване на герои в Scratch

В първи модул ще се запознаем с езика PHP и основните му приложения в практиката. Ще научим неговия синтаксис, как да изпращаме данни към браузъра и как да работим с променливи. Ще разгледаме основните оператори и ще създадем първата си програма.

rocket

Модул 2

Създаване на анимации със Scratch

Ще добавим анимация към героите и фоновете в Scratch. Ще добавяме музикални мелодии и ще създадем свой музикален канал. Ще използваме различни цветови ефекти.

controller

Модул 3

Създаване на игри

Ще създаваме игри, които ще управляваме с помощта на клавиатура или мишка. Ще се запознаем с настъпването на събития, чрез които се развива действието на героите в игрите. Ще се състезаваме с въпроси и отговори под формата на игри и предизвикателства.

medal

Модул 4

Създаване на игри с много нива

Ще събираме точки при успешно преминаване на мисии. Ще добавим таймер, който отброява продължителността на играта. С достигане на определен резултат ще преминаваме към следващо ниво, докато не стигнем до финалната част.

multiplayer

Модул 5

Създаване на игри за двама

Ще създаваме игри за двама с крайно класиране, определящо големия победител. В тях ще участват няколко героя, които ще имат поставени задачи. Ще споделяме играта и ще организираме състезание.

gamer

Модул 6

Създаване на любими игри

Ще създаваме игри по избрана тема. Всеки ще програмира своята любима компютърна игра с помощта на Scratch и след това ще може да я играе с приятели.

colb-icon

Инженерни лаборатории

След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще управляват и програмират дронове, ще разглобяват и сглобяват хардуерни компоненти, ще рисуват различни фигури с помощта на 3d принтери и моливи, ще развиват своите креативност и логическо мислене чрез създаване на 3d модели.

Цена на курса

robot-left

17 лв./час

или

robot-right

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

Цена ранно записване - до 01.09 - 690лв.

150лв. - до 01 Октомври 2022

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

17 лв./час

или

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

Цена ранно записване - до 01.09 - 690лв.

150лв. - до 01 Октомври 2022

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

Моля, изберете начин на плащане: *

Мнения на деца

child
half-circle
Симеон Славчев

„Запознах се с интересната платформа Scratch, научих как се прави една игра и какви са стъпките по нейното създаване. Сега знам, че това не е толкова лесно. Академията ми даде възможност да се науча да програмирам в Scratch, но не само… Срещнах и приятели!“ – Симеон Славчев, Курс програмиране на Scratch.

Борис Велчев Курсист
half-circle
Борис Велчев

„Научих се да програмирам и да мисля като програмист. Нищо не ме затрудни по време на курса и се радвам, че бях записан.“ – Борис Велчев, Курс по програмиране на Scratch.

Васил Желев Курсист
half-circle
Васил Желев

„Най-много ми хареса, че бързо се взима материала и в същото време правим упражнения и прилагаме наученото. Преподавателите обръщат внимание на всички и са много готини“ – Васил Желев, Курс по Уеб програмиране