ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ В ADVANCE ACADEMY С ПРОГРАМИРАНЕ НА MBLOCK ЗА ДЕЦА Лятна занималня с програмиране на mBlock за деца

Лятна занималня за деца

 • Учим основите на програмирането
 • Запознаваме се с езика за програмиране – mBlock
 • Създаваме герои и декори
 • Създаваме игри

Начало на курса:

11 Юли

Продължителност

1 седмица / 4 седмици

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

1 седмица / 4 седмици

290 - 330 лв. / седмица.

От Понеделник до Петък от 8:30ч. до 17:30ч.

Начало: 11 Юли / 08 Август

Продължителност

1 седмица / 4 седмици

Учебни занятия

Пон - Пет от 8:30ч. до 17:30ч.

Начин на провеждане

Присъствено обучение

Цена на курса

290 - 330 лв. / седмица

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Mblock е платформа за програмиране, базирана на платформата Scratch и предназначена за деца, като от платформата са се погрижили да скрият сложната част на програмирането и използва така нареченото блоково програмиране.

 1. Mblock е лесен за изучаване

  Платформата mBlock е един лесен начин за децата да започнат с програмирането. Това е така, защото всичко, което децата трябва да направят е да хванат едно парче или блокче код и да го поставят на правилното място, за да бъде изпълнен от компютъра. Освен това, всяко блокче код има различен цвят и форма, което е подсказка за децата за какво и кога могат да го използват.

 2. Програмиране на mBlock е забавно

  Mblock прави програмирането забавно. Децата могат да следят целия процес по създаването на техния проект или игра, защото резултата от подредбата на блокчетата код, може да бъде видян веднага.

 3. Развива креативно и логическо мислене

  С mBlock децата придобиват увереност да бъдат креативни, защото mBlock им дава свободата да експериментират и да създават проекти, които са изцяло техни. Също така платформи като mBlock учат децата как да мислят логически – как да подредят парчетата код, така че те да бъдат изпълнени и да стигнат до крайния резултат.

По време на занималнята по програмиране на mBlock, децата ще научат как работи платформата mBlock, какво може да се прави с нея и как да я използват. В следобедната част от програмата, сме подготвили специални инженерни и творчески лаборатории, в които децата ще се научат да карат дронове, какво е обогатена реалност и др.

А може да научите повече за учебната програма.

Лятната занималня по програмиране на mBlock е подходяща за деца от 2 до 5 клас, които искат да се запознаят с основите на програмирането и да се забавляват в инженерните лаборатории на Advance Academy.

Занималнята ще се провежда всеки ден в рамките на 5 дена, от Понеделник до Петък от 8:30ч. до 17:30ч. Занималнята има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Курсисти Успешни истории

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат следобед, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

app-inventor-icon

Програма

idea

Седмица 1

Ще се запознаем с основните части на един уеб сайт. Ще започнем работа с уеб дизайн. Ще се запознаем с инструмента Photopea и с всички съставни части на един уеб сайт (header, logo, nav, секции, хиперлинкове, снимки, текст, контактна форма, социални мрежи, footer). Ще започнем работа с готов дизайн на уеб страница и ще обърнем внимание как изглежда responsive дизайнът на различни устройства - компютър, таблет и телефон.

music-icon

Седмица 2

Ще започнем работа със снимки. Ще разгледаме най-интересните сайтове, от които можем да изтеглим безплатни картинки на всякаква тематика. Ще променяме размера на избраните снимки, ще подготвяме подходящи снимки за лого и ще премахване излишния фон от тях. Ще покажем примери и с видеоклип. Ще се запознаем с платформата Wix. Ще изберем идея за нашия бъдещ сайт. Ще започнем със създаването на началната страница на уеб сайта стъпка по стъпка. Ще добавим меню, нови секции, снимки и други елементи.

controller

Седмица 3

Ще добавим останалите страници в нашия уебсайт (За нас, Услуги, Контакти и други подходящи според тематиката). Ще направим и страница с Блог - интересни новини с различен дизайн и подредба. Ще добавим съдържание на единична блог страница. Ще настроим профил на потребител в уебсайта.

joystocl-icon

Седмица 4

Ще разгледаме какви са настройките на всяка уеб страница (Page settings) - заглавие, дизайн, кратка информация, SEO настройки (meta информация), снимка при споделяне в социални мрежи. Ще разгледаме нашия създаден сайт. Ще инспектираме страницата (ще разгледаме изходния код) и ще се запознаем с основните HTML елементи, от които е съставена.

Цена на курса

330 лв.

330 лв.

Включи се сега

Моля, изберете начин на плащане: *

Мнения на деца

Георги Дойлов Курсист
half-circle
Георги Дойлов

„Най-много ми хареса начина на преподаване на Кали – много подробно и разбираме.“ – Георги Дойлов, Индивидуални уроци по програмиране на Scratch

Георги Желев Курсист
half-circle
Георги Желев

„Всичко беше много интересно и никога няма да забравя моментите в Академията и невероятните учители с голям опит в програмирането.“ – Георги Желев, Курс по програмиране на Scratch

Васил Желев Курсист
half-circle
Васил Желев

„Най-много ми хареса, че бързо се взима материала и в същото време правим упражнения и прилагаме наученото. Преподавателите обръщат внимание на всички и са много готини“ – Васил Желев, Курс по Уеб програмиране