Лятна занималня в Advance Academy с програмиране на mBlock за деца Лятна занималня с програмиране на mBlock за деца

Лятна занималня за деца

 • Учим основите на програмирането
 • Запознаваме се с езика за програмиране – mBlock
 • Създаваме герои и декори
 • Създаваме игри

Начало на курса

11 Юли / 08 Август

Продължителност

1 седмица / 4 седмици

Цена на курса

290 - 330 лв. / седмица.

Учебни занятия

От Понеделник до Петък от 8:30ч. до 17:30ч.

Начало: 11 Юли / 08 Август

Продължителност

1 седмица / 4 седмици

Учебни занятия

Пон - Пет от 8:30ч. до 17:30ч.

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

290 - 330лв. / седмица

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Mblock е платформа за програмиране, базирана на платформата Scratch и предназначена за деца, като от платформата са се погрижили да скрият сложната част на програмирането и използва така нареченото блоково програмиране.

 1. Mblock е лесен за изучаване

  Платформата mBlock е един лесен начин за децата да започнат с програмирането. Това е така, защото всичко, което децата трябва да направят е да хванат едно парче или блокче код и да го поставят на правилното място, за да бъде изпълнен от компютъра. Освен това, всяко блокче код има различен цвят и форма, което е подсказка за децата за какво и кога могат да го използват.

 2. Програмиране на mBlock е забавно

  Mblock прави програмирането забавно. Децата могат да следят целия процес по създаването на техния проект или игра, защото резултата от подредбата на блокчетата код, може да бъде видян веднага.

 3. Развива креативно и логическо мислене

  С mBlock децата придобиват увереност да бъдат креативни, защото mBlock им дава свободата да експериментират и да създават проекти, които са изцяло техни. Също така платформи като mBlock учат децата как да мислят логически – как да подредят парчетата код, така че те да бъдат изпълнени и да стигнат до крайния резултат.

По време на занималнята по програмиране на mBlock, децата ще научат как работи платформата mBlock, какво може да се прави с нея и как да я използват. В следобедната част от програмата, сме подготвили специални инженерни и творчески лаборатории, в които децата ще се научат да карат дронове, какво е обогатена реалност и др.

А може да научите повече за учебната програма.

Лятната занималня по програмиране на mBlock е подходяща за деца от 2 до 5 клас, които искат да се запознаят с основите на програмирането и да се забавляват в инженерните лаборатории на Advance Academy.

Занималнята ще се провежда всеки ден в рамките на 5 дена, от Понеделник до Петък от 8:30ч. до 17:30ч. Занималнята има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Деца в занималня по mBlock

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат следобед, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Програмиране с App Inventor

Програма

idea

Предиобед

Ще се запознаем с платформата mBlock и нейните основни категории блокове с код, с които ще създаваме любими игри. Ще разгледаме вградените елементи и фонове в системата. Ще създадем собствени герои и декори. Ще се научим да работим с променливи. Ще създаваме игри, които ще управляваме с помощта на клавиатура или мишка. Ще събираме точки при успешно преминаване на мисии.

music-icon

Следобед

Следобед сме организирали различни инженерни творчески лаборатории за децата, в които те ще работят в екип и ще се запознаят с новите технологии като 3D принтиране, ще научат нови понятия, като разширена реалност и ще разберат как се управяляват дроновете.

Цена на курса

blue background

330 лв.

330 лв.

Включи се сега

* Моля, изберете начин на плащане
 
Този курс не се провежда в момента.

Мнения на деца