Индивидуални уроци по програмиране на игри с mBlock за деца

Индивидуален курс за деца от 2 до 5 клас

 • Учим основите на програмирането
 • Запознаваме се с езика за програмиране на игри - mBlock
 • Добавяме анимации и мелодии
 • Програмираме игри

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

24 занятия

42лв. час / 36лв. час

Присъствено: Понеделник - Петък
Онлайн: Понеделник - Неделя

Продължителност

24 занятия

Учебни занятия

Присъствено - Понеделник - Петък
Онлайн - Понеделник - Неделя

Цена на курса

42лв. час / 36лв. час

Уникално индивидуално обучение в детската академия по програмиране на Advance Academy

Платформата mBlock е програмен език, чрез който децата могат да създават игри, анимации и декори. Mblock е базиран на платформата Scratch, като и работи на същия принцип. Курсистите трябва да подреждат блокчета код в определен ред и така успяват да създадат игри и анимации.

При индивидуалните уроци по програмиране, един ментор на академията работи индивидуално с едно дете на принципа „1on1”. Преподавателят работи с детето по собствена методология и със скорост съответстващата на скоростта на разбиране и учене на всеки курсист. По този начин децата постигат по-голям и по-бърз напредък. Advance Academy предлага едни уникално учебно преживяване, като фокусът е върху предоставянето на персонализирани и приятни уроци за нашите малки приятели.

 1. Програмирането с mBlock развива креативността на децата.

  С платформи като mBlock, децата се учат да програмират и създават проекти и игри, които са изцяло техни. Създавайки нещо, което е изцяло тяхно, те се учат да експериментират, което им дава увереност да бъдат креативни.

 2. mBlock е лесен за начинаещи

  Платформата mBlock прави програмирането лесно и забавно, защото всичко, което едно дете трябва да направи е да премести блокчетата код в определен ред, за да може компютърът да го изпълни.

 3. Създаването на игри с mBlock е забавно

  Програмирането на игри с mBlock е забавно, защото резултата от подреждането на блокчетата код, може да бъде видян веднага. Така децата могат да видят целия процес по създаването и програмирането на своя проект и игра.

По време на индивидуалните уроци по програмиране на игри с mBlock, децата ще се запознаят задълбочено с платформата за блоково програмиране – mBlock, както и какво може да се прави с нея. Децата ще създадат своята първа игра, като използват цикли, оператори, променливи и събития. А може да научите повече за учебната програма.

Индивидуалните уроци по програмиране на игри с mBlock са подходящи за деца от 2 до 5 клас, които проявяват интерес към дигиталните технологии и искат да се запознаят с фундаментите на един от основните езици по програмиране.

Индивидуалните уроци по програмиране с mBlock се провеждат спрямо индивидуалните нужди на курсиста, като общата продължителност на обучението е 24 занятия, а продължителността на едно занятие е 50 минути. Индивидуалните уроци по програмиране могат да бъдат, както с присъствена, така и онлайн форма на обучение.

Курсисти индивидуални уроци
Ползи от индивидуални уроци

Ползите от индивидуалните уроци и програмиране

brainstorm-icon

Индивидуалните уроци по програмиране подготвят децата за бъдещето, тъй като то ще бъде предимно дигитално.

idea-icon

С индивидуалните уроци децата се учат на постоянство и упоритост при разрешаването на даден проблем и откриването на верен отговор.

goals-icon

При индивидуалното обучение детето получава времето и вниманието, което ще извлече най-доброто от него.

service-icon

В индивидуалните курсове по програмиране менторите работят със скорост съответстваща на скоростта на разбиране и учене на детето.

startup-icon

Програмирането и създаването на собствени проекти развива креативността, иновативното и алгоритмичното мислене на децата.

teamwork-icon

Програмирането подобрява уменията за решаването на проблеми и логическото мислене.

Teddy bear icon

Програма

idea

Модул 1

Създаване на герои

В първи модул ще се запознаем с платформата mBlock и нейните основни категории блокове с код, с които ще създаваме любими игри. Ще разгледаме вградените елементи и фонове в системата. Ще направим сравнение с платформата Scratch. Ще създадем собствени герои и декори. Ще създадем диалог между участниците.

rocket-icon

Модул 2

Създаване на анимации

Ще добавим анимация към героите и фоновете в mBlock. Ще добавяме музикални мелодии и ще създадем свой музикален канал. Ще разгледаме и използваме различни цветови ефекти. Ще се запознаем с настъпването на събития, чрез които се развива действието на героите в игрите.

controller

Модул 3

Работа с оператори

Ще се запознаем с употребата на различните условни оператори, математически оператори и цикли. Ще се научим да работим с променливи. Ще създаваме игри, които ще управляваме с помощта на клавиатура или мишка. Ще събираме точки при успешно преминаване на мисии.

medal

Модул 4

Създаване на игри

Ще се състезаваме с въпроси и отговори под формата на игри и предизвикателства. Ще добавим финално съобщение при настъпване край на играта. Ще добавим таймер, който отброява продължителността на играта. Ще създаваме интересни игри.

multiplayer-games

Модул 5

Създаване на игри с нива

Ще добавяме и използваме допълнителни спрайтове и фонове. Ще рисуваме нови декори. Ще създаваме игри с няколко нива. С достигане на определен резултат ще преминаваме към следващо ниво, докато не стигнем до финалната част. Ще се сменят и визуализират подходящи сцени спрамо победа или загуба в играта.

joystick

Модул 6

Създаване на любими игри

Ще създаваме игри за двама с крайно класиране, определящо големия победител. В тях ще участват няколко героя, които ще имат поставени задачи. Ще организираме състезание. Ще използваме всичко научено по време на курса. Ще споделяме игрите и след това ще могат да се играят публично с приятели.

Цена на курса

blue background

или

robot-left

168лв. / 4 занятия

Присъствена форма
robot-right

144лв. / 4 занятия

Онлайн форма

Продължителност на курса: 24 седмици, 1 урок е с продължителност от 50 минути.
Заплащане - на всеки 4 занятия.

168лв. / 4 занятия

Присъственаформа

144лв. / 4 занятия

Онлайнформа

Продължителност на курса: 24 седмици, 1 урок е с продължителност от 50 минути.
Заплащане - на всеки 4 занятия.

Включи се сега

 

Мнения на деца