Създаване на уеб сайтове - ниво III

Онлайн курс за ученици

По време на третото ниво по уеб програмиране, децата ще се научат да разработват цялостен уебсайт от нулата. Децата ще използват HTML и CSS за оформление и дизайн. Освен това ще разработят и респонсив страници, които да изглеждат и функционират добре и на мобилни устройства.

Начало на курса

05 Септември

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

90 лв.

Учебни занятия

Всеки Четвъртък от 17:30 до 19:00ч.

Начало: 05 Септември

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Всеки Четвъртък
от 17:30 до 19:00ч.

Начин на провеждане

Онлайн курс

Цена на курса

90 лв.

Уникално онлайн обучение в детската академия по програмиране на Advance Academy

Програмирането на уебсайт се състои в изграждане на външния вид и функционалността на сайта. То включва неговото програмиране, създаване и поддръжка.

  • Креативност и иновативно мислене:

    Позволява на децата да изразят творчеството си чрез уебсайтове с индивидуален дизайн.

  • Умения за решаване на проблеми:

    Изграждането на уебсайтове помага на децата да развият своето логическо мислене и умения за решаване на проблеми, тъй като в програмирането често се срещат бъгове и грешки, които трябва да бъдат отстранени.

  • Високо търсене:

    Уеб разработчиците са много търсени в световен мащаб, което прави това умение ценно за бъдеща кариера в ИТ сектора.

По време на курса децата ще започнат изграждането на HTML структурата на уеб сайт, следвайки предварително разработен дизайн, като същевременно ще се запознаят с ключови инструменти и най-добри практики. Ще се запознаят с концепциите за респонсив дизайн и ще се научат как да адаптират своя уебсайт да изглежда и функционира добре и на мобилни устройства.

Курсът е подходящ за деца от 5 до 12 клас, които имат познания в работата с HTML и CSS и искат да ги надградят.

Курсът ще се провежда един път седмично по 2 учебни часа. Курсът има онлайн форма на обучение, като ще се провежда през онлайн платформата на Advance Academy.

Успешни курсисти

Ангажирайте свободното време на децата с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

Web Ninja

Програма

idea

Седмица 1

Структура на уеб сайта с HTML

Ще разгледаме съвременните тенденции в уеб разработката. Ще използваме готов дизайн, по който ще изградим нашия уеб сайт. Ще се запознаем с основните инструменти и техники за работа с готов дизайн. Ще изградим структурата на нашия уеб сайт с помощта на HTML тагове. Ще разгледаме файловата структура и добрите практики при създаване на уеб проекти.

music

Седмица 2

Стилизиране на уеб сайта със CSS

По време на втори урок ще започнем да работим със стилизирането на нашия сайт с помощта на CSS. Ще добавим външни шрифтове от Google Fonts и ще се научим да работим с тях за да променим визуалното представяне на текста. Ще работим с цветове и ще променяме специфични елементи като линкове и бутони. Ще позиционираме елементите и тяхното съдържание.

controller

Седмица 3

Изграждане на макети и дизайни със CSS

В трети урок ще продължим да работим със CSS. Ще оформим позициите на елементите един спрямо друг и секциите със съдържание. Ще добавим разстояния и рамки спрямо дизайна на нашия уеб сайт. Ще добавим ефекти върху линковете, бутоните. Ще добавим визуализация на изображенията.

joystick

Седмица 4

Респонсив дизайн за мобилни устройства

В последния урок ще се запознаем с концепцията за респонсив дизайн. Ще направим нашия сайт адаптивен към различни мобилни и десктоп устройства. Ще се запознаем с медиа куеритата и как да ги използваме в нашия дизайн. Ще обсъдим какви устройства има и какво да бъде съдържанието за всяко от тях. Ще завършим нашия проект и ще изчистим всички бъгове.

Цена на курса

blue background

90 лв.

Цена на курса
90 лв.

Включи се сега

 

Мнения на деца