Лятна ваканция в Advance Academy със създаване на анимации в Scratch за деца Лятна ваканция с програмиране на Scratch

Лятна занималня за деца

 • Рисуваме герои, които вкарваме в платформата – Scratch
 • Създаваме декори
 • Добавяме анимации и мелодии
 • Разказваме и създаваме цялостна история

Начало на курса

25 Юли / 22 Август

Продължителност

1 седмица / 4 седмици

Цена на курса

290 - 330 лв. / седмица.

Учебни занятия

От Понеделник до Петък от 8:30ч. до 17:30ч.

Начало: 25 Юли / 22 Август

Продължителност

1 седмица / 4 седмици

Учебни занятия

Пон - Пет от 8:30ч. до 17:30ч.

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

290 - 330лв. / седмица

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Скрач е безплатна платформа за програмиране. С нейна помощ децата могат да създават интерактивни истории, игри и анимации, като трябва да подреждат блокове код в определен ред и последователност.

 1. Скрач е лесен за изучаване

  Скрач е най-лесният програмен език за научаване от деца, защото всичко, което ще трябва да направят е да плъзгат и пускат блокчета код в правилния ред, така че компютъра да може да изпълни кода.

 2. Програмирането на Скрач е забавно

  С платформи като Скрач, програмирането е забавно. Резултатът от подредбата на всяко блокче код, може да бъде видян на момента, като така, децата виждат самия процес по създаването на тяхната анимация или игра в реално време.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  Скрач и като цяло програмирането учат децата да експериментират, като им дават и увереност да бъдат креативни. С помощта на платформи като Скрач, децата създават нещо, което е изцяло тяхно. Освен това, Скрач учи децата как да мислят логически – как правилно да подредят блоковете код, така че компютъра да може да ги изпълни и да стигнат до крайния резултат.

По време на занималнята по създаване на анимации със Scratch, децата ще се научат да работят с платформата Scratch и ще създават различни герои, декори и анимации. Това ще се случва преди обяд, а в следобедните часове на занималнята сме подготвили различни инженерни лаборатории, в които децата ще се научат да управляват дронове, ще разберат какво е разширена реалност, да рисуват с 3D писалки и др. Всичко това ще се случва преди обяд, за следобедните часове на занималнята сме подготвили творчески и инженерни лаборатории, за които може да научите повече

Лятната занималня по програмиране на Scratch е подходяща за деца от 1 до 4 клас, които искат да се запознаят с основите на първия си компютърен език за програмиране и да се забавляват в инженерните лаборатории на Advance Academy.

Занималнята ще се провежда всеки ден в рамките на 5 дена, от Понеделник до Петък от 8:30ч. до 17:30ч. Занималнята има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

kids-working

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат следобед, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Програмиране с App Inventor

Програма

idea

Седмица 1

Ще се запознаем с основните части на един уеб сайт. Ще започнем работа с уеб дизайн. Ще се запознаем с инструмента Photopea и с всички съставни части на един уеб сайт (header, logo, nav, секции, хиперлинкове, снимки, текст, контактна форма, социални мрежи, footer). Ще започнем работа с готов дизайн на уеб страница и ще обърнем внимание как изглежда responsive дизайнът на различни устройства - компютър, таблет и телефон.

music-icon

Седмица 2

Ще започнем работа със снимки. Ще разгледаме най-интересните сайтове, от които можем да изтеглим безплатни картинки на всякаква тематика. Ще променяме размера на избраните снимки, ще подготвяме подходящи снимки за лого и ще премахване излишния фон от тях. Ще покажем примери и с видеоклип. Ще се запознаем с платформата Wix. Ще изберем идея за нашия бъдещ сайт. Ще започнем със създаването на началната страница на уеб сайта стъпка по стъпка. Ще добавим меню, нови секции, снимки и други елементи.

controller

Седмица 3

Ще добавим останалите страници в нашия уебсайт (За нас, Услуги, Контакти и други подходящи според тематиката). Ще направим и страница с Блог - интересни новини с различен дизайн и подредба. Ще добавим съдържание на единична блог страница. Ще настроим профил на потребител в уебсайта.

joystocl-icon

Седмица 4

Ще разгледаме какви са настройките на всяка уеб страница (Page settings) - заглавие, дизайн, кратка информация, SEO настройки (meta информация), снимка при споделяне в социални мрежи. Ще разгледаме нашия създаден сайт. Ще инспектираме страницата (ще разгледаме изходния код) и ще се запознаем с основните HTML елементи, от които е съставена.

Цена на курса

blue background

330 лв.

330 лв.

Включи се сега

* Моля, изберете начин на плащане
 
Този курс не се провежда в момента.

Мнения на деца