Програмиране на уеб сайт с WIX за деца Програмиране на уеб сайт с Wix за деца

Летен курс за деца

 • Избираме любима тема
 • Създаваме дизайн и структура
 • Изграждаме интерфейс

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

08 Юли / 05 Август

4 седмици

290 лв.

Всеки петък от 12:00ч. до 14:00ч.

Начало: 08 Юли / 05 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Всеки петък от 12:00ч. до 14:00ч.

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

290 лв.

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

WIX е безплатна платформа за изработка на уебсайтове. WIX позволява на децата да създадат уебсайт с минимални усилия и максимална творческа свобода и при това без да е необходимо да пишат код. С WIX децата могат да създадат уебсайт от всякакъв вид: бизнес уебсайт, блог и дори страница за електронна търговия.

 1. WIX е лесен за изучаване

  WIX е много лесен за изучаване и усвояване, тъй като всичко, което трябва да направят децата е да подреждат парчетата от сайта, като пъзел, така че компютъра да може да ги изпълни.

 2. Програмирането на WIX е забавно

  WIX прави програмирането за деца забавно, защото подреждането на частите на уеб страницата и нейното създаване, може да бъде видяно веднага. Така децата могат да видят целия процес по създаването на тяхната първа уебстраница в реално време.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  Програмирането учи децата да експериментират и им дава увереност да бъдат креативни. Благодарение на платформи като WIX, децата могат да създават нещо, което е изцяло тяхно. Програмирането учи децата как да мислят логически. При WIX, това са се изразява в това, как да подредят уебсайта, за да стигнат до крайния резултат.

По време на курса по програмиране на уеб сайт с WIX, децата ще се запознаят с това как работи Интернет, какво представляват уеб страниците и как се използва браузърът. Ще разгледат структурата на една уеб страница и ще създадат своя собствена без да трябва да програмират, с помощта на платформата WIX. А може да научите повече за учебната програма.

Летният курс по програмиране на уеб сайт с WIX е подходящ за деца от 1 до 4 клас, които проявяват интерес към компютрите и искат да се запознаят с уеб дизайна.

Курсът ще се провежда всеки Петък по 2 учебни часа в продължителност на 4 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Програмиране на уеб сайтове с Wix за деца

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

x-wix-icon

Програма

superman-icon

Седмица 1

Ще се запознаем с основните части на един уеб сайт. Ще започнем работа с уеб дизайн. Ще се запознаем с инструмента Photopea и с всички съставни части на един уеб сайт (header, logo, nav, секции, хиперлинкове, снимки, текст, контактна форма, социални мрежи, footer). Ще започнем работа с готов дизайн на уеб страница и ще обърнем внимание как изглежда responsive дизайнът на различни устройства - компютър, таблет и телефон.

windows

Седмица 2

Ще започнем работа със снимки. Ще разгледаме най-интересните сайтове, от които можем да изтеглим безплатни картинки на всякаква тематика. Ще променяме размера на избраните снимки, ще подготвяме подходящи снимки за лого и ще премахване излишния фон от тях. Ще покажем примери и с видеоклип. Ще се запознаем с платформата Wix. Ще изберем идея за нашия бъдещ сайт. Ще започнем със създаването на началната страница на уеб сайта стъпка по стъпка. Ще добавим меню, нови секции, снимки и други елементи.

net-icon

Седмица 3

Ще добавим останалите страници в нашия уебсайт (За нас, Услуги, Контакти и други подходящи според тематиката). Ще направим и страница с Блог - интересни новини с различен дизайн и подредба. Ще добавим съдържание на единична блог страница. Ще настроим профил на потребител в уебсайта.

set-icon

Седмица 4

Ще разгледаме какви са настройките на всяка уеб страница (Page settings) - заглавие, дизайн, кратка информация, SEO настройки (meta информация), снимка при споделяне в социални мрежи. Ще разгледаме нашия създаден сайт. Ще инспектираме страницата (ще разгледаме изходния код) и ще се запознаем с основните HTML елементи, от които е съставена.

Цена на курса

blue background

290 лв.

290 лв.

Включи се сега

* Моля, изберете начин на плащане
 
Този курс не се провежда в момента.

Мнения на деца