Програмиране на игри със Scratch за деца mobile-scratch

Безплатен курс за деца от 1 до 4 клас

  • Ще се запознаем с платформата за програмиране на Scratch
  • Ще научим основите при програмирането със Scratch
  • Ще се запознаем с основите при блоковото програмиране

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни групи

04 Ноември

4 седмици

БЕЗПЛАТЕН

ВИЖ ПОВЕЧЕ Учебни групи: Виж повече

Начало: 04 Ноември

Продължителност

4 седмици

Учебни групи

Цена на курса

БЕЗПЛАТЕН

Безплатно онлайн обучение в детската академия по програмиране на Advance Academy

Scratch е език за визуално програмиране, който позволява на децата да създават интерактивни истории, игри и анимации. Докато децата създават своите проекти на Scratch, те се учат да мислят креативно, да разсъждават систематично и най-важното правят първите си стъпки в невероятния свят на програмирането.

Програмирането учи децата на креативност при изпълнението на задачи, тъй като те трябва сами да си измислят играта или анимацията, която искат да създадат чрез Scratch. Освен това, програмирането учи децата на постоянство и упоритост, както и да се учат от грешките си.

По време на курса по програмиране със Scratch децата ще се запознаят с платформата за визуално програмиране – Scratch. Ще научат кои са основните категории блокове код, с които могат да създават игри и анимации.

Безплатният курс по програмиране на игри със Scratch е подходящ за деца от 1 до 4 клас, които искат да направят първите си стъпки в света на програмирането, да се запознаят с блоковото програмиране или просто да пробват нещо ново и интересно.

Курсът ще има онлайн форма на обучение.

folks

Ако това ти е интересно

kitty

Програма

idea

Седмица 1

По време на първата лекция децата ще се запознаят с това какво е блоково програмиране, какво е визуално програмиране, както и с платформата Scratch. Ще научат кои са основните категории блокове код, с които се създават игрите и анимациите в Scratch. Освен това ще разгледаме игри създадени от предишни курсисти на академията.

three

Седмица 2

Във втората лекция от курса по програмиране на Scratch децата ще се научат как да добавят мелодии и как да създадат свой собствен музикален канал. Децата ще използват различни цветови ефекти, както и ще се запознаят с употребата на различни условни и математически оператори, както и с цикли.

laptop icon

Седмица 3

По време на третата лекция от обучението на децата ще се запознаем със събитията в Scratch, с чиято помощ се развива действието на техните герои в игрите, които създават. Ще се запознаем с един от основните термини в света на програмирането – променливи и как да работим с тях.

diskette icon

Седмица 4

В последната лекция от курса ще правим точно това, за което децата са се записали на този курс – ще създаваме и програмираме игри със Scratch, които ще можем да управляваме с помощта на клавиатурата или мишката. Ще събираме точки при успешното преминаване на нива, както и ще добавим финално съобщение при успешен или неуспешен край на играта.

Folks

Група Петък: Сутрин от 10:00ч до 11:00ч

Група Петък: Следобед от 17:00ч до 18:00ч

Група Събота: Сутрин от 10:00ч до 11:00ч

Група Събота: Следобед от 17:00ч до 18:00ч

Група Неделя: Сутрин от 10:00ч до 11:00ч

Група Неделя: Следобед от 17:00ч до 18:00ч

Включи се сега

Мнения на деца