Лятна занималня в Advance Academy с програмиране на Scratch за деца Лятна занималня с програмиране на Scratch

Лятна занималня за деца

 • Учим основите на програмирането
 • Запознаваме се с езика за програмиране – Scratch
 • Създаваме герои и декори
 • Създаваме игри

Начало на курса

Цена на курса

Учебни занятия

04 Юли / 01 Август

290 - 330 лв. / седмица.

Събота

Начало: 04 Юли / 01 Август

Продължителност

1 седмица / 4 седмици

Учебни занятия

Пон - Пет от 8:30ч. до 17:30ч.

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

290 - 330лв. / седмица

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Скрач е безплатен компютърен език и платформа за програмиране. С негова помощ децата могат да създават интерактивни истории, игри и анимации, като трябва да подреждат блокове код в определен ред и последователност.

 1. Скрач е лесен за изучаване

  Скрач е най-подходящият програмен език за изучаване и усвояване от деца, защото всичко, което трябва да направят децата е да плъзгат и пускат блокчетата код в правилния ред, така че кодът да може да бъде изпълнен от компютъра. Също така, те биват допълнително улеснени, тъй като формата и цвета на всяко блокче подсказва на детето кога и как може да го използва. Това прави Скрач перфектния първи език за програмиране за изучаване от малчуганите.

 2. Програмирането на Скрач е забавно

  Със Скрач програмирането е забавно, тъй като крайния резултат от подредбата на всяко парче код може да бъде видян веднага. По този начин, децата виждат целия процес по създаването на техния проект в реално време.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  Скрач и като цяло програмирането учат децата да експериментират, като им дават и увереност да бъдат креативни. С помощта на платформи като Скрач, децата създават нещо, което е изцяло тяхно. Освен това, Скрач учи децата как да мислят логически – как правилно да подредят блоковете код, така че компютъра да може да ги изпълни и да стигнат до крайния резултат.

По време на занималнята по програмиране на Scratch, децата ще научат как работи платформата Scratch, какво може да се прави с нея и как да я използват. Всичко това, ще се случва преди обяд, а в следобедната част от занималнята сме подготвили различни инженерни лаборатории, в които децата ще се научат да карат дронове, да рисуват с 3D писалки и др.

А може да научите повече за учебната програма.

Лятната занималня по програмиране на Scratch е подходяща за деца от 1 до 4 клас, които искат да се запознаят с основите на първия си компютърен език за програмиране и да се забавляват в инженерните лаборатории на Advance Academy.

Занималнята ще се провежда всеки ден в рамките на 5 дена, от Понеделник до Петък от 8:30ч. до 17:30ч. Занималнята има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

kids-working

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат следобед, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

app-inventor-icon

Програма

idea

Предиобед

Ще се запознаем с платформата Scratch и нейните основни категории блокове с код, с които ще създаваме любими игри. Ще разгледаме вградените елементи и фонове в системата. Ще създадем собствени герои и декори. Ще се научим да работим с променливи. Ще създаваме игри, които ще управляваме с помощта на клавиатура или мишка. Ще събираме точки при успешно преминаване на мисии.

music-icon

Следобед

Следобед сме организирали различни инженерни творчески лаборатории за децата, в които те ще работят в екип и ще се запознаят с новите технологии като 3D принтиране, ще научат нови понятия, като разширена реалност и ще разберат как се управяляват дроновете.

Цена на курса

blue background

330 лв.

330лв.

Включи се сега

Моля, изберете начин на плащане: *

Мнения на деца