ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ В ADVANCE ACADEMY С ПРОГРАМИРАНЕ НА SCRATCH ЗА ДЕЦА Лятна ваканция с програмиране на Scratch

Летен курс за деца

 • Учим основите на програмирането
 • Запознаваме се с езика за програмиране – Scratch
 • Създаваме герои и декори
 • Създаваме игри

Начало на курса:

04 Юли

Продължителност

1 седмица

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

1 седмица / 4 седмици

250 - 290 лв. / седмица.

От Понеделник до Петък от 8:30ч. до 17:30ч.

Продължителност

1 седмица / 4 седмици

Учебни занятия

От Понеделник до Петък от 8:30ч. до 17:30ч.

Начин на провеждане

Присъствено обучение

Цена на курса

250 - 290лв. / седмица

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Скрач е безплатен компютърен език и платформа за програмиране. С негова помощ децата могат да създават интерактивни истории, игри и анимации, като трябва да подреждат блокове код в определен ред и последователност.

 1. Скрач е лесен за изучаване

  Скрач е най-подходящият програмен език за изучаване и усвояване от деца, защото всичко, което трябва да направят децата е да плъзгат и пускат блокчетата код в правилния ред, така че кодът да може да бъде изпълнен от компютъра. Също така, те биват допълнително улеснени, тъй като формата и цвета на всяко блокче подсказва на детето кога и как може да го използва. Това прави Скрач перфектния първи език за програмиране за изучаване от малчуганите.

 2. Програмирането на Скрач е забавно

  Със Скрач програмирането е забавно, тъй като крайния резултат от подредбата на всяко парче код може да бъде видян веднага. По този начин, децата виждат целия процес по създаването на техния проект в реално време.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  Скрач и като цяло програмирането учат децата да експериментират, като им дават и увереност да бъдат креативни. С помощта на платформи като Скрач, децата създават нещо, което е изцяло тяхно. Освен това, Скрач учи децата как да мислят логически – как правилно да подредят блоковете код, така че компютъра да може да ги изпълни и да стигнат до крайния резултат.

По време на занималнята по програмиране на Scratch, децата ще научат как работи платформата Scratch, какво може да се прави с нея и как да я използват. Всичко това, ще се случва преди обяд, а в следобедната част от занималнята сме подготвили различни инженерни лаборатории, в които децата ще се научат да карат дронове, да рисуват с 3D писалки и др.

А може да научите повече за учебната програма.

Лятната занималня по програмиране на Scratch е подходяща за деца от 1 до 4 клас, които искат да се запознаят с основите на първия си компютърен език за програмиране и да се забавляват в инженерните лаборатории на Advance Academy.

Занималнята ще се провежда всеки ден в рамките на 5 дена, от Понеделник до Петък от 8:30ч. до 17:30ч. Занималнята има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

kids-working

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат следобед, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Програмиране с App Inventor

Програма

idea

Седмица 1

Ще се запознаем с основните части на един уеб сайт. Ще започнем работа с уеб дизайн. Ще се запознаем с инструмента Photopea и с всички съставни части на един уеб сайт (header, logo, nav, секции, хиперлинкове, снимки, текст, контактна форма, социални мрежи, footer). Ще започнем работа с готов дизайн на уеб страница и ще обърнем внимание как изглежда responsive дизайнът на различни устройства - компютър, таблет и телефон.

music-icon

Седмица 2

Ще започнем работа със снимки. Ще разгледаме най-интересните сайтове, от които можем да изтеглим безплатни картинки на всякаква тематика. Ще променяме размера на избраните снимки, ще подготвяме подходящи снимки за лого и ще премахване излишния фон от тях. Ще покажем примери и с видеоклип. Ще се запознаем с платформата Wix. Ще изберем идея за нашия бъдещ сайт. Ще започнем със създаването на началната страница на уеб сайта стъпка по стъпка. Ще добавим меню, нови секции, снимки и други елементи.

controller

Седмица 3

Ще добавим останалите страници в нашия уебсайт (За нас, Услуги, Контакти и други подходящи според тематиката). Ще направим и страница с Блог - интересни новини с различен дизайн и подредба. Ще добавим съдържание на единична блог страница. Ще настроим профил на потребител в уебсайта.

joystocl-icon

Седмица 4

Ще разгледаме какви са настройките на всяка уеб страница (Page settings) - заглавие, дизайн, кратка информация, SEO настройки (meta информация), снимка при споделяне в социални мрежи. Ще разгледаме нашия създаден сайт. Ще инспектираме страницата (ще разгледаме изходния код) и ще се запознаем с основните HTML елементи, от които е съставена.

Цена на курса

robot-left

290 лв. ранно записване

или

robot-right

330 лв. късно записване

Продължителност на курса: 4 седмици

ЦЕНА:

Ранната цена е 290лв. до 15 юни

Редовната цена е 330лв. след 15 юни

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

290лв. ранно записване

или

330лв. късно записване

Продължителност на курса: 4 седмици

ЦЕНА:

Ранната цена е 290лв. до 15 юни

Редовната цена е 330лв. след 15 юни

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

Моля, изберете начин на плащане: *

Мнения на деца

Атанас Вълев Курсист
half-circle
Атанас Вълев

„Часовете по програмиране минаваха весело и забавно. Научихме се да създаваме много игри и да управляваме дронове.“ – Атанас Вълев, Курс по Програмиране на Scratch

Борис Велчев Курсист
half-circle
Борис Велчев

„Научих се да програмирам и да мисля като програмист. Нищо не ме затрудни по време на курса и се радвам, че бях записан.“ – Борис Велчев, Курс по програмиране на Scratch.

Васил Желев Курсист
half-circle
Васил Желев

„Най-много ми хареса, че бързо се взима материала и в същото време правим упражнения и прилагаме наученото. Преподавателите обръщат внимание на всички и са много готини“ – Васил Желев, Курс по Уеб програмиране