Работилница по програмиране на Scratch за деца Работилница по програмиране на Скрач за деца

Летен курс за деца

  • Ще увеличим знанията си по Scratch
  • Ще създаваме игри за напреднали
  • Ще програмираме игри с няколко нива
  • Ще организираме състезания

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

07 Юли

4 седмици

190 лв.

Всеки петък от 10:00ч. до 12:00ч.

Начало: 07 Юли

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Всеки петък от 10:00ч. до 12:00ч.

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

190 лв.

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

За нашите малки програмисти сме подготвили специален лятна работилница „Програмиране на Scratch за деца“. По време на курса децата ще увеличат знанията си по Скрач, ще създават игри за двама, както и с няколко нива. Ще се научат да създават и използват собствени програмни блокове код, както и ще организираме състезания с крайни класирания и победител между участниците.

Работилницата по програмиране на Скрач е за напреднали деца, които имат познания и умения с платформата или са преминали през целогодишния курс по програмиране на Скрач на Advance Academy.

Курсът ще се провежда веднъж седмично по 2 учебни часа всеки Петък от 10:00ч до 12:00ч. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Курсисти по курс Scratch

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

scratch-cat-flying

Програма

superman-icon

Седмица 1

Ще създадем игра за двама участници, в която победителят ще бъде само един. Ще добавим главни герои и спрайтове, които ще носят точки при събирането им. Ще използваме таймер, който отброява продължителността на играта. Ще подготвим два декора, свързани с победа на участниците.

windows

Седмица 2

Ще създадем игра с няколко нива. Ще прикачим допълнителни спрайтове. Ще използваме променлива, чрез която ще се управляват костюмите и декорите в играта. При докосване до препятствие героят ще се връща в началото на играта.

net-icon

Седмица 3

Ще създадем една от любимите игри на децата. Ще използваме различни фонове, които се показват в различен етап на играта. Главният герой ще се променя при настъпване на събития и събиране на точки. При докосване на препятствие играта ще приключва и ще се показва предварително създаден декор.

set-icon

Седмица 4

Ще създадем игра с повече от едно ниво. Ще добавим нови спрайтове с различни костюми и подходящи фонове. Ще събираме точки и ще преминаваме през мисии на играта. Ще създадем и използваме функции, които ще улеснят програмния код в игрите. Ще изпращаме съобщения за връзка между героите.

Цена на курса

blue background

190 лв.

190 лв.

Включи се сега

* Моля, изберете начин на плащане
 

Мнения на деца