Програмиране на мобилни приложения с App Inventor за деца Програмиране на мобилни приложения с App Inventor за деца

Летен курс за деца

 • Ще разберем как работят мобилните приложения на Андроид
 • Ще се запознаем с платформата за разработване на мобилни апликации – App Inventor
 • Ще създадем нашето първо мобилно приложение

Начало на курса

04 и 05 Юли / 01 и 02 Август

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

290 лв.

Учебни занятия

Група I: Понеделник от 12:00 до 14:00ч.
Група II: Вторник от 12:00 до 14:00ч.

Начало: 04 и 05 Юли / 01 и 02 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Група I: Понеделник от 12:00 до 14:00ч.
Група II: Вторник от 12:00 до 14:00ч.

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

290 лв.

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

App Inventor е платформа, която ви позволява да разработвате мобилни приложения, като се използва уеб браузърът или свързан телефон. С помощта на платформата, децата могат да съхраняват своята работа и да си следят проектите.

 1. App Inventor е лесен за изучаване

  App Inventor скрива сложната част на програмирането. Вместо да използва сложен език за програмиране, той е базиран на визуални блокове код или така нареченото блоково програмиране. Следователно това улеснява процеса по разработка на андроид приложения и децата могат да програмират приложения без нуждата от писане на код.

 2. Програмирането с App Inventor е забавно

  App Inventor прави програмирането и разработката на мобилни приложения забавно, защото изпълнението на всеки блок код може да бъде видяно веднага на телефона или монитора. Така децата могат да следят и видят целия процес по разработката на тяхното мобилно приложение.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  App Inventor и програмирането като цяло, учат децата да бъдат креативни и да експериментират, тъй като те създават нещо, което е изцяло тяхно и по техен избор и предпочитания. С App Inventor децата се учат и на логическо мислене, като това се изразява в самото подреждане на блоковете код, така че да стигнат до крайния резултат.

По време на курса по разработка на мобилни приложения с App Inventor, децата ще научат основните концепции при разработката на мобилни приложния използвайки платформата App Inventor. Чрез нея децата ще програмират и създадат своето първо мобилно приложение. А може да научите повече за учебната програма.

Курсът по разработка на мобилни приложения с App Inventor е подходящ за деца от 3 до 7 клас, които проявяват интерес към дигитални технологии и имат базови познания по английски език.

Курсът ще се провежда всеки вторник по 2 учебни часа в продължение на 4 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Симеон

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

app-inventor-icon

Програма

idea

Седмица 1

През първата седмица ще се запознаем с операционната система Андроид. Ще разгледаме платформата App Inventor и ще научим как е изградено едно мобилно приложение. Ще разработим нашия първи проект. Ще започнем работа с компонентите за дизайн и ще добавим функционалност.

music-icon

Седмица 2

Ще добавяме различни компоненти, ще променяме техния стил, големина и позиция. Ще подредим всички елементи от екрана на приложението по подходящ начин. Ще се научим какво са логическите проверки в програмирането. Ще създадем приложение за рисуване по екрана на мобилното устройство.

controller

Седмица 3

Ще обсъдим какви са стъпките при разработка на игра и какви екрани трябва да включва. Ще създадем приложение с повече от един екран и ще се научим как се превключва от един към друг. Ще добавим всички необходими компоненти и ще ги подредим по подходящ начин.

joystocl-icon

Седмица 4

Ще добавим и анимираме допълнителни спрайтове в играта. Ще направим връзката между тях. Ще научим за какво се използват променливите. Ще създадем точки за събиране и животи на героя. Ще имаме създадена наша първа игра за мобилно устройство.

Цена на курса

blue background

290 лв.

290 лв.

Включи се сега

* Моля, изберете начин на плащане
 

Мнения на деца