ПРОГРАМИРАНЕ НА МОБИЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ С APP INVENTOR ЗА ДЕЦА Програмиране на мобилни приложения с App Inventor за деца

Летен курс за деца

 • Ще разберем как работят мобилните приложения на Андроид
 • Ще се запознаем с платформата за разработване на мобилни апликации – App Inventor
 • Ще създадем нашето първо мобилно приложение

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

4 седмици

250 лв.

Група I: Понеделник от 12:00 до 14:00ч. Група II: Вторник от 12:00 до 14:00ч.

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Група I: Понеделник от 12:00 до 14:00ч. Група II: Вторник от 12:00 до 14:00ч.

Начин на провеждане

Присъствено обучение

Цена на курса

250лв.

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

App Inventor е платформа, която ви позволява да разработвате мобилни приложения, като се използва уеб браузърът или свързан телефон. С помощта на платформата, децата могат да съхраняват своята работа и да си следят проектите.

 1. App Inventor е лесен за изучаване

  App Inventor скрива сложната част на програмирането. Вместо да използва сложен език за програмиране, той е базиран на визуални блокове код или така нареченото блоково програмиране. Следователно това улеснява процеса по разработка на андроид приложения и децата могат да програмират приложения без нуждата от писане на код.

 2. Програмирането с App Inventor е забавно

  App Inventor прави програмирането и разработката на мобилни приложения забавно, защото изпълнението на всеки блок код може да бъде видяно веднага на телефона или монитора. Така децата могат да следят и видят целия процес по разработката на тяхното мобилно приложение.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  App Inventor и програмирането като цяло, учат децата да бъдат креативни и да експериментират, тъй като те създават нещо, което е изцяло тяхно и по техен избор и предпочитания. С App Inventor децата се учат и на логическо мислене, като това се изразява в самото подреждане на блоковете код, така че да стигнат до крайния резултат.

По време на курса по разработка на мобилни приложения с App Inventor, децата ще научат основните концепции при разработката на мобилни приложния използвайки платформата App Inventor. Чрез нея децата ще програмират и създадат своето първо мобилно приложение.

А може да научите повече за учебната програма.

Курсът по разработка на мобилни приложения с App Inventor е подходящ за деца от 3 до 7 клас, които проявяват интерес към дигитални технологии и имат базови познания по английски език.

Курсът ще се провежда всеки вторник по 2 учебни часа в продължение на 4 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

Симеон Успешни истории

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

app-inventor-icon

Програма

idea

Седмица 1

Ще се запознаем с основните части на един уеб сайт. Ще започнем работа с уеб дизайн. Ще се запознаем с инструмента Photopea и с всички съставни части на един уеб сайт (header, logo, nav, секции, хиперлинкове, снимки, текст, контактна форма, социални мрежи, footer). Ще започнем работа с готов дизайн на уеб страница и ще обърнем внимание как изглежда responsive дизайнът на различни устройства - компютър, таблет и телефон.

music-icon

Седмица 2

Ще започнем работа със снимки. Ще разгледаме най-интересните сайтове, от които можем да изтеглим безплатни картинки на всякаква тематика. Ще променяме размера на избраните снимки, ще подготвяме подходящи снимки за лого и ще премахване излишния фон от тях. Ще покажем примери и с видеоклип. Ще се запознаем с платформата Wix. Ще изберем идея за нашия бъдещ сайт. Ще започнем със създаването на началната страница на уеб сайта стъпка по стъпка. Ще добавим меню, нови секции, снимки и други елементи.

controller

Седмица 3

Ще добавим останалите страници в нашия уебсайт (За нас, Услуги, Контакти и други подходящи според тематиката). Ще направим и страница с Блог - интересни новини с различен дизайн и подредба. Ще добавим съдържание на единична блог страница. Ще настроим профил на потребител в уебсайта.

joystocl-icon

Седмица 4

Ще разгледаме какви са настройките на всяка уеб страница (Page settings) - заглавие, дизайн, кратка информация, SEO настройки (meta информация), снимка при споделяне в социални мрежи. Ще разгледаме нашия създаден сайт. Ще инспектираме страницата (ще разгледаме изходния код) и ще се запознаем с основните HTML елементи, от които е съставена.

Цена на курса

robot-left

250 лв. ранно записване

или

robot-right

290 лв. късно записване

Продължителност на курса: 4 седмици

ЦЕНА:

Ранната цена е 250лв. до 15 юни

Редовната цена е 290лв. след 15 юни

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

250лв. ранно записване

или

290лв. късно записване

Продължителност на курса: 4 седмици

ЦЕНА:

Ранната цена е 250лв. до 15 юни

Редовната цена е 290лв. след 15 юни

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

Моля, изберете начин на плащане: *
supergirl

Мнения на деца

Атанас Вълев Курсист
half-circle
Атанас Вълев

„Часовете по програмиране минаваха весело и забавно. Научихме се да създаваме много игри и да управляваме дронове.“ – Атанас Вълев, Курс по Програмиране на Scratch

child
half-circle
Янислав Колев

„В курса много ми хареса да програмирам различни игри, да тествам блокчетата код в Scratch и да карам дрон. Ще посъветвам бъдещите курсисти да си пишат домашните, за да научат повече неща.“ – Янислав Колев.

Васил Желев Курсист
half-circle
Васил Желев

„Най-много ми хареса, че бързо се взима материала и в същото време правим упражнения и прилагаме наученото. Преподавателите обръщат внимание на всички и са много готини“ – Васил Желев, Курс по Уеб програмиране