Програмиране на micro:bit за деца

Целогодишен курс за ученици от 2 до 5 клас

Computer Science 1-7 клас

 • Запознаваме се с платформата за програмиране - mBlock
 • Създаваме герои и декори
 • Добавяме анимации и мелодии
 • Програмираме робота mBot
 • Създаваме игри
 • Програмираме платката micro:bit

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

1 Октомври

26 седмици

150лв. / месец

Събота от 09:30ч. до 11:30ч.

Начало: 1 Октомври

Продължителност

26 седмици

Учебни занятия

Събота от 09:30ч. до 11:30ч.

Цена на курса

150лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

Micro:bit е платка, която представлява микроконтролер. С нея децата лесно могат да разберат връзката между хардуер и софтуер. С Micro:bit децата могат да създават всичко – от роботи до музикални инструменти. Възможностите са безкрайни стига да знаят как да работят с нея.

 1. Micro:bit е лесен за изучаване

  Децата могат по лесен начин да създават игри и анимации, с помощта на платформата Micro:bit, тъй като единственото, което трябва да направят е да поставят блокчетата с код на правилното място и така компютъра ще изпълни кода, който децата са задали. Блокчетата се различават по цвят и форма, което улеснява децата да намерят точното място, където трябва да бъдат поставени.

 2. Програмирането на Micro:bit е забавно

  Да програмираш с Micro:bit и mBlock e забавно, тъй като по време на всяка стъпка и всяко правилно поставено блокче код, децата могат да видят резултата и да проследят всеки етап от създаването на игра или анимация.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  С помощта на платформи като Micro:bit децата развиват тяхната креативност, създавайки игри и анимации по тяхно въображение – сами избират какъв декор да поставят, как да изглежда героя и каква да бъде играта. С избора на правилното блокче код и поставянето му на правилното място, Micro:bit развива и тяхното логическо мислене.

По време на курса по програмиране на mBlock, децата ще се запознаят с това как работи платформата mBlock и какво може да се прави с нея. Ще програмират робота mBot. Ще се запознаят с платката micro:bit и ще програмират на нея различни приложения и игри. Ще програмират своята първа игра, като използва цикли, оператори, променливи и събития. А може да научите повече за учебната програма.

Курсът по програмиране на Micro:bit в целогодишната ученическа академия на Advance Academy е за деца от 2 до 5 клас, които имат базови познания по английски език и имат интерес към компютрите.

Курсът ще се провежда всяка Събота по 2 учебни часа в продължителност на 26 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

mblock-demo

Награди

award stars

Учи, трупай точки и избери своя подарък от списъка на Advance Academy :)

Представяме ви колекцията от карти Advance Academy Meta World, единствена по рода си колекция, включваща някои от най-емблематичните и обичани супергерои на всички времена. Всяка карта е изработена с най-голямо внимание към детайла. Това, което прави тази колекция от карти уникална е, че можете да я съберете само в Advance Academy.

mobile headphones
big headphones
computer mouse with lights
speakers
fortnite stickers

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат следобед, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

robot

Програма

bear-icon

Модул 1

Работа с платформа Mblock

В първи модул ще се запознаем с всички категории, чрез които се създават игрите и анимациите в платформата Mblock. Ще направим сравнение с изучаваната платформа Scratch. Ще използваме вградените герои и декори в системата и ще създаваме нови такива. Ще програмираме игри с използване на цикли, условни оператори, променливи и събития. Ще събираме точки и ще преминаваме през различни мисии и състезания.

small-machine

Модул 2

Запознаване с micro:bit

Ще се запознаем с платката micro:bit. Ще разгледаме нейните основни и допълнителни компоненти заедно с техните функционалности. Ще подаваме и обработваме входни данни. Ще добавяме музикални мелодии. Ще извършваме логически проверки и ще работим с променливи.

microbit

Модул 3

Работа с платка micro:bit

Ще разгледаме и ще започнем да работим с реална micro:bit платка. Ще свързваме и програмираме различни хардуерни компоненти и платки, които ще комуникират помежду си. Ще създаваме практически проекти.

game-microbit

Модул 4

Създаване на проекти с micro:bit

Ще програмираме сензорите на платката. Ще създаваме различни практически проекти под формата на интересни и забавни игри. Ще се научим какви са стъпките за програмиране на игра с платката micro:bit. Ще добавим точки, краен резултат, герои и история в игрите.

cubinian-bear

Модул 5

Програмиране на игри за напреднали

Ще упражним и ще използваме всичко научено до момента. Ще създаваме игри за напреднали с помощта на знанията от курсовете Scratch, mBlock и micro:bit. Ще създаваме проекти и игри, управлявани от контролер. Ще програмираме игри за повече от един играч. Ще създаваме реални проекти с хардуерни компоненти.

lab-icon

Code Challenge

Традиция в Advance Academy е да организира събитието Code Challenge след края на всеки детски курс. Поканени са всички ученици, техните роднини и приятели, за да видят крайния резултат от всичко научено през целогодишната IT академия. Всеки курсист ще работи върху индивидуална тема и ще изгради практически проект. За финал на всеки от участниците ще бъде връчен официално сертификат за успешно завършеното обучение.

colb-icon

Инженерни лаборатории

След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще управляват и програмират дронове, ще разглобяват и сглобяват хардуерни компоненти, ще рисуват различни фигури с помощта на 3d принтери и моливи, ще развиват своите креативност и логическо мислене чрез създаване на 3d модели.

Цена на курса

blue background
robot-left

17 лв./час

или

robot-right

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

150лв. - до 01 Октомври 2022

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

17 лв./час

или

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

150лв. - до 01 Октомври 2022

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

Моля, изберете начин на плащане: *

Мнения на деца