Програмиране на micro:bit за деца

Целогодишен курс за ученици от 2 до 5 клас

Computer Science 1-7 клас

Целогодишният курс по програмиране на Micro:bit за деца е второто ниво от пътеката на развитие Computer Science. В курса децата ще надградят знанията си по програмиране на Scratch и ще се запознаят с платформата за програмиране – mBlock. Mblock е програмен език за блоково програмиране, като е базиран на Scratch. С mBlock, децата лесно могат да създават игри, анимации, както и да програмират роботи и платки. По време на целогодишния курс, децата ще се научат да програмират платката Micro:bit, както и робота mBot.

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

14 Октомври

26 седмици

150лв. / месец

Събота от 10:00ч. до 12:00ч.

Начало: 14 Октомври

Продължителност

26 седмици

Учебни занятия

Събота от 10:00ч. до 12:00ч.

Цена на курса

150лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

Micro:bit е платка, която представлява микроконтролер. С нея децата лесно могат да разберат връзката между хардуер и софтуер. С Micro:bit децата могат да създават всичко – от роботи до музикални инструменти. Възможностите са безкрайни стига да знаят как да работят с нея.

  1. Micro:bit е лесен за изучаване

    Децата могат по лесен начин да създават игри и анимации, с помощта на платформата Micro:bit, тъй като единственото, което трябва да направят е да поставят блокчетата с код на правилното място и така компютъра ще изпълни кода, който децата са задали. Блокчетата се различават по цвят и форма, което улеснява децата да намерят точното място, където трябва да бъдат поставени.

  2. Програмирането на Micro:bit е забавно

    Да програмираш с Micro:bit и mBlock e забавно, тъй като по време на всяка стъпка и всяко правилно поставено блокче код, децата могат да видят резултата и да проследят всеки етап от създаването на игра или анимация.

  3. Развива креативност и логическо мислене

    С помощта на платформи като Micro:bit децата развиват тяхната креативност, създавайки игри и анимации по тяхно въображение – сами избират какъв декор да поставят, как да изглежда героя и каква да бъде играта. С избора на правилното блокче код и поставянето му на правилното място, Micro:bit развива и тяхното логическо мислене.

По време на курса по програмиране на mBlock, децата ще се запознаят с това как работи платформата mBlock и какво може да се прави с нея. Ще програмират робота mBot. Ще се запознаят с платката micro:bit и ще програмират на нея различни приложения и игри. Ще програмират своята първа игра, като използва цикли, оператори, променливи и събития. А може да научите повече за учебната програма.

Курсът по програмиране на Micro:bit в целогодишната ученическа академия на Advance Academy е за деца от 2 до 5 клас, които имат базови познания по английски език и имат интерес към компютрите.

Курсът ще се провежда всяка Събота по 2 учебни часа в продължителност на 26 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

mblock-demo

Награди

award stars

Учи, трупай точки и избери своя подарък от онлайн магазина на Advance Academy :)

Част от наградите, които може да получите

minecraft lego
big headphones
computer mouse with lights
arcade game
roblox clock
robot kit
enter button
helicopter

Представяме ви колекцията от карти Advance Academy Meta World, единствена по рода си колекция, включваща някои от най-емблематичните и обичани супергерои на всички времена. Всяка карта е изработена с най-голямо внимание към детайла. Това, което прави тази колекция от карти уникална е, че можете да я съберете само в Advance Academy.

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата, ще се провеждат след края на всеки модул, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

robot

Програма

bear-icon

Модул 1

Работа с платформа Mblock

В първи модул ще се запознаем с всички категории, чрез които се създават игрите и анимациите в платформата Mblock. Ще направим сравнение с изучаваната платформа Scratch. Ще използваме вградените герои и декори в системата и ще създаваме нови такива. Ще програмираме игри с използване на цикли, условни оператори, променливи и събития. Ще събираме точки и ще преминаваме през различни мисии и състезания.

small-machine

Модул 2

Запознаване с micro:bit

Ще се запознаем с платката micro:bit. Ще разгледаме нейните основни и допълнителни компоненти заедно с техните функционалности. Ще подаваме и обработваме входни данни. Ще добавяме музикални мелодии. Ще извършваме логически проверки и ще работим с променливи.

microbit

Модул 3

Работа с платка micro:bit

Ще разгледаме и ще започнем да работим с реална micro:bit платка. Ще свързваме и програмираме различни хардуерни компоненти и платки, които ще комуникират помежду си. Ще създаваме практически проекти.

game-microbit

Модул 4

Създаване на проекти с micro:bit

Ще програмираме сензорите на платката. Ще създаваме различни практически проекти под формата на интересни и забавни игри. Ще се научим какви са стъпките за програмиране на игра с платката micro:bit. Ще добавим точки, краен резултат, герои и история в игрите.

cubinian-bear

Модул 5

Програмиране на игри за напреднали

Ще упражним и ще използваме всичко научено до момента. Ще създаваме игри за напреднали с помощта на знанията от курсовете Scratch, mBlock и micro:bit. Ще създаваме проекти и игри, управлявани от контролер. Ще програмираме игри за повече от един играч. Ще създаваме реални проекти с хардуерни компоненти.

lab-icon

Code Challenge

Традиция в Advance Academy е да организира събитието Code Challenge след края на всеки детски курс. Поканени са всички ученици, техните роднини и приятели, за да видят крайния резултат от всичко научено през целогодишната IT академия. Всеки курсист ще работи върху индивидуална тема и ще изгради практически проект. За финал на всеки от участниците ще бъде връчен официално сертификат за успешно завършеното обучение.

colb-icon

Инженерни лаборатории

След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще управляват и програмират дронове, ще разглобяват и сглобяват хардуерни компоненти, ще рисуват различни фигури с помощта на 3d принтери и моливи, ще развиват своите креативност и логическо мислене чрез създаване на 3d модели.

Цена на курса

blue background
robot-left

150 лв./месец

или

robot-right

890 лв.

Продължителност на курса: 26 седмици

Цена: 890лв.

Цена на вноски:

150лв. - до 14 Октомври 2023

150лв. - до 14 Ноември 2023

150лв. - до 14 Декември 2023

150лв. - до 14 Януари 2024

150лв. - до 14 Февруари 2024

150лв. - до 14 Март 2024

150лв. - до 14 Април 2024

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

150 лв./месец

или

890 лв.

Продължителност на курса: 26 седмици

Цена: 890лв.

Цена на вноски:

150лв. - до 14 Октомври 2023

150лв. - до 14 Ноември 2023

150лв. - до 14 Декември 2023

150лв. - до 14 Януари 2024

150лв. - до 14 Февруари 2024

150лв. - до 14 Март 2024

150лв. - до 14 Април 2024

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

 

Мнения на деца