Програмиране на micro:bit за деца

Целогодишен курс за ученици от 2 до 5 клас

level-two

Computer Science 1-7 клас

 • Запознаваме се с платформата за програмиране - mBlock
 • Създаваме герои и декори
 • Добавяме анимации и мелодии
 • Програмираме робота mBot
 • Създаваме игри
 • Програмираме платката micro:bit

Продължителност

6 месеца

Начало

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

  Септември

26 седмици

150лв. / месец

Събота от 13:00ч. до 15:00ч.

Начало: 1 Октомври

Продължителност

26 седмици

Учебни занятия

Събота от 13:00ч. до 15:00ч.

Цена на курса

150лв. / месец

Уникално присъствено обучение в целогодишната ученическа академия по програмиране на Advance Academy

Micro:bit е платка, която представлява микроконтролер. С нея децата лесно могат да разберат връзката между хардуер и софтуер. С Micro:bit децата могат да създават всичко – от роботи до музикални инструменти. Възможностите са безкрайни стига да знаят как да работят с нея.

 1. Micro:bit е лесен за изучаване

  Децата могат по лесен начин да създават игри и анимации, с помощта на платформата Micro:bit, тъй като единственото, което трябва да направят е да поставят блокчетата с код на правилното място и така компютъра ще изпълни кода, който децата са задали. Блокчетата се различават по цвят и форма, което улеснява децата да намерят точното място, където трябва да бъдат поставени.

 2. Програмирането на Micro:bit е забавно

  Да програмираш с Micro:bit и mBlock e забавно, тъй като по време на всяка стъпка и всяко правилно поставено блокче код, децата могат да видят резултата и да проследят всеки етап от създаването на игра или анимация.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  С помощта на платформи като Micro:bit децата развиват тяхната креативност, създавайки игри и анимации по тяхно въображение – сами избират какъв декор да поставят, как да изглежда героя и каква да бъде играта. С избора на правилното блокче код и поставянето му на правилното място, Micro:bit развива и тяхното логическо мислене.

По време на курса по програмиране на mBlock, децата ще се запознаят с това как работи платформата mBlock и какво може да се прави с нея. Ще програмират робота mBot. Ще се запознаят с платката micro:bit и ще програмират на нея различни приложения и игри. Ще програмират своята първа игра, като използва цикли, оператори, променливи и събития. А може да научите повече за учебната програма.

Курсът по програмиране на Micro:bit в целогодишната ученическа академия на Advance Academy е за деца от 2 до 5 клас, които имат базови познания по английски език и имат интерес към компютрите.

Курсът ще се провежда всяка Събота по 2 учебни часа в продължителност на 26 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

mblock-demo

Творчески и инженерни лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата ще се провеждат следобед, като те ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ако това ти е интересно

robot

Програма

bear-icon

Модул 1

Работа с платформа Mblock

В първи модул ще се запознаем с всички категории, чрез които се създават игрите и анимациите в платформата Mblock. Ще направим сравнение с изучаваната платформа Scratch. Ще използваме вградените герои и декори в системата и ще създаваме нови такива. Ще програмираме игри с използване на цикли, условни оператори, променливи и събития. Ще събираме точки и ще преминаваме през различни мисии и състезания.

small-machine

Модул 2

Програмиране на робот Mbot

Ще упражним наученото до момента като програмираме своя първи робот. Ще се запознаем с робота Mbot и с функционалностите, които предлага. С помощта на платформата Mblock ще накараме нашия приятел Mbot да се движи, да прави упражнения, да издава звуци и да свети в различни цветове. Ще го програмираме да принтира на своя LED екран думи, изречения, съобщения и числа.

microbit

Модул 3

Запознаване с micro:bit

Ще се забавляваме с платката MciroBit. Ще разгледаме различните ѝ компоненти и техните функционалности. Ще научим всички основни и допълнителни компоненти. Ще направим сравнение между аналогов и дигитален сигнал и ще разберем как общуват две устройства помежду си. Ще програмираме различните сензори на платката.

game-microbit

Модул 4

Игри със Scratch и micro:bit

В четвърти модул ще обединим всичко, научено до сега по време на курсовете със Scratch, mBlock и micro:bit. Ще създаваме проекти и игри, управлявани от контролер. Ще програмираме игри за повече от един играч. Ще създаваме реални проекти с хардуерни компоненти.

cubinian-bear

Модул 5

Програмиране на micro:bit за напреднали

В пети модул ще програмираме реални проекти и резултатът ще може да се наблюдава чрез платката micro:bit. Ще свързваме и програмираме различни хардуерни компоненти и платки, които ще комуникират заедно. Ще работим с допълнителни функционалности и ще създаваме практически проекти. Ще разгледаме и добавим допълнителни сензори за звук, светлина, влага и др.

lab-icon

Инженерни лаборатории

След края на всеки модул сме подготвили различни инженерни лаборатории, с които децата да се запознаят с приложния свят на ИТ. Курсистите ще управляват и програмират дронове, ще разглобяват и сглобяват хардуерни компоненти, ще рисуват различни фигури с помощта на 3d принтери и моливи, ще развиват своите креативност и логическо мислене чрез създаване на 3d модели.

Цена на курса

robot-left

17 лв./час

или

robot-right

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

Цена ранно записване - до 01.09 - 690лв.

150лв. - до 01 Октомври 2022

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

17 лв./час

или

34 лв. на седмица

Продължителност на курса: 26 седмици

ЦЕНА: 890лв.

Цена ранно записване - до 01.09 - 690лв.

150лв. - до 01 Октомври 2022

150лв. - до 01 Ноември 2022

150лв. - до 01 Декември 2022

150лв. - до 01 Февруари 2023

150лв. - до 01 Март 2023

150лв. - до 01 Април 2023

10% отстъпка ако доведеш брат/сестра или приятел

Включи се сега

Моля, изберете начин на плащане: *

Мнения на деца

Атанас Вълев Курсист
half-circle
Атанас Вълев

„Часовете по програмиране минаваха весело и забавно. Научихме се да създаваме много игри и да управляваме дронове.“ – Атанас Вълев, Курс по Програмиране на Scratch

Борис Велчев Курсист
half-circle
Борис Велчев

„Научих се да програмирам и да мисля като програмист. Нищо не ме затрудни по време на курса и се радвам, че бях записан.“ – Борис Велчев, Курс по програмиране на Scratch.

Васил Желев Курсист
half-circle
Васил Желев

„Най-много ми хареса, че бързо се взима материала и в същото време правим упражнения и прилагаме наученото. Преподавателите обръщат внимание на всички и са много готини“ – Васил Желев, Курс по Уеб програмиране