Компютърна грамотност за деца

Летен курс за деца

  • Какво представлява и как работи компютъра
  • Какво е хардуер
  • Какво е операционна система
  • Какво представлява интернет, уеб браузъри и търсачки
  • Вградени програми в Windows
  • Инженерни лаборатории за работа с компютър

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

03 Юли и 07 Август

4 седмици

360 лв.

Понеделник и Четвъртък от 10:00ч. до 12:00ч.

Начало: 03 Юли и 07 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Понеделник и Четвъртък от 10:00ч. до 12:00ч.

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

360 лв.

Уникално присъствено обучение по компютърна грамотност в Advance Academy

Курсът по компютърна грамотност е въведителен и има за цел да научи децата на основни компютърни умения и знания. Курсът ще постави основата, върху която децата ще могат да продължат да градят и ще им даде необходимата увереност да усвояват нови знания без технически затруднения.

Компютърната грамотност е основно умение, което може да бъде от полза за децата по много начини както сега, така и в бъдеще. Курсът ще ги подготви за свят задвижван от технологиите и ще придобият умения, с които ще могат да навигират безопасно и ефективно в дигиталния свят. Освен това компютърната грамотност ще помогне на децата да развият други основни умения като координация при работа с компютър, решаване на проблеми и критично мислене. Тези умения могат да им помогнат да се представят по-добре в училище и в ежедневието си.

По време на курса по компютърна грамотност децата ще се запознаят с това как работи компютъра, какво е хардуер и какво включва периферията на компютъра. Курсът ще продължи с изучаването на компютърните системи и по-специално Windows. Ще научим какво е файл, за какво се използва, как се създава папка, какво е директория, добавяне на файлове към папка и как се копира и запазва текст. Ще научим какво е интернет, уеб браузъри и търсачки, как да търсим информация в интернет, как да се защитим в интернет и как да използваме интернет безопасно. В последния урок ще се запознаем с вградените програми на Windows и ще работим с тях.

Курсът по компютърна грамотност е подходящ за деца в предучилищна възраст и първи клас или 6-7 годишна възраст, като не е необходима абсолютно никаква предварителна подготовка, всичко нужно се научава по време на лекциите, а след това се упражнява под формата на инженерна лаборатория.

Курсът ще се провежда в рамките на 4 седмици в Понеделник и Четвъртък от 10:00ч. до 12:00ч. в залите на Advance Academy.

Компютърна грамотност за деца

Интерактивни и творчески лаборатории на Advance Academy

Лабораториите, които сме подготвили за децата за през лятото ще развият креативността, логическото мислене и работата в екип. Всяка лаборатория ще е с различна тематика.

Кликни и виж icon-click

#

Обогатена реалност – В тази лаборатория децата ще се запознаят с технология, която се развива с бързи темпове през последните години, а именно – Разширена реалност или Augmented Reality. В нея децата ще рисуват различни рисунки, които след сканиране с приложения ще оживеят.

Ангажирайте свободното време на децата с курс, който развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

robot icon

Програма

superman-icon

Седмица 1

Децата ще се запознаят с компютъра, неговата история, как работи, какво е хардуер и какво включва периферията на компютъра. Децата ще запознаят и с KANO компютрите под формата на игра и ще сглобяват и разглобяват компютри.

windows

Седмица 2

Децата ще научат какво е операционна система, какви видове има и ще се запознаят в детайли с операционната система Windows. Освен това ще научат какво е файл и за какво се използва, какво е папка, директория и кои са вградените папки в компютъра. В практическата част ще създават папки и файлове, ще добавят файлове към папка и ще се научат да копират и запазват текст.

net-icon

Седмица 3

Децата ще се запознаят с Интернет, с това какво е уеб браузър и търсачка. Ще научат как да търсят информация в Интернет, ще се научат да свалят файлове и да ги съхраняват на компютъра. Ще вникнем по-дълбоко в това как да използваме Интернет безопасно и как да се защитим от зловреден софтуер и компютърни вируси. Ще научат какво е инкогнито режим, за какво се използва, кои са бързите клавиши за работа в Интернет. Освен това ще разберат как да намерят историята на търсенията си и какви настройки има браузъра.

set-icon

Седмица 4

Децата ще се запознаят с вградените програми в Windows и настройките на компютъра. Ще се научат да търсят файлове с вградената търсачка на Windows. Освен това ще работят с Paint и ще играят игри за усъвършенстване на работата с мишка и клавиатура. В края на урока ще се запознаят с 3D принтер, как работи, за какво се изпозлва и ще оцветят фигурка направена по време на курса.

Цена на курса

blue background

360 лв.

360 лв.

Включи се сега

* Моля, изберете начин на плащане
 

Мнения на деца