Уеб програмиране за ученици

Безплатен курс за ученици от 5 до 12 клас

  • Ще се запознаем с основите на един уеб сайт
  • Ще научим какви са основите на уеб програмирането
  • Ще развием програмни умения и логика
  • Ще направим първите си стъпки с HTML или азбуката на Уеб
  • Ще разберем какво представлява CSS и за какво се използва

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни групи

11 Ноември

4 седмици

БЕЗПЛАТЕН

ВИЖ ПОВЕЧЕ Учебни групи: Виж повече

Начало: 11 Ноември

Продължителност

4 седмици

Учебни групи

Цена на курса

БЕЗПЛАТЕН

Безплатно онлайн обучение в ученическата академия по програмиране на Advance Academy

Уеб програмирането е изграждането на външния вид и функционалността, това което виждаме, на всеки един уеб сайт. Процесът включва програмирането, създаването и поддръжката на уебсайт.

Уменията по програмиране развиват дигиталната грамотност на децата, а този тип умения стават все по-търсене в съвременния свят, в който технологията е навсякъде. Безплатният курс по уеб програмиране може да бъде първата крачка на децата към развитието им към професиите на бъдещето и най-бързоразвиващия се сектор – ИТ.

По време на безплатния курс по уеб програмиране, курсистите ще навлязат в света на програмирането, като се запознаят с основите на уеб разработката и всичко необходимо за работата на една уеб страница. Ще се запознаят с АБВ-то на уеб програмирането – HTML и CSS, с чиято помощ ще могат да изградят структурата и да направят своята уеб страница по-красива.

Курсът по уеб програмиране е подходящ за ученици от 5 до 12 клас, които искат да се гмурнат в света на уеб разработката и проявяват интерес към програмирането и дигиталните технологии. За всички деца, които искат да разберат дали програмирането е за тях или просто да опитат нещо ново и интересно.

Курсът ще има онлайн форма на обучение.

folks

Ако това ти е интересно

web-ninja

Програма

idea

Седмица 1

По време на първата лекция от курса по уеб програмиране за ученици, ще направим първите си крачки в света на уеб и ще се запознаем с всичко необходимо и свързано с работата на една уеб страница. Ще се запознаем с най-използваният език за уеб програмиране – HTML, неговата структура, за какво се използва и защо почти всеки един уеб сайт е написан с негова помощ.

rocket icon

Седмица 2

Във втората лекция ще започнем програмирането на нашата първа уеб страница и ще научим какви са ключовите елементи, които се използват най-често в уеб програмирането. Ще разберем как да добавяме снимки и линкове в една уеб страница, както и ще се запознаем с един от най-важните елементи в структурата на всяка уеб страница – навигацията.

controller icon

Седмица 3

В третата лекция от курса по уеб програмиране ще се запознаем с другия програмен език, който е част от всяка една уеб страница – CSS. С негова помощ курсистите ще могат да направят своите уеб страници по-атрактивни.

medal icon

Седмица 4

В последната лекция от курса ще разберем какви са възможностите на CSS, как да променяме цвета, големината, формата на текста и съдържанието на уеб страниците. Ще научим как да добавяме ефекти и как да създадем структурата на нашата страница.

Folks

Група Петък: Сутрин от 10:00 до 12:00

Група Петък: Следобед от 16:00 до 18:00

Група Събота: Сутрин от 10:00 до 12:00

Група Събота: Следобед от 16:00 до 18:00

Група Неделя: Сутрин от 10:00 до 12:00

Група Неделя: Следобед от 16:00 до 18:00

Включи се сега

 

Мнения на деца