Програмиране на игри с
mBlock Програмиране с mBlock за деца

Летен курс за деца

 • Запознаваме се с платформата за програмиране - mBlock
 • Създаваме герои и декори
 • Добавяме анимации и мелодии
 • Създаваме игри

Начало на курса

07 Юли / 03 и 04 Август

Продължителност

4 седмици

Цена на курса

290 лв.

Учебни занятия

Група I: Сряда 12:00 - 14:00ч.
Група II: Четвъртък 12:00 - 14:00ч.

Начало: 07 Юли / 03 и 04 Август

Продължителност

4 седмици

Учебни занятия

Група I: Сряда 12:00 - 14:00ч.
Група II: Четвъртък 12:00 - 14:00ч.

Начин на провеждане

Присъствен курс

Цена на курса

290 лв.

Уникално присъствено обучение в лятната детска академия по програмиране на Advance Academy

Mblock е платформа и инструмент за програмиране, предназначен за деца, като е базиран на платформата Scratch. Mblock работи на принципа на Scratch, като поддържа компютърни езици за програмиране, базирани на блокове код и текст.

 1. mBlock е лесен за изучаване

  Mblock е сравнително лесен за изучаване и усвояване, защото, всичко което едно дете трябва да направи е да хване едно блокче код и да го постави на правилното място, за да може компютъра да може да го изпълни. Също така, от Mblock са се постарали да улеснят децата още, като всяко блокче код има различна форма и цвят, което подсказва на децата как и кога могат да го използват.

 2. Програмирането на mBlock е забавно

  С mBlock програмирането е забавно, тъй като резултата от подредбата на блоковете код, може да бъде видян веднага. По този начин децата могат да видят целия процес по програмирането и създаването на своята игра или анимация.

 3. Развива креативност и логическо мислене

  Чрез програмирането децата се учат да експериментират, като им дава и увереност да бъдат креативни. С помощта на платформи като mBlock, децата създават проекти и неща, които са изцяло техни. Освен това, програмирането учи децата на логическо мислене, като при mBlock то се изразява в това, как точно да подредят блоковете код, за да стигнат до крайния резултат, а именно създаването на тяхната игра и анимация.

По време на курса по програмиране на mBlock, децата ще се запознаят с това как работи платформата mBlock и какво може да се прави с нея. Ще програмират своята първа игра, като използва цикли, оператори, променливи и събития. А може да научите повече за учебната програма.

Курсът по програмиране на mBlock в детската лятна академия на Advance Academy е за деца от 2 до 5 клас, които имат базови познания по английски език и имат интерес към компютрите.

Курсът ще се провежда всеки Четвъртък по 2 учебни часа в продължителност на 4 седмици. Курсът има присъствена форма на обучение, като ще се провежда в залите на Advance Academy.

simo-mblock-photo

Ангажирайте свободното време на децата през лятната ваканция с обучение, което развива:

logic

Логика

idea

Креативно мислене

laptop

Технически умения

rocket

Подготвя ги за бъдещето

Ако това ти е интересно

x-wix-icon

Програма

idea

Седмица 1

Ще се запознаем с платформата mBlock и нейните основни категории блокове с код, с които ще създаваме любими игри. Ще разгледаме вградените елементи и фонове в системата. Ще създадем собствени герои и декори. Ще се запознаем с вече създадени игри от предишни курсисти.

music-icon

Седмица 2

Ще се запознаем с употребата на различните условни оператори, математически оператори и цикли. Ще се запознаем с настъпването на събития, чрез които се развива действието на героите в игрите.

controller

Седмица 3

Ще се научим да работим с променливи. Ще създаваме игри, които ще управляваме с помощта на клавиатура или мишка. Ще събираме точки при успешно преминаване на мисии. Ще добавим финално съобщение при настъпване край на играта.

joystocl-icon

Седмица 4

Ще работим по избрана тема и ще създаваме собствени анимации. Ще разработваме финални проекти, които ще се презентират пред родители и приятели. Всеки ще има собствена игра.

Цена на курса

blue background

290 лв.

290 лв.

Включи се сега

* Моля, изберете начин на плащане
 
Този курс не се провежда в момента.

Мнения на деца