Онлайн курс по програмиране на Scratch за деца

Онлайн курс за деца от 1 до 4 клас

  • Учим основите на програмирането
  • Запознаваме се с езика за програмиране - Скрач
  • Създаваме герои и декори
  • Добавяме анимации и мелодии
  • Създаваме игри

Начало на курса

Продължителност

Начин на провеждане

Цена на курса

Учебни групи

Учебни занятия

06 Януари

12 седмици

Онлайн курс

390 лв.

от 5 до 8 деца

Виж повече Учебни занятия: Виж повече

Начало: 06 Януари

Продължителност

12 седмици

Учебни занятия

Учебни групи

от 5 до 8 деца

Начин на провеждане

Онлайн курс

Цена на курса

390 лв.

Уникално онлайн обучение по Програмиране на Scratch за деца в детската академия на Advance Academy.

Скрач е безплатен програмен език за визуално програмиране, с който децата ще се гмурнат в невероятния свят на ИТ по най-лесния за тях начин. Със Scratch децата могат да създават интерактивни истории, игри и анимации по забавен и лесен начин, като подреждат блокчета код в правилен и последователен ред.

В онлайн курса по програмиране на Scratch за деца, децата ще се научат на креативност и алгоритмично мислене при изпълнението на задачите. Те ще трябва сами да измислят играта или анимацията, която искат да създадат използвайки Scratch. Освен това, курсът ще помогне на децата да направят първите си стъпки в света на програмирането.

По време на онлайн курса по програмиране на Scratch, децата ще се запознаят с платформата за блоково програмиране Scratch, както и нейните възможности. Ще създават анимации със Scratch, ще програмират игри, които ще могат да управляват с помощта на клавиатура или мишка. Ще създадат игри с много нива, както и такива за двама играчи.

Курсът е подходящ за деца от 1 до 4 клас, които обичат игри и искат да се научат как да ги програмират и създават. За всички деца, които искат да се запознаят с основите на един от фундаменталните езици за програмиране и да се гмурнат в света на ИТ.

Курсът по програмиране на игри със Scratch ще има онлайн форма на обучение. Може да научите повече кога ще се провежда и какви са учебните групи, като кликнете .

Курсисти Онлайн уроци
scratch-cat

Програма

idea

Модул 1

Създаване на герои и анимации в Scratch

В първия модул от онлайн курса по Програмиране на Scratch ще се запознаем с основните функции в платформата Скрач, като вградени спрайтове и фонове. Ще развием своята креативност рисувайки нови герои и декори. Ще качваме и допълнителни елементи и герои и ще сменяме техните дрехи. След като сме се запознали с основите на платформата Scratch, ще добавим анимации към героите и фоновете. За да разширим и развием нашата анимация, ще добавим и музикални мелодии и различни цветови ефекти, както и ще създадем музикален канал, който ще можем да управляваме с клавишите на клавиатурата.

rocket-icon

Модул 2

Създаване на игри

В следващия модул от онлайн курса ще надградим знанията си и ще създадем първата си игра, която ще можем да управляваме с помощта на мишката и клавиатурата. Ще се запознаем със събитията в Scratch и как с тяхна помощ се развива действието на героите в игрите. Ще създадем игра с въпроси и отговори, която ще можем да играем с приятелите си.

controller

Модул 3

Създаване на игри с много нива

В третия модул от курса ще програмираме по-сложни и комплекси игри с повече от едно ниво, както и игри, които могат да се играят от двама играчи. Ще добавим събиране на точки при успешно преминаване на нива и мисии. Ще разширим играта, като добавим таймер, който да отброява продължителността на играта.

medal

Модул 4

Създаване на игри за двама и любима игра

В последния модул от онлайн курса по Програмиране на Scratch ще създадем игри за двама, които ще включват крайно класиране, определящо големия победител в играта. В тези игри ще създадем няколко героя, които ще имат различни задачи и мисии. След това ще създадем и своя собствена игра по избрана от нас тема. Всеки курсист ще програмира своята любима компютърна игра с помощта на платформата Скрач и след това ще може да я играе с приятели.

Цена на курса

blue background
robot-left

16 лв./час

или

robot-right

32 лв. на седмица

Продължителност на курса: 12 седмици

ЦЕНА: 390лв.

195 лв. до 06 Януари 2023

195 лв. до 17 Февруари 2023

Folks

Група Събота: Сутрин от 10:00ч. до 12:00ч.

Група Събота: Следобед от 16:00ч. до 18:00ч.

16лв. на час

32лв. на седмица

или

32лв. на седмица

32лв. на седмица

Продължителност на курса: 12 седмици

ЦЕНА: 390лв.

195 лв. до 06 Януари 2023

195 лв. до 17 Февруари 2023

Включи се сега

* Моля, изберете начин на плащане
 

Мнения на деца